Poveži sa prethodnim

Veza ka prethodnom je dostupna kada imate više od jednog takvog odeljka. Odeljci su podrazumevano povezani, tako da se zaglavlje kreirano u jednom odeljku prenosi kada kreirate prelom odeljka.

Poveži sa prethodnim će se samo povezati sa prethodnim like odeljcima. Ako koristite različita zaglavlja i podnožja, kao što su različita prva stranica ili različite neparne i neparne stranice, ne mogu da se povezuju jer su sva odvojena.

Ako koristite odeljke, na primer definisanje poglavlja u dokumentu, možda ćete želeti različite informacije u različitim odeljcima. Onemogućavanje veze sa prethodnim ,možete da imate prvu stranicu poglavlja jedan numerisanu kao 1-1 i kao 3-1 za prvu stranicu trećeg poglavlja. Da biste onemogućili vezu ka prethodnom,sledite ove korake:

  1. Idite na stavku Raspored > prelomima > sledećoj stranici i umetnite prelom gde god želite da se prebacite na druge informacije zaglavlja ili podnožja.

    Savet: Da biste videli prelome odeljaka i druge oznake oblikovanja, idite na Početak i izaberite stavkuPrikaži/Sakrij (¶) da biste uključili prikaz oznaka oblikovanja.

  2. U prvom zaglavlju svakog novog odeljka poništite izbor Poveži sa prethodnim. Ako opcija Poveži sa prethodnim nije dostupna, proverite da li je napravljen prelom odeljka.

  3. Oblikujte svaki odeljak onako kako želite. Možete da koristite kodove polja da biste stavili informacije kao što su ime autora, ukupne stranice ili broj odeljka. Dodatne informacije potražite u članku Umetanje, uređivanje i prikazivanje polja u programu Word.

  4. Izaberite Zatvori zaglavlje i podnožjeili pritisnite taster Esc da biste izašli.

Za više informacija o brojevima stranica pročitajte Dodavanje brojeva stranica u programu Word.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×