Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Prilagođavanje Teams interfejsa ćaskanja pomoću postavki gustine ćaskanja

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite tastaturu i čitač ekrana da biste prilagodili postavke Gustine ćaskanja u usluzi Microsoft Teams za informacije koje želite da vidite u interfejsu za ćaskanje na osnovu željenih opcija i stila rada.

Pratite ove korake da biste pristupili postavkama gustine ćaskanja u usluzi Teams:

 1. Otvorite aplikaciju Teams.

 2. Pritisnite taster Tab da biste došli do stavke Postavke i još mnogo toga, prikazane kao tri tačke pored dugmeta Profil . Pritisnite taster Enter da biste razvili padajuću listu.

 3. Ponovo pritisnite taster Enter da biste izabrali stavku Postavke. Ovo će otvoriti stranicu Postavke .

 4. Koristite taster sa strelicom nadole u grupi Postavke dok ne čujete "Izgled i pristupačnost", a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Krećite se pomoću tastera Tab dok ne čujete " Potvrđeno je radio dugme 'Gustina ćaskanja' ili "Kompatibilna gustina ćaskanja".

 6. Koristite tastere sa strelicama nadesno i nalevo da biste birali između stavki Kombinovano ili Kompaktno.

 7. Aktivirajte preklopnik pregleda poruke za listu ćaskanja u skladu sa svojim željama.  Stranica sa postavkama usluge Microsoft Teams sa istaknutim stavkama na kartici Izgled i pristupačnost i odeljku gustine ćaskanja.

Ključne funkcije gustine ćaskanja

 1. Sažeti režim:

  • U kompaktnom režimu, poruke ćaskanja se prikazuju blisko zajedno, što vam omogućava da istovremeno vidite više poruka.

  • Ovaj režim je savršen za one koji više vole uredan ekran sa manje prostora.

  • Možete brzo da se prebacite na kompaktni režim da biste se bolje fokusirali na razgovore i povećali radni prostor.Okno za ćaskanje usluge Teams prikazuje kako ćaskanja izgledaju kada je kompaktujni režim uključen.

 2. Kombinovani režim:

  • Režim "Comfy" pruža više prostora između poruka ćaskanja i kreira opušten raspored koji je lak za čitanje.

  • Ovaj režim odgovara onima koji više vole prostrani interfejs, smanjuju naprezanje oka i poboljšaju čitljivost.

  • Udoban režim je savršen za dugačka ćaskanja, obezbeđivanje vizuelnog udobnosti tokom proširene upotrebe.Okno za ćaskanje usluge Teams koje prikazuje kako ćaskanja izgledaju kada je uključen režim "Comfy".

Napomena: Postavke gustine Teams ćaskanja rade na svim platformama na osnovu željenih postavki korisnika, uključujući aplikacije za stone računare, veb pregledače i mobilne uređaje.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×