Povezivanje aplikacija sa grupama u programu Outlook

Da li ste ikada poћeleli da dobijete tvitove, naslove vesti, analitiku projekta, RSS feedove i praćenje zadataka na jednom mestu? Sada možete pomoću konektora za Microsoft 365 grupe.

Konektori su aplikacije, alatke i usluge na mreži kao što su Twitter, Trello ili RSS, koje verovatno svakodnevno koristite za povezivanje i saradnju, praćenje aktuelnih događaja, praćenje projekata i tako dalje. Integrisanu sa Microsoft 365 grupama i imate samo minute da se smuvaš.

Konektori se dele na različite kategorije kako bi odgovarali svim tipovima korisnika i timova, od osoba koje se bave informacijama sa fokusom na interesovanjima (Bing novosti, RSS) ili povećanju produktivnosti (Trello, Asana), preko alatki za automatizaciju za programere (BuildKite), pa do usluga za marketing putem e-pošte (MailChimp) i tako dalje. Možete da povežete više konektora sa grupom, a kad povežete neke konektore, oni će biti dostupni svima u grupi. Nisu potrebni nikakvi dodatni koraci!

Lista konektora se uvek menja kada se dodaju nove usluge i alatke. Evo snimka nekih od konektora koji su dostupni za vašu upotrebu danas.

Prikazani logotipi uključeni su e!, Apppoziv, Asana, Bing Njuz, buđuća, Bugand, Cilajci, Kodeksski brod, Crašlytics, Datadog, Dynamics CRM onlajn, GitHub, Gokvadrat, Groove, Helpizviрaиi, herojski, Dolazeća Webkui, JAIRA, e

Kako funkcionišu konektori

Kada povežete alatku ili uslugu sa grupom, svi u grupi mogu da vide poruke koje dostavlja ta usluga. Na primer, recimo da grupa želi da sledi izveštaje o vestima o novom proizvodu vašeg preduzeća koji ide na tržište. Možete da dodate Bing News konektor za Njuz, konfigurišete ga da vam šalje veze ka temama interesovanja i navedete učestalost dostave. Kada se naslovi vesti šalju grupi, svi u grupi će moći da čitaju i odgovore na njih.

Poruke se isporučuju kao bogate kartice spajanja, koje mogu da se prikažu u više klijenata, uključujući Outlook na vebu i Outlook za Windows. Evo primera kako bi kartica Yammer konektor izgledala tako:

Snimak ekrana kartice iz povezane usluge koja se isporučuje u prijemno poštansko sanduče grupe

Operativne poruke

Informacije iz povezanih usluga isporučuju se na obogaćenim karticama konektora. Neke kartice (Trello, Asana, GitHub, BitBucket, Twitter i Wunderlist) uključuju dugmad radnji, na primer Sviđa mi se, Komentar ili Krajnji rok, koja vam omogućava da vršite brze radnje iz programa Outlook umesto da se prebacujete na druge aplikacije ili prijavljujete u druge usluge. Evo primera kartice koja ima dugmad radnje:

Snimak ekrana dugmadi radnji na kartici iz povezane usluge

Napomena: Da biste videli radnju radnje u Outlook za Windows, treba da izvršite grupu. Više informacija potražite u članku Praćenje grupe u programu Outlook.

Ove aktivne poruke su dostupne i u konektorima za Outlook prijemno poštansko sanduče.

Dodavanje ili uklanjanje konektora

Morate da koristite Outlook na vebu da biste dodali ili uklonili konektore. Bilo koji član grupe može da doda konektor grupi; bilo koji član grupe može da je ukloni. Osoba koja dodaje konektor je jedini koji može da izmeni njene postavke, na primer, promena učestalosti dostave.

Da biste dodali konektor

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite Postavke za alatku za SPO migraciju > konektori.

 4. Pregledajte listu konektora. Kad pronađete onaj koji želite, izaberite stavku Dodaj.

  Snimak ekrana liste konektora sa istaknutim dugmetom "Dodaj"

 5. Pratite uputstva na ekranu da biste podesili konektor. (Ne integrišu se svi konektori na isti način. Neki mogu da se konfigurišu u potpunosti iz korisničkog interfejsa Microsoft 365 grupe, dok drugi zahtevaju podešavanje na sajtu dobavljača usluga. Svaki konektor uključuje uputstva za podešavanje koja će vas provesti kroz proces).

Da biste uklonili konektor

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite Postavke za alatku za SPO migraciju > konektori.

 4. Izaberite stavku podešeno.

 5. U okviru konektor koji želite da uklonite, izaberite stavku podešeno (broj na dugmetu označava koliko instanci ovog konektora je podešeno za vašu grupu).

 6. Pronađite određenu instancu konektora koju treba ukloniti i izaberite stavku Upravljaj.

 7. Kliknite na dugme Ukloni.

Upravljanje povezanim nalozima

Za povezivanje većine konektora neophodan je korisnički nalog. Kad se povežu, poznati su kao povezani nalozi i navode se na stranici „Moji nalozi“. Stranica „Moji nalozi“ omogućava vam da upravljate svim povezanim nalozima sa jedne lokacije. Stranica "Moji nalozi" dostupna je samo u Outlook na vebu.

Napomena: Korisničko ime ili lozinka za povezani nalog ne skladište se u programu Microsoft 365.

Da biste prikazali i uklonili povezane naloge

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite Postavke za alatku za SPO migraciju > konektori.

 4. Izaberite stavku Moji nalozi.

 5. Pregledajte listu povezanih naloga. Ako želite da uklonite nalog, izaberite stavku Ukloni.

  Imajte u vidu da će povezani nalog biti uklonjen iz svih grupa gde se koristi.

Najčešća pitanja

 1. Mogu li da onesposobim konektore?

  Administratori mogu da koriste Exchange Online PowerShell za onemogućavanje konektora za ceo zakupac ili za određeno poštansko sanduče grupe. Za sve korisnike u tom zakupcu ili poštanskom sandučetu će biti pogođene. Nije moguće onemogućiti za neke, a ne druge. Postavka na nivou zakupca zamenjuje postavku nivoa grupe. Na primer, ako administrator omogući konektore za vezu i onemogući ih na zakupcu, konektori za grupu će biti onemogućeni.

  Da biste saznali kako da se povežete sa uslugom Exchange Online PowerShell, pogledajte članak Povezivanje sa uslugom Exchange Online PowerShell.

  • Da biste onemogućili konektore za zakupca, uradite sledeće komande u Exchange Online PowerShell:

   Set-OrganizationConfig -ConnectorsEnabled:$false
  • Da biste onemogućili konektore za grupnu sanduče, uradite sledeće komande u Exchange Online PowerShell:

   Set-UnifiedGroup -Identity contosogroup@contoso.com -ConnectorsEnabled:$false
  • Da biste onemogućili operativne poruke za linije spajanja za zakupca, uradite sledeće komande u Exchange Online PowerShell:

   Set-OrganizationConfig -ConnectorsActionableMessagesEnabled:$false
 2. Kako da dodam novi konektor na listu?

  Pratite ova uputstva da biste dodali konektor na listu.

Srodne teme

Povezivanje aplikacija sa Prijemno sanduče u programu Outlook na vebu
Saznajte više o Microsoft 365 grupama
Pretplata na RSS feed
Saznajte više o Outlook.com grupama

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×