Napomena: Ovaj članak se odnosi samo SharePoint Server. Informacije o programu SharePoint za Microsoft 365 sajtove potražite u temi Pravljenje sajtova za višejezičnu komunikaciju, stranica i vesti.

Lokacije i kolekcije sajtova se podrazumevano pojavljuju na jeziku na kojem je proizvod podešen. Ako ste administrator kolekcije lokacija, možete da odaberete jezike koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije. Ako administrator kolekcije lokacija podesi alternativne jezike, onda možete da kreirate podlokacije na jezicima koji nisu podrazumevani jezik. Na primer, ako je podrazumevani jezik engleski, i dalje možete da kreirate podlokacije na japanskom i hindi jeziku.

Prvo se uverite da se nalazite na lokaciji na kojoj želite da kreirate novi podsajt. Takođe se uverite da imate dozvolu koja je najmanje podeljka u grupi Dizajneri na tom sajtu.

  1. Izaberite Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > lokaciju.

  2. Na stranici "Sadržaj lokacije" izaberite stavku "Nova podlokacija".

Napomena: Ako se nova podlokacija ne pojavi na stranici "Sadržaj lokacije", nemate dozvolu za kreiranje podlokacije. Obratite se administratoru u vezi sa promenom dozvola ako je potrebno.

  1. Otkucajte Ime naslova i URL adrese za lokaciju i izaberite predložak.

  2. U odeljku Izbor predloška odaberite jezik na kom želite da kreirate lokaciju pomoću padajućeg menija. Takođe možete da promenite postavke dozvola i navigacije za lokaciju na ovoj stranici.

Napomena: Ako administrator kolekcije lokacija nije podesio podršku za više jezika, alternativni jezici se neće pojaviti u padajućem meniju.

  1. Kada početne postavke dobro izgledaju, kliknite na dugme Kreiraj.

SharePoint kreirate novu podlokacije sa korisničkim interfejsom na podrazumevanom jeziku koji ste izabrali.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×