Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da kontrolišete da li želite da upućujete Lync audio i video pozive i delite sadržaj sastanka koristeći samo VoIP, VoIP samo preko Wi-Fi mreže ili želite da koristite mobilnu vezu za prenos podataka kad niste povezani sa Wi-Fi mrežom. Takođe možete da zahtevate Wi-Fi vezu za video i sadržaj sastanka.

Da biste prikazali ili promenili postavke korišćenja podataka:

  • Dodirnite Još (…) na dnu Lync ekrana, a zatim dodirnite postavke. Dodirnite postavku koju želite da promenite.

Ovo su moguće postavke, podrazumevane vrednosti i njihov značaj:

Tip korišćenja podataka

Značenje

Postavke glasa > Uvek VoIP

Napomena: Ova postavka je dostupna samo ako je instaliran sistem Windows Phone 8.1 i vaša organizacija je konfigurisala poslovnu aplikaciju za glasovnu komunikaciju. Ako imate Windows Phone 8.1 i poslovnu aplikaciju za glasovnu komunikaciju, onda je ovo podrazumevana postavka glasa.

Kada ste povezani na Wi-Fi mrežu, Lync će prvo pokušati da koristi Wi-Fi vezu za dolazne i odlazne Lync pozive. Ako Wi-Fi mreža nije dostupna, Lync će koristiti mobilnu vezu za prenos podataka za dolazne i odlazne Lync pozive.

Postavke glasa > VoIP samo preko Wi-Fi mreže

Lync nikad neće koristiti tarifni plan za prenos podataka za dolazne i odlazne Lync pozive. Prosleđivanje poziva će biti postavljeno na istovremeno pozivanje vašeg broja mobilnog telefona. Ovo obezbeđuje da i dalje možete da primate poslovne pozive kada niste povezani na Wi-Fi mrežu.

Napomena: Ako onemogućite opciju istovremenog pozivanja nakon što izaberete ovu opciju (VoIP samo preko Wi-Fi mreže), nećete primati Lync pozive preko broja mobilnog telefona kada niste povezani na Wi-Fi mrežu.

Postavke glasa > Mobilna mreža

Kada uputite ili primite Lync poziv, Lync će vas pozvati na broj mobilnog telefona koji ste naveli. Video neće biti dostupan u ovom scenariju. Kada uputite Lync poziv, ovaj metod će koristiti Wi-Fi vezu za prenos podataka (ili mobilnu vezu za prenos podataka ako Wi-Fi nije dostupan) da bi uspostavio vezu sa Lync serverima, a zatim će koristiti minute tarifnog paketa za mobilni telefon tokom trajanja poziva. Kada izaberete ovu opciju, postavke prosleđivanja poziva će takođe biti postavljene na istovremeno pozivanje vašeg broja mobilnog telefona. Istovremeno pozivanje omogućava programu Lync da vas pozove na vaš broj mobilnog telefona.

Oprez: Ako onemogućite opciju istovremenog pozivanja nakon što izaberete ovu opciju (Mobilna mreža), nećete primati Lync pozive preko broja mobinog telefona bez obzira na to što imate Wi-Fi ili mobilnu vezu za prenos podataka.

Napomena: Ako koristite Lync na Windows Phone uređaju, ali se niste prijavili, možete i dalje da se pridružite sastancima, ali ćete biti anonimni i poziv se neće uputiti preko mobilne veze.

Zahtevaj Wi-Fi za video

Ova postavka je podrazumevano uključena.

Lync će koristiti samo Wi-Fi mrežu za upućivanje Lync video poziva. On nikad neće koristiti mobilnu vezu za prenos podataka za slanje ili primanje video prikaza.

Ako ovu opciju postavite na ISKLJUČENO, Lync će koristiti mobilnu vezu za prenos podataka za slanje i prijem video prikaza kada niste povezani sa Wi-Fi mrežom. Ako ste povezani sa Wi-Fi mrežom, Lync će pokušati da koristi Wi-Fi mrežu za video. Video nije dostupan za pozive koji se povezuju putem broja mobilnog telefona preko mobilne mreže za prenos glasa.

Zahtevanje Wi-Fi mreže za sadržaj

Ova postavka je podrazumevano uključena.

Lync će koristiti samo Wi-Fi mrežu za prijem sadržaja sastanka. On neće koristiti mobilnu vezu za prenos podataka za prijem sadržaja sastanka.

Ako ovu opciju postavite na ISKLJUČENO, Lync će koristiti mobilnu vezu za prenos podataka da bi vam omogućio da primate sadržaj sastanka kad niste povezani sa Wi-Fi mrežom. Ako ste povezani sa Wi-Fi mrežom, Lync će pokušati da koristi Wi-Fi mrežu za prijem sadržaja sastanka.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×