U većini slučajeva, pridruživanje Lync sastanku jednostavno se izvršava tako što kliknete na vezu sastanka i izaberete audio opciju. Ali ponekad se stvari ne odvijaju onako kako očekujemo, pa može biti potrebno da proverite postavke, nađete zaobilazno rešenje ili da se pridružite na neki drugi način.

Možete se pridružiti odakle god želite, na primer sa aerodroma, iz kafića ili hotela ili čak i kada ste na putu uz pomoć mobilnog uređaja. Sve što je potrebno jeste da odaberete opciju u zavisnosti od lokacije i uređaja tako da možete brzo da se pridružite sastanku, čak i ako naiđete na problem.

Saveti: 

Pridruživanje pomoću programa Lync:

 1. U pozivu za sastanak izaberite stavku Pridruživanje Lync sastanku na mreži.

 2. Izaberite audio vezu iz prozora Pridruži se zvuku sastanka.

Opcija „Pridruživanje audio segmentu sastanka“

Kada izabrati ovu opciju

Korišćenje programa Lync (pun audio i video utisak pri radu)

(Preporučeno)

Koristite ovu opciju ako vaš računar ima ugrađen mikrofon i zvučnike ili ako imate slušalice povezane sa računarom. Ne morate da koristite kameru, a pri tom i dalje možete da vidite video drugih učesnika.

Pozovi me na

Izaberite opciju Pozovi me na, ako želite da vas program Lync pozove na bilo koji broj, kao što su vaš kućni i mobilni telefon. Možete da otkucate novi broj ili da koristite brojeve sa liste, koji se dobavljaju iz opcije Telefoni ako ste ih prethodno već podesili.

Nemoj se pridružiti zvuku

Da se priključite na sastanak preko telefona ili da se povežete sa zvukom kasnije izaberite

Nemoj se pridružiti zvuku. Audio brojevi i ID konferencije su u zahtevu za sastanak.

Saveti: 

 • Kartica Sastanci u programu Lync omogućava da brzo proverite predstojeće sastanke za taj dan bez potrebe da gledate kalendar. Možete se pridružiti Lync sastanku direktno sa kartice Sastanci ako je sastanak podesio organizator unutar vašeg preduzeća.

 • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na karticu Sastanci, a zatim kliknite desnim tasterom miša na Lync sastanak da biste se pridružili.

Snimak ekrana kartice „Prikaz sastanaka“

Pridruživanje pomoću aplikacije Lync Web App

Lync Web App je alternativni način da se pridružite sastanku ako nemate instaliran program Lync. On se automatski otvara da biste se povezali sa sastankom. Da biste dobili više informacija, kliknite na vezu Pridruživanje sastanku na mreži pomoću aplikacije Lync Web App

Pridruživanje samo pomoću telefona

Ako ste na putu ili nemate pristup računaru, možete jednostavno da se pridružite sastanku pozivanjem pomoću telefona. Uverite se da imate brojeve i ID-ove konferencije iz poziva za sastanak pre početka sastanka. Pogledajte članak Pridruživanje Lync sastanku pozivanjem.

Pitanja u vezi sa zvukom

 • Proveravanje audio uređaja

Ako ne čujete zvuk ili osobe ne mogu da vas čuju, najpre proverite audio uređaj:

 1. Povežite slušalice sa mikrofonom ili koristite mikrofon i zvučnik računara.

 2. Zadržite pokazivač iznad ikone telefona/mikrofona Snimak mikrofona i telefona za audio kontrole na sastanku na sastanku, a zatim izaberite karticu Uređaji.

 3. Izaberite audio uređaj i prilagodite zvučnik i uključite zvuk mikrofona.

 4. Takođe se uverite da ste uključili zvuk zvučnika računara.

  Savet: Možete se uključiti u zvuk pozivanjem uz pomoć telefona ako vaš računar nema mikrofon i zvučnike ili biste radije da ne koristite zvuk računara.

  • Gde se nalaze brojevi za pozivanje i kôd konferencije?

Ako biste radije da se uključite pozivanjem uz pomoć telefona umesto da koristite zvuk računara, brojeve za pozivanje i ID-ove konferencije možete pronaći u pozivu za sastanak. Možete i kliknuti na dugme Pronađi lokalni broj u pozivu za sastanak ako putujete.

 • Pronalaženje PIN koda za zvuk

Potreban vam je PIN kôd samo ako se pridružujete sastanku pozivanjem kao izlagač sa javnog ili mobilnog telefona ili ako je sastanak podešen da ima visoku bezbednost. U suprotnom vam nije potreban PIN kôd, samo pozovite broj i sačekajte da se povežete.

Ako vam je potreban PIN kôd a ne sećate se koji je, izaberite stavku Zaboravili ste PIN kôd za pridruživanje pozivanjem? u pozivu za sastanak i pratite uputstva na stranici da biste ga ponovo podesili.

 • Rešavanje problema niskog kvaliteta zvuka

Kvalitet zvuka zavisi od mreže i uređaja koje koristite. Koristite kablovsku mrežnu vezu i isključite bežičnu vezu na računaru. Ako morate da koristite bežičnu vezu, uverite se da imate jak signal. Koristite takođe slušalice sa mikrofonom visokog kvaliteta za bolji zvuk. Više informacija pronađite u članku Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

Snimak ekrana poziva za sastanak

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×