Prikazivanje broja slajda i ukupnog broja slajdova na svakom slajdu

PowerPoint možete automatski da dodate brojeve na slajdove, ali ne može automatski da se pokaže broj (na primer, "slajd 2 od 12"). To morate da uradite ručno. Ovaj članak opisuje kako se to radi.

 1. Na kartici Prikaz, u grupi Master prikazi izaberite stavku Master slajda, a zatim kliknite na sličicu mastera slajda.

  Master slajda i rasporedi

  Oblačić 1 mastera slajda

  Callout 2 rasporeda na slajdu povezanim sa masterom slajda

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst izaberite stavku Okvir za tekst,a zatim prevucite da biste nacrtao okvir za tekst na masteru slajda gde želite da se broj slajda pojavi na svim slajdovima.

 3. Dok je kursor i dalje u okviru za tekst, na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Broj slajda.

 4. U okviru za tekst postavite kursor ispred znaka <#>, a zatim otkucajte Slajd.

 5. Ako ne znate ukupan broj slajdova u prezentaciji, a želite jednostavan način da ga saznate, uradite sledeće:

  1. Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalno.

  2. Pogledajte (ili se pomerite nadole ako imate dužu prezentaciju) sliku sličice poslednjeg slajda na kartici Slajdovi. Slike sličica se numerišu (izvan gornjeg levog ugla svake od njih), tako da je broj poslednje sličice slajda isti kao ukupan broj slajdova u prezentaciji.

   Brojevi stranica za slajdove u normalnom prikazu

 6. Postavite kursor iza znaka <#>, a zatim otkucajte od x, pri čemu je x jednako ukupnom broju slajdova u prezentaciji (na primer,<#>od 10ako imate ukupno 10 slajdova u prezentaciji).


  Broj slajda
  Numerizovanje slajdova na ovaj način ne izračunava automatski ukupan broj slajdova u prezentaciji, tako da ćete morati da ručno unesete ukupan broj, a ne x. Ako kasnije dodate slajdove, morate ručno da promenite ukupnu vrednost na masteru slajda.

 7. Ako želite da vidite kako numerisanje izgleda na slajdovima, pogledajte prezentaciju u normalnom prikazu. Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalno.

  Prikaz prezentacije brojeva slajdova

  Napomena: Pošto ova procedura dodaje brojeve slajdova na master slajda, brojeve slajdova nije moguće izbrisati ili uređivati na pojedinačnim slajdovima i oni se neće pojaviti u dijalogu Zaglavlje i podnožje.

Glasajte za automatizaciju ove funkcije

Ako želite PowerPoint da možete da uključite ukupan broj slajdova, idite na polje za predlaganje PowerPoint da biste glasali za tu ideju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×