Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Sastanci u usluzi Teams su redizajnirani da bi deljeni sadržaj bili u prvom planu i da istaknu aktivne govornika. Kada se pridružite teams sastanku, Teams pametno predviđa šta ćete želeti da vidite i menja veličinu sličica i sadržaja učesnika na osnovu scenarija.

Kada neko deli sadržaj kao što je prezentacija, Teams optimizuje raspored kako bi taj sadržaj bio što veći, a da pri tom prikazuje i više video učesnika.

U režimu "Zajedno", Teams povećava veličinu video zapisa tako da možete da vidite lica ljudi dok takođe gledate deljeni sadržaj.

Ovi prikazi sastanka će se podrazumevano prikazivati, ali evo nekih stvari koje možete da prilagodite na sastanku.

Da biste se fokusirali na određeni video zapis, kliknite desnim tasterom miša na taj video i izaberite stavku Zakači. Video zapis će biti zakačen za vaš prikaz bez obzira na to ko govori. Možete da zakačite koliko god video zapisa će stati na ekran. Ako se predomislite, ponovo kliknite desnim tasterom miša na taj video i izaberite stavku Otkači.

Ako želite da se fokusirate na određene osobe na sastanku, istaknite ih da bi izgledale veće za sve. Postoji nekoliko različitih načina da to uradite: 

  • Kliknite desnim tasterom miša na sam video osobe i izaberite stavku U žiži interesovanja iz menija.

  • Druga mogućnost je da izaberete stavku Prikaži učesnike iz kontrola sastanka da biste videli listu svih učesnika sastanka. Pronađite ime osobe čiji video zapis želite da istaknete na listi, kliknite desnim tasterom miša na njeno ime i izaberite stavku U žiži interesovanja.

Kada budete spremni da završite žižu interesovanja, ponovo kliknite desnim tasterom miša na video te osobe i odaberite stavku Zaustavi istaknivanje

Promenite položaj učesnika sastanka na vrh ekrana da biste održali bolji kontakt sa drugim osobama dok se deli sadržaj.

Dok ste na sastanku, idite na kontrole sastanka i izaberite stavku Još opcija Dugme „Više opcija“ >Galerija na vrhu.

Prikaz velike galerije je dostupan kada je barem deset osoba uključilo svoje kamere. Kada se više od 49 učesnika pridruži Teams sastancima, pogledajte ih sve u galeriji sa stranicama. U prikazu Velika galerija, kontrole < > će se pojaviti na dnu galerije kada ima više od 49 učesnika. Koristite ove kontrole navigacije da biste prikazali ili angažovali više video učesnika. 

Kada ste na sastanku sa prikazom galerije i neko deli sadržaj, sadržaj se podrazumevano pojavljuje u centru prikaza sastanka, a video zapisi sa strane ili na vrh. Izaberite video zapise učesnika u prikazu galerije da biste zamenili sadržaj koji se deli sa galerijom. Ova radnja donosi video zapise učesnika u centar prikaza sastanka i premešta sadržaj kao što je deljena radna površina ili PowerPoint prezentacija sa strane ili na vrh prikaza sastanka.

Da biste deljeni sadržaj vratili u centar prikaza sastanka, izaberite sadržaj da biste ga ponovo zamenili.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×