Podešavanje opcija statusa

Podrška za Office 2010 se uskoro završava

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Opcije statusa koristite da biste naveli način na koji kontakti prikazuju vaš status u softveru za komunikaciju Microsoft Lync Online.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje opcija statusa

Podešavanje opcija za promene statusa „Neaktivan“ i „Nisam tu“

Navođenje osoba koje mogu videti prisutnost

Otvaranje opcija statusa

Iz glavnog prozora programa Lync opcije statusa možete otvoriti na dva načina:

  • Kliknite na dugme Opcije i izaberite stavku Status.

  • Pored dugmeta Opcije kliknite na strelicu Prikaži meni, izaberite stavku Alatke, izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite stavku Status.

Vrh stranice

Podešavanje opcija za promene statusa „Neaktivan“ i „Nisam tu“

Kada ste neko vreme neaktivni na računaru, Lync Online vam automatski menja status. Ako niste izvršili nikakvu radnju na tastaturi ili mišu računara tokom određenog vremena, Lync prikazuje žuti indikator statusa i reč „Neaktivan“. Posle nekog vremena tokom kojeg je status bio „Neaktivan“, Lync nastavlja da prikazuje žuti indikator statusa i prikazuje reči „Nisam tu“. Podrazumevani period za ove opcije iznosi pet minuta, ali možete navesti i duže vreme.

  1. Otvorite opcije statusa i pored stavke Prikaži moj status kao „Neaktivan“ kada je računar neaktivan ovoliko minuta kliknite na strelicu nagore ili strelicu nadole da biste naveli koliko dugo Lync treba da sačeka pre nego što promeni status u Neaktivan. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti iznosi 360 minuta.

  1. Pored stavke Prikaži moj status kao „Nisam tu“ kada je status neaktivan ovoliko minuta kliknite na strelicu nagore ili strelicu nadole da biste naveli koliko dugo Lync treba da sačeka pre nego što promeni status u Nisam tu. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti iznosi 360 minuta.

Vrh stranice

Navođenje osoba koje mogu videti prisutnost

Svi osim blokiranih kontakata podrazumevano mogu videti status prisutnosti. To možete promeniti tako što ćete otvoriti opcije statusa i odabrati jednu od sledećih opcija:

  • Želim da svi mogu da vide moju prisutnost bez obzira na postavke sistema (izmena podrazumevanih postavki)

  • Želim da administrator sistema odluči – trenutno svi vide moju prisutnost, ali to kasnije može da se promeni

Vaša organizacija je možda omogućila režim privatnosti u programu Lync. Ako je ovo slučaj, umesto prethodnih videćete sledeće opcije. Ove opcije možete koristiti da biste odabrali da li želite da ograničite vidljivost informacija o prisutnosti samo na osobe koje ste dodali na spisak kontakata:

  • Želim da svi mogu da vide moju prisutnost

  • Želim da samo osobe sa mog spiska kontakata vide moju prisutnost

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×