Ako imate više podešenih naloga u Outlook za Windows, možete da promenite kalendar naloga da se prikazuje i promenite redosled kojim se kalendari prikazuju u prikazu "Kalendar".

Takođe možete da se uverite da svi vaši sastanci i zakazane obaveze idu u jedan kalendar tako što ćete premeštati stavke iz kalendara u kalendar i postavljati kalendar kao podrazumevani kalendar.

U ovom članku

Promena kalendara koji se prikazuju

Ako ste podesili više naloga u programu Outlook, možete odabrati kalendare naloga koje želite da prikažete.

U prikazu Kalendar, u okviru Moji kalendarikliknite da biste izabrali polja za potvrdu za kalendare koje želite da vidite. Ako ne možete da vidite listu kalendara, kliknite na strelicu pored stavke Moji kalendari da biste razvili listu.

Vaši kalendari su navedeni u okviru stavke Moji kalendari. Potvrdite izbor u po polju za potvrdu za kalendare koje želite da vidite.

Savet: Možete da promenite način na koji se više kalendara prikazuje u prikazu Kalendar. Da biste videli sve kalendare odjednom objedinjene u jedan kalendar, kliknite desnim tasterom miša na svaki kalendar na listi Moji kalendari i izaberite stavku Preklonjeno. Da biste uvek videli određeni kalendar na vrhu prikaza kalendara, kliknite desnim tasterom miša na kalendar na listi Moji kalendari i izaberite stavku Premesti na gore dok se kalendar ne pojavi na vrhu liste.

Vrh stranice

Premeštanje stavki iz kalendara u kalendar

Ako želite da stavite sve zakazane obaveze u jedan kalendar ili da ih razdvojite nalogom, možete da premeštate stavke iz jednog kalendara u drugi.

 1. U Outlook stavku Kalendar.

 2. U oknu fascikle sa leve strane ekrana potvrdite izbor u pocima pored imena kalendara. Kalendari se pojavljuju u oknu za čitanje jedan pored druge.

  Kalendari se pojavljuju naporedno u oknu za čitanje.
 3. Prevucite i otpustite stavku koju želite da premestite iz jednog kalendara u drugi. Stavka se sada pojavljuje u oba kalendara i podešena je u isto vreme. Ako želite, možete da izbrišete stavku iz prvog kalendara.

Vrh stranice

Promena podrazumevanog kalendara

Kada kreirate sastanak ili zakazanu obavezu, on se automatski čuva u podrazumevanom kalendaru. Možete da promenite kalendar naloga koji je postavljen kao podrazumevani.

 1. Izaberite stavku Datoteka > informacije > Nalog Postavke > Nalog Postavke.

  Opciju „Postavke naloga“ možete pronaći u oknu „Informacije naloga“.
 2. U dijalogu Postavke naloga izaberite karticu Datoteke sa podacima. On vam pokazuje listu svih naloga.

  Karticu „Datoteke sa podacima“ prikazuje sve naloge.
 3. Izaberite nalog na kojem želite da podrazumevano uskladištite informacije iz kalendara, a zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano. Promene se čuvaju automatski.

 4. Kliknite na dugme Zatvori. Podrazumevani kalendar se sada pojavljuje na To Do kalendara.

Napomena: Samo sastanci i zakazane obaveze koje ste kreirali automatski idu u podrazumevani kalendar. Kada primite poziv za sastanak putem e-pošte, on se čuva u kalendaru tog naloga e-pošte, a ne u podrazumevanom kalendaru. Te stavke možete da premestite u podrazumevani kalendar tako što ćete pratiti korake u odeljku Premeštanje stavki iz kalendara ukalendar iznad.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Brisanje kalendara

Osnove kalendara (video)

Osnovni zadaci u programu Outlook

Prikaz Google kalendara u programu Outlook

Uvoz kalendara ili pretplata na kalendar na Outlook.com

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×