Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Lozinka može da se podesi za lozinku kako Outlook datoteka sa podacima (.pst sprečite nenamerne upada drugih osoba koje dele računar. Kada se koristi lozinka, prilikom prvog Outlook odziva pojavljuje se odziv za lozinku ili kada se datoteka prvi put otvori unutar Outlook sesije.

Napomena o bezbednosti:  Outlook datoteka sa podacima (.pst da lozinke nisu namenjene da pružaju bezbednost protiv zlonamernih pokušaja da se pristupi vašim informacijama. Bolji način da ograničite pristup svojim podacima je da kreirate Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom za svaku osobu koja koristi računar. Za više informacija o tome pogledajte Windows pomoć i podršku.

Postavljanje ili promena lozinke za .pst datoteku

Nakon što ste postavili lozinku na Outlook datoteka sa podacima (.pst, dobra je praksa da je periodično menjate.

 1. Otvorite Outlook i na kartici Datoteka odaberite stavku Postavke naloga > Postavke naloga.

  Dostupne opcije kada odaberete postavke naloga u programu Outlook

 2. Na kartici Datoteke sa podacima odaberite Outlook datoteka sa podacima (.pst koji želite da kreirate ili promenite lozinku, a zatim odaberite stavku Postavke.

 3. Odaberite stavku Promena lozinke.

  Napomena: Dugme Promeni lozinku se ne pojavljuje ako koristite nalog koji Exchange lozinku. Mrežna lozinka koristi se za pristup Exchange nalogu i informacijama.

 4. U dijalogu Promena lozinke, u pocima Nova lozinka i Verifikujte lozinku otkucajte lozinku koja ima 15 ili manje znakova.

  Dijalog „Promena lozinke“

  Napomena: Koristite jake lozinke koje koriste velika i velika slova i koje sadrže mešavinu od najmanje osam velikih i malih slova, brojeva i simbola, kao što je Y6dh!et5. Duže i složenije lozinke lozinke poboljšavaju zaštitu.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste postavili lozinku.

Najbolje prakse i saveti za lozinke

 • Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Čuvajte sve lozinke koje zapišete na bezbednoj lokaciji, dalje od informacija koje su mu pomogle da se zaštiti.

 • Računar može da zapamti lozinku kako ne biste morati da je upišete svaki put kada otvorite Outlook datoteka sa podacima (.pst. Ako je vaš Microsoft Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom i nijedna druga osoba ne može da pristupi vašem Windows korisničkom nalogu, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki nakon što potvrdite novu lozinku.

 • Kada postavite lozinku Outlook datoteka sa podacima (.pst, ona je postavljena za celu datoteku. Ne možete da postavite lozinku za pojedinačne fascikle u okviru Outlook datoteka sa podacima (.pst.

Postavljanje ili promena lozinke za .pst datoteku

Stavke koje kreirate i primate u programu Outlook skladište se u datotekama lične fascikle (.pst) na čvrstom disku računara. Podrazumevana lokacija je \Users\vaše korisničko ime\AppData\Local\Microsoft\Outlook. Svaka osoba koja koristi isti računar može da isporuči svoju e-poštu u zasebnu ličnu fasciklu, od kojih svaka može da ima postavljenu lozinku.

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Upravljanje datotekama sa podacima da biste otvorili dijalog Postavke naloga.

 2. Na kartici Datoteke sa podacima izaberite datoteku ličnih fascikli (.pst) za koju želite da kreirate lozinku, a zatim izaberite stavku Postavke da biste otvorili dijalog Lične fascikle.

 3. Kliknite na dugme Promeni lozinku.

  Napomena: Ovo dugme se ne pojavljuje ako se nalog e-pošte pokreće u sistemu Microsoft Exchange. Vaše Outlook fascikle su već zaštićene Exchange lozinkom.

 4. U polju Nova lozinka otkucajte novu lozinku. Lozinka može da bude duga i do 15 znakova i u tom slučaju se u tom slučaju utiša velika i velika slova.

  Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne kombinuju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: House27. Lozinke treba da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz od 14 ili više znakova.

  Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Uskladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

 5. U polju Verifikujte lozinku ponovo otkucajte novu lozinku.

 6. Ako računar delite sa drugima, nemojte potvrditi izbor u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki. Svako ko ima pristup računaru može potencijalno da otvori .pst datoteku. Ako je vaš Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom i nijedan drugi korisnik ne može da mu pristupi, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki ako želite da izbegnete unos lozinke svaki put kada je potrebno da koristite .pst datoteku.

 7. Kliknite dvaput na dugme U redu, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

Najbolje prakse i saveti za lozinke

 • Za program Outlook ne postoji lozinka za prijavljivanje. Lozinka koju postavite pomoću uputstava ovde štiti vaše lične podatke koji se koriste u programu Outlook, ali neće sprečiti ljude da koriste Outlook ili da obezbede podatke od hakera. Microsoft nalog i lozinka koje koristite za prijavljivanje u Windows vam pomažu da se uverite da drugi korisnici ne mogu da pristupe vašim datotekama, ne samo u programu Outlook, već i svim datotekama koje kreirate i sačuvate u programima koji rade pod operativnim sistemom Windows.

 • Ako Outlook pokrenete putem sistema Microsoft Exchange – uobičajeno u poslovnim okruženjima i retko se dešava da je lična ili kućna e-pošta – ne morate da postavljate lozinku za Outlook podatke. Zaštitom Outlook podacima već upravlja Microsoft Exchange.

 • Kada postavite .pst lozinku, ona je postavljena za celu .pst datoteku. Ne možete da postavite lozinku za pojedinačne fascikle u okviru .pst datoteke.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×