Prebacivanje između naslaganih i grupisanih stubaca u 3D Maps grafikonu

Kada otvorite 3D Maps za novi skup podataka, on otkriva geografiju u podacima i podrazumevano prikazuje grupisani stubičasti grafikon.

Primer grupisanog stubičastog grafikona Primer naslaganog stubičastog grafikona

Prebacivanje između grupisanih i naslaganih stubaca

 1. Izaberite stavke Početak >Okno sa slojevima.

  Dugme „Okno slojeva“ na kartici „Početak“ u programu Power Map

 2. Na kartici Okno sa slojevima izaberite stavku Naslagani stubičasti grafikon ili Grupisani stubičasti grafikon za sloj koji želite da promenite.

  Odaberite opciju „Naslagani“ ili „Grupisani“

  Napomene: 

  • Možete da prevučete dodatna polja u polje Visina ili Kategorija ili možete da označite polja kako bi ih 3D Maps postavio u odgovarajuće polje.

  • Ako neko polje prevučete samo u polje Kategorija, a polje Visina ostavite prazno, 3D Maps automatski dodaje to polje u polje Visina i iscrtava grafikon koji predstavlja broj svake kategorije.

Dodatne informacije o naslaganim i grupisanim stupcima

Koristite naslagane stupce kada imate više grupa podataka i želite da naglasite zbir. Na primer, ako želite da iscrtate sve različite vrste karata za predstave (dnevne, večernje, po punoj ceni, sa popustom, za članove, za osobe koje nisu članovi) prema ZIP kodu.

Koristite grupisane stupce da biste uporedili podatke iz različitih kategorija i grupa podataka. Na primer, ako imate stavke kao što su „potpuno se slažem“, „slažem se“, „neutralan/na sam“, „ne slažem se“ i „uopšte se ne slažem“, prema segmentu klijenata.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×