Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Objavljeno: oktobar 2020.

Podrška za Office 2016 za Mac je završena 13. oktobra 2020. Budite sigurni da će sve Office 2016 aplikacije nastaviti da funkcionišu – one neće nestati sa Vašeg Mac računara, niti ćete izgubiti nikakve podatke. Međutim, možete se izložiti ozbiljnim i potencijalno štetnim bezbednosnim rizicima.

Kupite ili isprobajte Microsoft 365

Evo šta za Vas znači kraj podrške:

 • Više nećete primati ispravke za Office 2016 za Mac softver od usluge Microsoft Update.

 • Više nećete primati bezbednosne ispravke. Bezbednosne ispravke pomažu u zaštiti Mac računara od štetnih virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamernog softvera.

 • Više nećete primati tehničku podršku preko telefona ili ćaskanja.

 • Neće biti obezbeđene dodatne ispravke za sadržaj podrške. Zapravo, većina sadržaja pomoći na mreži će biti povučena.

Važno: Da biste izvršili nadogradnju na Microsoft 365 ili Office 2019, vaš Mac mora da ispuni minimalne zahteve operativnog sistema i hardvera. Uz izdanje macOS 10.15 Catalina, Microsoft 365 za Mac i Office 2019 za Mac trenutno podržava macOS 10.15, 10.14 i 10.13. Više informacija potražite u ovom članku

Zašto Microsoft radi ovo?

Office 2016 za Mac, kao i većina Microsoft proizvoda, ima životni ciklus podrške tokom kojeg pružamo nove funkcije, ispravke grešaka, bezbednosne ispravke i tako dalje. Ovaj životni ciklus obično traje 5 godina od datuma početnog izdanja proizvoda.

Više informacija o životnom ciklusu podrške za Microsoft proizvode potražite u članku Microsoft smernice za životni ciklus.

Koje opcije imam?

Iako ćete i dalje moći da koristite Office 2016 za Mac, više nećete dobijati bezbednosne ispravke i ispravke grešaka posle 13. oktobra 2020. Izvršite nadogradnju na noviju verziju sistema Office kako biste ostali u toku sa svim najnovijim funkcijama, zakrpama i bezbednosnim ispravkama.

Opcije nadogradnje uključuju:  

 • Preporučeno: Nadogradite na Microsoft 365, pretplatnu verziju sistema Office koja se dobija uz aplikacije Word, Excel, PowerPoint i druge aplikacije, u zavisnosti od plana koji odaberete. Pomoću Microsoft 365 aplikacije su dostupne na računaru i putem pregledača; jedna pretplata vam omogućava da ih koristite i na Mac i PC računaru. Uz Microsoft 365 dobijate najnoviju verziju aplikacija i redovno dobijate ispravke funkcija.

  Kupite ili isprobajte Microsoft 365

 • Kupite Office 2021 za Mac. Office Home & Student 2021 za Mac ili Office Home & Business 2021 za Mac je jednokratna kupovina (ne pretplata) za instalaciju samo na jednom Mac računaru.

Licenca za Office 2016 za Mac

Ako odaberete da nadogradite naMicrosoft 365 ili Office 2019 za Mac, moraćete jednostavno da uklonite postojeću licencu za Office 2016 za Mac, ali nećete morati da uklanjate Office aplikacije.

 1. Preuzmite i pokrenite alatku za uklanjanje licence

 2. Otvorite bilo koju Office aplikaciju i prijavite se pomoću naloga povezanog sa novim sistemom Office. 

 3. U gornjem meniju izaberite stavku Pomoć > proveri da li Novosti. Više informacija o ažuriranju aplikacija potražite u ovom članku

Srodne teme

Koju verziju sistema Office koristim?

Najčešća pitanja o životnom ciklusu – opšta pitanja u vezi sa smernicama

macOS zahtevi za Office 2019 za Mac i Office 365 za Mac

Kako da uklonite Office datoteke licence

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×