Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft 365 brojne korisne funkcije koje su podržane uslugama zasnovanim na oblaku, koje nazivamo "povezana iskustva" koje pružaju osnovnu funkcionalnost za te funkcije. One obuhvataju:

Iskustva koja analiziraju sadržaj

Ovo su iskustva koja koriste vaš Microsoft 365 sadržaj za obezbeđivanje preporuka za dizajn, predloge za uređivanje, uvide u podatke i slične funkcije. Dizajner za PowerPoint, Diktiranje i Prevodilac su primeri ove vrste iskustva. 

Na primer, ako od nas zatražite da prevedemo vaš tekst na drugi jezik, moramo da pošaljemo tekst u naš servis za automatsko prevođenje koji je automatski prevodi vaš tekst u traženi jezik i šalje vam prevod.

Napomena: Kompletniji spisak ovih povezanih iskustava potražite u članku Povezana iskustva u usluzi Microsoft 365.

Iskustva koja preuzimaju sadržaj na mreži

Ovo su iskustva koja vam omogućavaju da pretražite i preuzmete sadržaj na mreži, uključujući predloške, slike, 3D modele, pomoć za Microsoft 365, video zapise i referentne materijale kako biste poboljšali svoje dokumente. Obogaćeni tipovi podataka programa Excel ili informacije o vremenskim prilikama programa Outlook su primeri ovakvih iskustva.

Na primer, da bi vam pružio prognozu za narednih nekoliko dana, Outlook se povezuje sa Bing uslugom da preuzeo relevantne podatke o vremenskoj prognozi.

Napomena: Kompletniji spisak ovih povezanih iskustava potražite u članku Povezana iskustva u usluzi Microsoft 365.

Kontrolisanje ovih iskustava

Microsoft 365 obuhvata ova povezana iskustva.  Ako želite da isključite ova iskustva, idite na bilo koju Microsoft 365 aplikaciju – kao što je Word, Excel ili PowerPoint – i idite na Datoteka> Nalog > Upravljanje postavkama (U programu Outlook se nalazi u okviru Office naloga). Tamo možete da onemogućite ili omogućite jednu od kategorija (ili obe).  

Za više informacija pogledajte: Postavke privatnosti naloga.

Pored toga, postoji postavka koja omogućava da isključite ova i druga povezana iskustva, kao što su koautorstvo dokumenata i skladištenje datoteka na mreži. Imajte na umu da ako koristite ovu postavku da biste isključili povezana iskustva, neke funkcionalnosti usluge Microsoft 365 će ostati dostupne, kao što je sinhronizovanje poštanskog sandučeta u programu Outlook, kao i mali broj usluga koje su od suštinske važnosti za način na koji Microsoft 365 funkcioniše i ne mogu da se onemoguće, na primer usluga licenciranja koja potvrđuje da ste ispravno licencirani za korišćenje usluge Microsoft 365. Na Mac računaru ove osnovne usluge obuhvataju i OneNote sinhronizaciju sa uslugom OneDrive. Neophodni servisni podaci o ovim uslugama prikupljaju se i šalju korporaciji Microsoft, bez obzira na sve druge postavke koje ste konfigurisali.

Takođe pogledajte

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×