Poveži sa prethodnim

Poveži sa prethodnim

Povezivanje sa prethodnom je dostupno kada imate više od jednog odeljka. Odeljke je podrazumevano povezana, tako da se zaglavlje koje je napravljeno u jednom odeljku prenosi kada kreirate prelom odeljka.

Poveži sa prethodnom će se povezati sa prethodnim kao što je. Ako koristite različita zaglavlja i podnožja kao što su različita prva stranica ili različita neparna stranica, ne mogu se povezati zato što su svi odvojeni.

Ako koristite odeljke, kao što je definisanje poglavlja u dokumentu, možda ćete želeti da se razlikuju u drugim odeljcima. Tako što ćete onemogućiti Povezivanje ka prethodnoj, možete da imate prvu stranicu prvog poglavlja numerisanu kao 1-1, kao i 3-1 za prvu stranicu poglavlja. Da biste onemogućili Povezivanje sa prethodnim, slijedite ove korake:

  1. Idite na raspored > prekida > sledeću stranicu i umetnite prelom gde god želite da se prebacite na druge informacije o zaglavlju ili podnožju.

    Savet: Da biste videli prelome odeljaka i druge oznake oblikovanja, idite na matičnu stranicu i izaberite stavku Prikaži/sakrij (¶) da biste uključili znakove oblikovanja.

  2. U prvom zaglavlju svakog novog odeljka opozovite izbor veze ka prethodnom. Ako je karika ka prethodnoj zatamnjena, proverite da li je kreiran prelom odeljka.

  3. Oblikujte svaki odeljak na način na koji želite. Možete da koristite kodove polja da biste postavili informacije kao što su ime autora, ukupne stranice ili broj odeljka. Više informacija potražite u članku Umetanje, uređivanje i prikaz polja u programu Word.

  4. Izaberite stavku Zatvori zaglavlje i podnožjeili pritisnite taster ESC da biste izašli.

Više informacija o brojevima stranica potražite u članku numerisanje stranica u programu Word.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×