Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Postati zdrav može imati različito značenje za različite osobe. Za neke je reč o uravnoteženoj ishrani. Za druge, radi se o vežbanju i dolasku u formu. Možda ćete biti iznenađeni, ali Excel može da vam pomogne da planirate, pratite i organizujete zdravstvene i fitnes ciljeve pomoću moćne ponude besplatnih i premium predložaka.

Kreirajte dijetu i planove za vežbanje

Slika žene koja planira fitnes na uređaju Surface. Bilo da prilagođavate ishranu za bolju kožu, uklapate se u zdravije srce ili samo želite da izgledate najbolje, prvi korak je da napravite plan. Plan vam pomaže da postavite dostižne ciljeve i omogućiće vam da razmislite o tome koje su vaše potrebe. U nastavku pogledajte neke od resursa programa Excel za planiranje dijete i fitnesa.

Raspored amortizacije kalorija za upravljanje vašom težinom

Bez obzira na to da li gubite, dobijate ili održavate težinu, važno je da pratite unos kalorija. Ovaj plan za amortizaciju kalorija može da vam pomogne da to shvatite. Samo unesite vašu dob, visinu, težinu, pol, nivo aktivnosti i ciljnu težinu da biste izračunali dnevni unos kalorija koji je realističan i lako dostižan.

> rasporeda amortizacije kalorija

Snimak ekrana predloška Raspored amortizacije kalorija

Planer vežbi

Planirajte fitnes trening program i evidentirajte vežbanje pomoću ovog pristupačnog predloška. Koristite zasebne kartice za planiranje kategorija vežbi, tegovi i ponavljanja.

> Pravljenje plana vežbanja

Izaberite ovu opciju da biste dobili planer vežbe

„Moj plan sadrži male pobede koje mi pomažu da dođem do cilja.“

Pre planiranja, obratite se lekaru da biste znali na šta da se fokusirate, bilo da je reč o promeni ishrane da biste umanjili holesterol ili o vežbanju kako biste ojačali mišiće.

Savet:  Ovde se ne radi o „gubljenju“ već o tome šta dobijate.
Fokusirajte se na prednosti ozdravljenja kako biste kreirali održiv i bezbedan plan. Više energije od hranljivih namirnica, mišići koji ostaju jaki i manji rizik od srčanog oboljenja.

Sedmični planer obroka

Unesite ono što ćete jesti svakog dana u sedmici, a zatim unose prikažite u pokretu pomoću Excel aplikacije za mobilne uređaje. Planiranje obroka unapred znači promišljena ishrana, bez uzimanja hrane u poslednjem trenutku, niži troškovi i manje otpada.

> sedmični planer obroka

Izaberite ovu opciju za predložak Nedeljni planer obroka.

Pratite vaš napredak vežbanja i fitnesa

Slika dve žene koje vežbaju zajedno veћbanje nije samo u uklapanju. Jaki mišići sprečavaju povredu, povećavaju vaš balans i stabilnost i obezbeđuju vam zdravlje da postignete nove stvari. Od šetnje s prijateljima do rada u kancelariji, snažno telo je ključno za srećan i ispunjen život. 

Pratite sve vaše vežbe

Sa lakoćom pratite sve različite aktivnosti za rutinu vežbanja (trening snage, kardio, itd.) Zatim pogledajte karticu pregled da biste videli koristan grafikon koji prikazuje vašu ukupnu aktivnost.

> fitnes praćenja

Izaberite ovu opciju da biste dobili predložak fitnes tragača.

Dobro je da imate uravnoteženu rutinu vežbanja kojom vežbate celo telo. Previše fokusiranja na jednu oblast može uzrokovati da se vaše telo prekomerno nadoknadi u drugim oblastima. Uverite se da ste uključili različite tipove i oblasti u vaš plan. Čak možete da koristite ove predloške za ispravnost i vežbanje da biste pomogli sa zdravijim životnim stilom.

Savet:  Ne zaboravite... Zagrejte se i ohladite
Zagrejte mišiće tako što ćete se kretati i istegnuti da biste smanjili rizik od povrede. Takođe se morate ohladiti nakon završetka vežbanja.

Savet:  Osluškujte vaše telo
Kada vežbate, budite pažljivi i fokusirajte se na ono što vam telo govori. Da li imate čudan osećaj u kolenu prilikom tog pokreta istezanja? Malo se opustite. Ovo su važni signali da biste bezbedno izgradili snagu.

Kada je u pitanju vežbanje, sve je u doslednosti. Čak i malo vežbanja svaki dan je korisno za vaše telo i možete izgraditi mišiće da biste ih trenirali za teže vežbe kasnije. Važno je da odvojite vreme, pijete mnogo vode i dozvolite sebi da se oporavite.

Pratite vašu dijetu i ishranu u programu Excel

Slika posude za hranu sa hranljivim sastojcima Većina nutricionista se slaže da je uravnotežena ishrana jedini put do zdravog životnog stila. Proverite da li dobijate proteine, masti, vitamine i minerale koji su vašem organizmu potrebni da bi izdržao. Koristite ove korisne Excel resurse da biste pratili vašu dijetu i ishranu.

Lako izračunajte % masti vaših obroka

Evidentirajte svakodnevno hranu koju jedete, zajedno sa gramima kalorija i masti, a ovaj dostupni predložak će izračunati procenat masti u ishrani kako bi vam pomogao da napravite optimalne izbore u ishrani.

> dnevnog unosa kalorija i masti

Izaberite ovu opciju da biste dobili dnevni predložak evidencije kalorija i masti u hrani.

Prikaz trendova u ishrani i vežbanju

Postavite cilj vaše težine, evidentirajte potrošnju hrane sa kalorijama, ugljenim ugljenima, šećerima i vlaknima da biste napravili dnevnik obroka. Takođe, možete beležiti trajanje vežbanja i kalorije koje ste sagoreli tokom vežbanja.

> dnevnik dijete i vežbi

Izaberite ovu opciju za da biste dobili predložak dnevnika za dijetu i vežbe.

„Grafikoni koji prikazuju koliko se dosledno držim svojih ciljeva ishrane su super zadovoljavajući!“

Savet: Prvo razgovarajte sa vašim lekarom o tome koje su vaše potrebe po pitanju ishrane. Dok radite na svojim ciljevima ishrane, važno je da proverite da li postižete sve što je telu potrebno da bi bilo zdravo. Unosite različite namirnice i proverite sa lekarom da biste se uverili da se fokusirate na prave oblasti.

Praćenje mera i promena sa telom u programu Excel

Slika osoba koje vežbaju zajedno Ako je jedan od vaših zdravstvenih i fitnes ciljeva posebno da izgubite težinu, Excel vam nudi mnoštvo predložaka koji će vam pomoći da pratite i vizualizujete vaš napredak. Pogledajte naše omiljene predloške za praćenje gubitka težine i telesnih mera u nastavku.

Grafikon napredovanja u fitnesu za muškarce

Izmerite težinu i telesne mere pomoću ovog grafikona za muškarce. Indeks telesne mase (BMI), procenjeni procenat masti u telu i telesna masa će se izračunati automatski.

> napredovanja u fitnesu za muškarce

Izaberite ovu opciju da biste dobili predložak napredovanja u fitnesu za muškarce.

„Odeća mi stoji bolje nego ranije... iako sam malo teži.“

Dok dobijate masu i gubite masti, možda ćete primetiti da se skala na vagi ne menja mnogo, a možda čak i ode gore. Umesto da se fokusirate na skalu, merite obime vašeg tela i pratite BMI da biste pratili kako dobijate kondiciju.

Savet:  Pijte puno vode
Voda igra veliku ulogu u gubitku težine. Ne samo da vam ne pomaže da se hidrirate, već vam pomaže da oslobodite telo od nečistoća.

Grafikon napredovanja u fitnesu za žene

Grafikon promena težine i telesnih mera radi praćenja vašeg napretka pomoću ovog pristupačnog predloška za žene. Mere su metričke, a BMI i masti u telu se izračunavaju automatski.

> grafikon napredovanja u fitnesu za žene

Izaberite ovu opciju da biste dobili predložak napredovanja u fitnesu za žene.

Ostali načini praćenja zdravlja u programu Excel

  • Osnovna evidencija lekova – Pratite lekove pomoću ovog sveobuhvatnog predloška evidencije koji prati doze, uputstva, svrhu, propozicije, lekara, apoteku i druge detalje.

  • Praćenje glukoze krvi - Pratite krvni pritisak i nivoe glukoze tokom vremena. Jednostavno unesite brojeve zajedno sa danom i vremenom, a uslovno oblikovanje će vas obavestiti ako izađete van okvira prilagodljivih parametara.

  • Kalkulator ishrane recepta – Unesite recepte i sastojke da biste izračunali kalorije, masti, proteine, uglje i druge nutricione podatke. Napravite plan obroka i održavajte uravnoteženu ishranu pomoću ovog predloška kalkulatora ishrane.

  • Zdravstveni zapis moje porodice – održavajte zdravstveni zapis vaše porodice pomoću ovog predloška.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×