Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno:  Poređenje unakrsnih tabela dostupno je samo sa sistemom Office Professional plus 2013, Office Professional plus 2016, Office Professional plus 2019 ili Microsoft 365 Apps za velika preduzeća.

Recimo da uporedite datoteke pomoću Microsoft unakrsne tabele. Vidite razlike između nekih ćelija, ali koordinatna mreža rezultata ne prikazuje dovoljno detalja. Da biste videli više detalja, možete da kliknete dvaput na neki od njih da biste dobili više informacija. Detaljnije promene ćete videti u novom prozoru, red po red. To je korisno kada želite da uporedite makroe ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Hajde da proрemo kroz primer. Pretpostavimo da želite da vidite kako je VBA kôd promenjen za funkciju koju ste napisali pod imenom "prosek". Evo kako izgledaju promene u unakrsnoj tabeli u poreрenju sa koordinatnom mrežom

Changes to a macro in results grid

Druga linija "Module1" je ona na koju želite da vidite više detalja, pa dvaput kliknite na nju. Evo šta vidite:

File compare showing line by line differences

Promene koje su promenjene su markirane crvenom i ћutom. Crvene linije su iz prve radne sveske. Ћute linije su od drugog. Na liniji 1, na primer, možete da vidite promenljive u zagradama. A na liniji 4, razlikuju se argumenti u dve skupove zagrada, zato što su promenjena imena promenljiva.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×