Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.
Popravljanje Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost)

Možete da koristite alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta (SCANPST.EXE) da biste dijagnostikovali i popravili greške u Outlook datoteci sa podacima. Alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta proverava Outlook datoteke sa podacima na računaru da biste videli da li su u dobrom stanju.

Možda ćete želeti da koristite alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta u sledećim situacijama:

 • Primite poruku da Outlook ne može da otvori datoteku sa podacima

 • Dobijate poruku da Outlook ne može da otvori skupu fascikli

 • Mislite da je Outlook datoteka sa podacima oštećena

Ako koristite Exchange nalog e-pošte, možete da izbrišete vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (. ost) i Outlook će ponovo kreirati vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (. ost) kada sledeći put otvorite Outlook.

Napomene: 

 • Alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta ne povezuje ili analizira podatke uskladištene u Exchange poštanskom sandučetu. Alatka traži samo greške (korupcija) i ako ih ima, pruža vam je mogućnost da omogućite alatki za rešavanje tih grešaka. Ako ne možete da pokrenete alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta, trebalo bi da pokušate da popravite Outlook program.

 • Preporučujemo da pravite rezervnu kopije postojeće Outlook datoteke sa podacima pre nego što pokrenete alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta. Više informacija potražite u članku pravljenje rezervne kopije Outlook datoteke sa podacima.

Popravka datoteke Outlook datoteke sa podacima (. pst)

 1. Napustite Outlook i potražite jednu od sledećih lokacija datoteka:

  • Outlook 2019: C:\Programske datoteke (x86) \Microsoft Office\root\Office16

  • Outlook 2016: C:\Programske datoteke (x86) \Microsoft Office\root\Office16

  • Outlook 2013: C:\Programske datoteke (x86) \Microsoft Office\Office15

  • Outlook 2010: C:\Programske datoteke (x86) \Microsoft Office\Office14

  • Outlook 2007: C:\Programske datoteke (x86) \Microsoft Office\Office12

 2. Otvorite SCANPST.EXE.

 3. Izaberite stavku Potraži da biste izabrali Outlook datoteku sa podacima (. pst) koju želite da skenirate. Ako vam je potrebna pomoć pri pronalaženju Outlook datoteke sa podacima, pogledajte članak pronalaženje Outlook datoteka sa podacima.

  Napomena: Tokom skeniranja podrazumevano se pravi nova datoteka evidencije. Možete da odaberete Opcije i odlučite da nemate kreirane evidentiranje ili da se rezultati dodaju u postojeću datoteku evidencije.

 4. Odaberite stavku Započni da biste započeli skeniranje.

 5. Ako skeniranje pronađe greške, odaberite stavku Popravi da biste započeli proces radi ispravljanja.

  Prikazuje rezultate skenirane Outlook. pst datoteke sa podacima pomoću Microsoft alatke za popravku prijemnog poštanskog sandučeta, SCANPST.EXE

  Napomena: Tokom skeniranja pravi se rezervna kopija datoteke. Da biste promenili podrazumevano ime ili lokaciju ove rezervne kopije, u polje Unesite ime rezervne kopije datoteke , unesite novo ime ili odaberite stavku Potraži da biste izabrali datoteku koju želite da koristite. Možda ćete morati da pokrenete alatku nekoliko puta da biste popravili Outlook datoteku sa podacima. U nekoliko slučajeva možda neće biti spasene ako su trajno izbrisani ili oštećeni bez popravke.

 6. Kada se popravka dovrši, pokrenite Outlook sa profilom povezanim sa Outlook datotekom sa podacima koju ste upravo popravili.

Šta se dešava kada popravite Outlook datoteku sa podacima?

U Okno fascikle možete da vidite fasciklu koja se zove spasene lične fascikle koje sadrže podrazumevane Outlook fascikle ili fasciklu izgubljene i pronađene . Iako proces popravke može ponovo da kreira neke fascikle, one mogu da budu prazne. Fascikla " izgubljena i pronađena " sadrži sve fascikle i stavke koje je spasila alatka za popravku koja Outlook ne može da postavi u originalnu strukturu.

Kreiranje nove datoteke sa podacima

Možete da kreirate novu Outlook datoteku sa podacima i prevučete stavke u fasciklu izgubljena i pronađena u novu datoteku sa podacima. Kada premestite sve stavke, možete da uklonite spasenu datoteku ličnih fascikli (. pst), uključujući fasciklu izgubljena i pronađena . Da biste kreirali novu Outlook datoteku sa podacima, pogledajte članak Kreiranje Outlook datoteke sa podacima.

Spasavanje stavki iz datoteke rezervne kopije (. Bak)

Ako možete da otvorite originalnu Outlook datoteku sa podacima, možda ćete moći da spasete dodatne stavke. Alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta pravi datoteku rezervne kopije sa istim imenom kao i originalna datoteka, ali sa oznakom tipa datoteke .bak i čuva je u istoj fascikli. Možda će biti stavki u datoteci pravljenja rezervnih kopija da biste mogli da spasete da alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta nije mogla.

 1. Potražite fasciklu u kojoj je sačuvana. pst datoteka i pronaći ćete. Bak datoteku (na primer, kerimills01@outlook. com. Bak) koje je kreirala alatka za popravku prijemnog poštanskog sandučeta.

 2. Napravite kopiju. Bak datoteke i preimenujte je oznakom Bak. pst. Na primer, kerimills01@outlook. com. Bak. pst.

 3. Uvezete Bak. pst datoteku u Outlook i koristite čarobnjak za uvoz i izvoz da biste uvezli dodatne spasene stavke u novu. pst datoteku.

  Napomena: Saznajte kako da uvezete. pst datoteku tako što ćete pročitati Uvoz e-pošte, kontakata i kalendara iz Outlook. pst datoteke.

Pronalaženje Outlook datoteka sa podacima

Možete da potvrdite lokaciju Outlook datoteka sa podacima u programu Outlook.

 1. Izaberite stavke > Postavke naloga > postavkama naloga.

 2. Izaberite karticu datoteke sa podacima .

 3. Sve Outlook datoteke sa podacima (. pst) i vanmrežne datoteke sa podacima (. ost) navedene su zajedno sa imenom naloga sa kojima su datoteke povezane.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×