Važno:  Poređenje unakrsnih tabela dostupno je samo sa sistemom Office Professional plus 2013, Office Professional plus 2016, Office Professional plus 2019 ili Microsoft 365 Apps za velika preduzeća.

Recimo da uporedite datoteke pomoću Microsoft unakrsne tabele. Vidite razlike između nekih ćelija, ali koordinatna mreža rezultata ne prikazuje dovoljno detalja. Da biste videli više detalja, možete da kliknete dvaput na neki od njih da biste dobili više informacija. Detaljnije promene ćete videti u novom prozoru, red po red. To je korisno kada želite da uporedite makroe ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Hajde da proрemo kroz primer. Pretpostavimo da želite da vidite kako je VBA kôd promenjen za funkciju koju ste napisali pod imenom "prosek". Evo kako izgledaju promene u unakrsnoj tabeli u poreрenju sa koordinatnom mrežom

Changes to a macro in results grid

Druga linija "Module1" je ona na koju želite da vidite više detalja, pa dvaput kliknite na nju. Evo šta vidite:

File compare showing line by line differences

Promene koje su promenjene su markirane crvenom i ћutom. Crvene linije su iz prve radne sveske. Ћute linije su od drugog. Na liniji 1, na primer, možete da vidite promenljive u zagradama. A na liniji 4, razlikuju se argumenti u dve skupove zagrada, zato što su promenjena imena promenljiva.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×