Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno:  Obaveštenje o zastarevanju za konektore za Microsoft 365 grupe (u programu Outlook)

 • Počevši od 5. avgusta 2024. godine, nećete moći da konfigurišete konektore za grupe u programu Outlook na vebu i Novi Outlook za Windows. 

 • Funkcija će biti potpuno povučena počevši od 5. avgusta 2024. godine.

 • Post Aug 5, 2024, nijedna postojeća konfiguracija neće moći da se uređuje niti će oni primiti nova obaveštenja.

 • Korisnici koji žele da nastave da primaju obaveštenja/ispravke od ovih aplikacija na grupnoj pošti mogu da konfiguriše konektor tako što će posetiti Power Automate.

 • Korisnici ovde mogu da provere da li je konektor podržan u programskom dodatku Power Automate.

 • Korisnici mogu da naprave tokove posla za isporuku e-poruka u poštansko sanduče grupe, a ovde je pomenut postupni primer.Imajte na umu da nakon što izaberu 2. korak od navođenja radnje, korisnici "Pošaljite e-poruku (V2)" treba da unete adresu e-pošte grupe u polje "Za". 

 • Imajte na umu da korisnici treba da podese okidače ručno.

 • Neki konektori, kao što su Salesforce, Jira i HTTP webhook su premium konektori i zahtevaju premium licencu za korišćenje. 

Da li ste ikada poželeli da dobijete tvitove, naslove vesti, analitiku projekta, RSS feedove i praćenje zadataka sve na jednom mestu? Sada možete da koristite konektore za Microsoft 365 grupe.

Konektori su aplikacije, alatke i usluge na mreži kao što su Twitter, Trello ili RSS, koje verovatno svakodnevno koristite za povezivanje i saradnju, praćenje aktuelnih događaja, praćenje projekata i tako dalje. Oni su integrisani u Microsoft 365 grupama i potrebno im je samo nekoliko minuta da se poveku.

Konektori se dele na različite kategorije kako bi odgovarali svim tipovima korisnika i timova, od osoba koje se bave informacijama sa fokusom na interesovanjima (Bing novosti, RSS) ili povećanju produktivnosti (Trello, Asana), preko alatki za automatizaciju za programere (BuildKite), pa do usluga za marketing putem e-pošte (MailChimp) i tako dalje. Možete da povežete više konektora sa grupom, a kad povežete neke konektore, oni će biti dostupni svima u grupi. Nisu potrebni nikakvi dodatni koraci!

Lista konektora se uvek menja kako se dodaju nove usluge i alatke. Evo snimka nekih konektora koji su dostupni za vašu upotrebu danas.

Prikazani logotipovi uključuju Aha!, AppSignal, Asana, Bing News, BitBucket, Bugsnag, CircleCI, Codeship, Crashlytics, Datadog, Dynamics CRM Online, GitHub, GoSquared, Groove, HelpScout, Heroku, Incoming Webhook, JIRA, MailChimp, PagerDuty, Pivotal Tracker, Raygun,

Kako funkcionišu konektori

Kada povežete alatku ili uslugu sa grupom, svi u grupi mogu da vide poruke koje je isporučila ta usluga. Na primer, recimo da vaša grupa želi da prati vesti o novom proizvodu vaše kompanije koji je na tržištu. Možete da dodate konektor za Bing vesti u grupu, konfigurišete ga da vam šalje veze ka temama koje vas interesuju i navedete učestalost isporuke. Kada se naslovi vesti šalju vašoj grupi, svi u grupi će moći da čitaju i odgovaraju na njih.

Poruke se isporučuju kao obogaćene kartice konektora koje se mogu prikazati na više klijenata, uključujući Outlook na vebu i Outlook za Windows. Evo kako bi izgledala kartica Yammer konektora:

Snimak ekrana kartice iz povezane usluge koja se isporučuje u prijemno poštansko sanduče grupe

Operativne poruke

Informacije iz povezanih usluga isporučuju se na obogaćenim karticama konektora. Neke kartice (Trello, Asana, GitHub, BitBucket, Twitter i Wunderlist) uključuju dugmad radnji, na primer Sviđa mi se, Komentar ili Krajnji rok, koja vam omogućava da vršite brze radnje iz programa Outlook umesto da se prebacujete na druge aplikacije ili prijavljujete u druge usluge. Evo primera kartice koja ima dugmad radnje:

Snimak ekrana dugmadi radnji na kartici iz povezane usluge

Napomena: Da biste videli dugmad radnji Outlook za Windows, morate da pratite grupu. Više informacija potražite u članku Praćenje grupe u programu Outlook.

Ove operativne poruke su dostupne i u konektorima za prijemno poštansko sanduče programa Outlook.

Dodavanje ili uklanjanje konektora

Morate da koristite Outlook na vebu da biste dodali ili uklonili konektore. Bilo koji član grupe može da doda konektor u grupu; bilo koji član grupe može i da ga ukloni. Osoba koja doda konektor je jedina osoba koja može da izmeni njegove postavke, na primer da promeni učestalost isporuke.

Da biste dodali konektor

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke za alatku za SPO migraciju > konektore.

 4. Pregledajte listu konektora. Kad pronađete onaj koji želite, izaberite stavku Dodaj.

  Snimak ekrana liste konektora sa istaknutim dugmetom "Dodaj"

 5. Pratite uputstva na ekranu da biste podesili konektor. (Ne integrišu se svi konektori na isti način. Neki se mogu konfigurisati u potpunosti iz korisničkog interfejsa Microsoft 365 grupe, dok drugi zahtevaju podešavanje na lokaciji dobavljača usluga. Svaki konektor uključuje uputstva za podešavanje koja će vas provesti kroz proces).

Da biste uklonili konektor

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke za alatku za SPO migraciju > konektore.

 4. Izaberite stavku Konfigurisano.

 5. U okviru konektora koji želite da uklonite izaberite stavku Konfigurisano (broj na dugmetu ukazuje na to koliko instanci ovog konektora je konfigurisano za vašu grupu).

 6. Pronađite određenu instancu konektora koju treba ukloniti i izaberite stavku Upravljaj.

 7. Kliknite na dugme Ukloni.

Upravljanje povezanim nalozima

Za povezivanje većine konektora neophodan je korisnički nalog. Kad se povežu, poznati su kao povezani nalozi i navode se na stranici „Moji nalozi“. Stranica „Moji nalozi“ omogućava vam da upravljate svim povezanim nalozima sa jedne lokacije. Stranica "Moji nalozi" dostupna je samo u okviru Outlook na vebu.

Napomena: Korisničko ime ili lozinka za povezani nalog ne skladište se u programu Microsoft 365.

Da biste prikazali i uklonili povezane naloge

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke za alatku za SPO migraciju > konektore.

 4. Izaberite stavku Moji nalozi.

 5. Pregledajte listu povezanih naloga. Ako želite da uklonite nalog, izaberite stavku Ukloni.

  Imajte na umu da će povezani nalog biti uklonjen iz svih grupa u kojima se koristi.

Najčešća pitanja

 1. Mogu li da onemogućim konektore?

  Administratori mogu da koriste Exchange Online PowerShell za onemogućavanje konektora za čitavog zakupca ili za određeno poštansko sanduče grupe. To će uticati na sve korisnike u tom zakupcu ili poštanskom sandučetu. Nije moguće onemogućiti za neke, a ne za druge. Postavka na nivou zakupca zamenjuje postavku nivoa grupe. Na primer, ako administrator omogući konektore za grupu i onemogući ih na zakupcu, konektori za grupu će biti onemogućeni.

  Da biste saznali kako da se povežete sa uslugom Exchange Online PowerShell , pogledajte članak Povezivanje sa uslugom Exchange Online PowerShell.

  • Da biste onemogućili konektore za zakupca, pokrenite sledeću komandu u Exchange Online PowerShell:

   Set-OrganizationConfig -ConnectorsEnabled:$false
  • Da biste onemogućili konektore za poštansko sanduče grupe, pokrenite sledeću komandu u Exchange Online PowerShell:

   Set-UnifiedGroup -Identity contosogroup@contoso.com -ConnectorsEnabled:$false
  • Da biste onemogućili operativne poruke za konektore za zakupca, pokrenite sledeću komandu u Exchange Online PowerShell:

   Set-OrganizationConfig -ConnectorsActionableMessagesEnabled:$false
 2. Kako da dodam novi konektor na listu?

  Pratite ova uputstva da biste dodali konektor na listu.

Srodne teme

Povezivanje aplikacija sa prijemnom sandučetom u programu Outlook na vebu
Saznajte više o Microsoft 365 grupama
Pretplata na RSS feed
Saznajte više Outlook.com grupama

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×