Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada šaljete pisma na listu slanja, poruka može da se prilagodi – na primer, uključi reči, "prošli krajnji rok" za neke primaoce – na osnovu vrednosti u određenim poljima izvora podataka. Prilagođavanje je zasnovano na pravilima koja se pokreću kada izvršite objedinjavanje.

Primer "prošli krajnji rok" bi koristio IF... Zatim... Drugo pravilo, navođenje da uključujete tekst, "prošli krajnji rok" za primaoce koji su u prošlosti vrednost polja krajnji rok.

Podešavanje pravila će biti prilikom izbora primalaca za objedinjavanje pošte i nakon umetanja polja za objedinjavanje u dokumentu...

Idite u pravilo> pošiljke i odaberite pravilo zasnovano na opisima ispod.

Pretpostavimo da šaljete isti poziv za tromesečna sastanka. Izvor podataka ne skladišti datume sastanka, a datum sastanka se pojavljuje više puta u pozivu.

Postavljanjem obeleživača u dokument i uključivanjem polja ASK možete da pokrećete isto objedinjavanje za svaki sastanak. Jedino što ćete morati da kucate je datum sastanka i kucate ga samo jednom.

 1. U objedinjenom dokumentu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + F9, a zatim otkucajte ime da biste kreirali obeleživač. Ponovite ovo pomoću istog imena, na svakom mestu gde želite da se u dokumentu pojavi odgovor na polje ASK.

 2. Postavite kursor negde u dokumentu, pre prvog obeleživača koji ste upravo kreirali.

 3. Na kartici pošiljke idite na pravila> postavljate pitanja.

 4. Izaberite obeleživač koji ste upravo kreirali (ili otkucajte njegovo ime) i unesite odziv, kao što je "Datum događaja"? "u polju" odziv ".

 5. Izaberite stavku u redui ponovo u redu .

 6. Na kraju procesa, kada započnete & objedinite, izaberite stavku Uredi pojedinačne dokumente. Biće vam zatraženo da odgovarate za svakog primaoca. Taj odgovor će biti umetnut u obeleživače koje ste naveli u dokumentima koji su rezultat objedinjavanja.

Više informacija: Kodovi polja: polje ASK

Pretpostavimo da šaljete isti poziv za tromesečna sastanka. Izvor podataka ne skladišti datume sastanka, a datum sastanka se pojavljuje samo jednom u pozivu.

Postavljanjem polja za popunjavanje u dokument, možete da pokrećete isto objedinjavanje za svaki sastanak. Jedino što ćete morati da kucate jeste datum sastanka.

 1. Postavite kursor na mesto na kom želite da odete tekst za popunjavanje.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> popunjavanja.

 3. Unesite odziv, kao što je "Datum događaja"? "u polju" odziv ".

 4. Izaberite stavku u redui ponovo u redu .

 5. Na kraju procesa, kada započnete & objedinite, izaberite stavku Uredi pojedinačne dokumente. Biće vam zatraženo da odgovarate za svakog primaoca. Taj odgovor će biti umetnut u polje za popunjavanje, u dokumentima koji su rezultat objedinjavanja.

Više informacija: Kodovi polja: polje za popunjavanje

Pretpostavimo da šaljete dopisivanje na listu učesnika konferencije koji putuju na domaćem i međunarodno sastanku. Polje "zemlja/region" u izvoru podataka može biti prazno za domaće učesnike. Možete da koristite IF... Zatim... Drugo... pravilo da biste personalizovali poruku za sve primaoce. Na primer, primaoci čije je polje zemlja/region prazno mogu da vide, "bićete pozdravljeni na kapiji po dolasku," dok svi drugi primaoci možda ne vide, "bićete pozdravljeni na stolu pored carine".

 1. Postavite kursor na mesto na kojem želite da se nalazi uslovno tekst.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> Ako... Zatim... Drugo.

 3. Na listi imena polja Odaberite polje iz izvora podataka koji će odrediti uslovno tekst.

 4. Na listi Poređenje odaberite način upoređivanja vrednosti podataka.

 5. U polje Poređenje sa unesite vrednost "poređenje" (preskočite ovo ako odaberete prazno ili nije prazno kao poređenje).

 6. U okvir Umetni ovaj tekst unesite tekst koji se nalazi u dokumentu kada se ispune kriterijumi za poređenje.

 7. U suprotnom umetnite tekst koji se nalazi u dokumentu kada kriterijumi za poređenje nisu ispunjeni.

 8. Izaberite stavku U redu.

Dodatne informacije: Kodovi polja: Ako polje

Pretpostavimo da želite da prepiska prikazuje položaj svakom primaocu na listi иekanja. Listu primalaca ćete sortirati u hronološkom redosledu signups, a zatim koristiti zapis za objedinjavanje # pravilo da biste na listi prikazala numerisanu poziciju primaoca.

Broj zapisa odražava bilo koje sortiranje ili filtriranje koje ste prijavili na izvor podataka pre objedinjavanja.

Savet: Koristite objedinjeno pravilo za objedinjavanje pored polja "Datum štampanja" da biste kreirali jedinstvene brojeve faktura.

 1. Postavite kursor na mesto na kojem želite da se pojavi broj zapisa.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> objedinite zapis #.

Više informacija: Kodovi polja: polje MergeRec

Pretpostavimo da želite da prepiska prikazuje ukupan broj osoba koje su se prijavljene za događaj. Sekvenca objedinjavanja # pravilo vam daje broj zapisa u objedinjenom dokumentu.

 1. Postavite kursor na mesto na kojem želite da se pojavi broj zapisa.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> sekvencu objedinjavanja #.

Više informacija: Kodovi polja: polje MergeSeq

Pretpostavimo da koristite objedinjavanje pošte da biste odštampali listu kontakata na jednom listu papira. Koristite pravilo sledeće zapisa da biste rekli programu Word da nastavi do sledećeg zapisa bez započinjanje nove stranice.

Napomena: Spisak nalepnica sa adresom se nalazi u vidu tabele u programu Word. Da biste postavili sledeću adresu u nalepnicu, Word koristi pravilo Next u svakoj ćeliji tabele.

 1. Postavite kursor tamo gde želite da se pojavi podaci iz sledećeg zapisa.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> sledeći zapis.

 3. Umetanje polja za objedinjavanje za željene podatke
  Na primer, lista imena preduzeća može da izgleda ovako:

  "Company_Name
  " "Next Record" "Company_Name
  " "Next Record" "Company_Name"

Dodatne informacije: Kodovi polja: sledeće polje

Pretpostavimo da želite listu učesnika sa domaćim putovanjima na jednom listu papira i meрunarodnim turističkim učesnicima navedenim na drugom listu papira. Polje "zemlja/region" u izvoru podataka može biti prazno za domaće putnike. Možete da koristite sledeći zapis ako je pravilo da sprečite Word da pokreće novu stranicu dok ne dostigne primaoce čije polje "zemlja/region" nije prazno. Da biste to postigli, prvo možete da sortirate izvor podataka po zemlji/regionu.

 1. Postavite kursor tamo gde želite da se pojavi podaci iz sledećeg zapisa.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> sledeći zapis ako.

 3. Na listi ime polja Odaberite ime polja za objedinjavanje, kao što je grad.

 4. Na listi Poređenje odaberite način upoređivanja vrednosti podataka. Na primer, da biste izdvojili primaoce u određenom gradu, odaberite stavku Jednako je.

 5. U polju uporedite sa unesite vrednost koju želite da koristite. Na primer, da biste izdvojili primaoce u Tokiju, otkucajte Tokio (Skip ovo ako ste odabrali prazno ili nije prazno kao poređenje).

Dodatne informacije: Kodovi polja: polje NextIf

Pretpostavimo da pripremate pozivnice na konferenciju gde glavni govornik još nije dovršen. Čuvare mesta za ime govornika možete da ostavite u dokumentu, kao i da dodate Postavjeno pravilo obeleživača gde ste jednom uneli ime govornika i prikazuje se u čuvare mesta.

Čuvari mesta su polja REF; pravilo za postavljanje obeleživača Umeće polje koje nije prikazano u dokumentu (osim ako ne pritisnete kombinaciju tastera ALT + F9 da biste otkrili kodove polja).

 1. Postavite kursor bilo gde u dokumentu.

 2. Na kartici pošiljke idite na pravila> Podesi obeleživači otkucajte ime, a zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Postavite kursor gde god želite da se pojavi tekst obeleživača.

 4. Na kartici Umetanje izaberite stavku > polja Brzi delovi i odaberite stavku REF.

 5. Odaberite ime obeleživača koji ste upravo kreirali i kliknite na dugme u redu.

 6. Umetnite polje REF svuda gde želite da se pojavi tekst obeleživača.

 7. Pre nego što izvršite objedinjavanje, kliknite desnim tasterom miša na polje za postavljanje, izaberite stavku Uredi poljei unesite željeni tekst u okvir za tekst .

 8. Izaberite stavku U redu.

Više informacija: Kodovi polja: polje za postavljanje 

Pretpostavimo da posedujete prodavnicu odeжe i saznate da imate prestoku za određenu majicu, ali ne u najpopularnijoj veličini. Kada se spremite za slanje letaka za prodaju, isključujete klijente koji nose određenu veličinu. Koristite zapis Skip ako je pravilo da uporedite sadržaj podataka veličine klijenata sa veličinom koju želite da izuzmete.

 1. Na kartici pošiljke idite na pravila> Preskoči zapis ako.

 2. Na listi ime polja Odaberite ime polja za objedinjavanje, na primer Veličina.

 3. Na listi Poređenje odaberite način upoređivanja vrednosti podataka. Na primer, da biste izdvojili klijente koji imaju određenu veličinu, odaberite stavku jednako.

 4. U polju uporedite sa unesite vrednost koju želite da koristite. Na primer, da biste izdvojili klijente koji nose veličinu ekstra-All, odaberite stavku Xs (preskočite ovo ako ste odabrali prazno ili nije prazno kao poređenje).

Dodatne informacije: Kodovi polja: polje SkipIf

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×