Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

PowerPoint možete automatski da dodate brojeve na slajdove, ali ne može automatski da prikaže broj (kao što je "slajd 2 od 12"). To morate da uradite ručno. Ovaj članak opisuje kako se to radi.

 1. Na kartici Prikaz, u grupi Master prikazi izaberite stavku Master slajda, a zatim kliknite na sličicu mastera slajda.

  Master slajda i rasporedi

  Oblačić 1 mastera slajda

  Oblačić 2 rasporedi na slajdu povezani sa masterom slajda

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst izaberite stavku Okvir za tekst, a zatim prevucite da biste nacrtali okvir za tekst na masteru slajda gde želite da se broj slajda pojavi na svim slajdovima.

 3. Dok je kursor i dalje u okviru za tekst, na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Broj slajda.

 4. U okviru za tekst postavite kursor ispred znaka <#>, a zatim otkucajte Slajd.

 5. Ako ne znate ukupan broj slajdova u prezentaciji, a želite jednostavan način da ga saznate, uradite sledeće:

  1. Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalno.

  2. Pogledajte (ili se pomerite nadole ako imate dužu prezentaciju) sliku sličice poslednjeg slajda na kartici Slajdovi. Slike sličica se numerišu (izvan gornjeg levog ugla svake od njih), tako da je broj poslednje sličice slajda isti kao ukupan broj slajdova u prezentaciji.

   Brojevi stranica za slajdove u normalnom prikazu

 6. Postavite kursor iza <#>, a zatim otkucajte od x , gde je x jednako ukupnom broju slajdova u prezentaciji (na primer, <#> od 10 ako imate ukupno 10 slajdova u prezentaciji).  Broj slajda Numerisanje slajdova na ovaj način ne izračunava automatski ukupan broj slajdova u prezentaciji, tako da ćete morati ručno da unesete ukupnu vrednost umesto znaka x. Ako kasnije dodate slajdove, moraćete ručno da promenite ukupnu vrednost na masteru slajda.

 7. Ako želite da vidite kako numerisanje izgleda na slajdovima, pogledajte prezentaciju u normalnom prikazu. Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalno.

  Prikaz prezentacije brojeva slajdova

  Napomena: Pošto ova procedura dodaje brojeve slajdova na master slajda, brojeve slajdova nije moguće izbrisati ili uređivati na pojedinačnim slajdovima i oni se neće pojaviti u dijalogu Zaglavlje i podnožje.

Glasajte za ovu funkciju

Ako želite PowerPoint da uključite ukupan broj slajdova, pošaljite nam povratne informacije da biste nam pomogli da odredimo prioritet novih funkcija u budućim ispravkama. Više informacija potražite u članku Kako da pružim povratne informacije o sistemu Microsoft Office ?

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×