Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Želite da priložite datoteku u poruku u Yammer? Nema problema – možete da otpremite datoteku sa računara ili da izaberete datoteke na Yammer, SharePoint ili OneDrive.

Na dnu poruke, kliknite na ikonu koja predstavlja mesto gde se nalazi datoteka.

Ikona dostupne za prilaganje datoteke u poruku

Icon

Gde se datoteka potiče iz

Ikona za prilaganje datoteke sa računara

Otpremanje datoteke sa bilo kog mesta na vašem računaru.

Ikona za prilaganje datoteke iz Yammer

Izaberite datoteku koja je već otpremljen u Yammer.

Ikona za prilaganje datoteka iz sistema SharePoint

Otpremanje datoteke sa SharePoint ili OneDrive.

Ikona za prilaganje u GIF

Izaberite na GIF sa liste GIF dostupan svim korisnicima Yammer .

Napomena: Yammer snima promene za skladištenje datoteka za Yammer datoteke u Office 365 povezani grupa počinje u decembru 2018. Ranije, sve Yammer datoteke su uskladištene u Yammer oblaku skladišta. Kada organizaciju ove promene, sve nove datoteke Yammer za povezani grupe će biti uskladištene u sistemu SharePoint, ali će i dalje pristupiti iz programa Yammer. Postoje neke razlike u načina na koji radite sa ove datoteke. Da biste odredili gde se nalaze datoteke i da biste videli šta se promenilo da očekujete, pogledajte Kako da znam gde su biti uskladištene moje datoteke Yammer?.

Otpremanje datoteke sa računara

 1. Izaberite ikonu "Otpremi" Ikona za prilaganje datoteke sa računara.

 2. Izaberite datoteku koju želite da otpremite. Prva

 3. Kliknite na dugme Otvori, a zatim kliknite na dugme Objavi.

Izaberite datoteku koja je prethodno otpremljena u Yammer

 1. Izaberite ikonu " Yammer " Ikona za prilaganje datoteke iz Yammer.

 2. Pronađite datoteku koju želite.

  Yammer karticu prikazuje datoteke koje su sačuvane u Yammer ili SharePoint. U levom oknu izaberite stavku nedavno, moj + sledećeili grupi datoteku.

  Lista datoteka na mreži Yammer

  Napomena:  SharePoint kartici dostupno ako koristite povezani grupe, prikazuje datoteke koje su sačuvane u sistemu SharePoint. Izaberite sve, nedavnoili grupu datoteku. Ako izaberete stavku grupe, otvorite fasciklu Aplikacije/Yammer da biste pronašli datoteke dodali iz Yammer, ili potražite druge fascikle u biblioteci dokumenata grupe.

 3. Kliknite na dugme Izaberi, a zatim kliknite na dugme Objavi.

Otpremanje datoteke sa SharePoint ili OneDrive

 1. Izaberite ikonu " SharePoint " Ikona za prilaganje datoteka iz sistema SharePoint.

 2. Izaberite datoteku koju želite da otpremite iz SharePoint i OneDrive datoteka ili u Microsoft 365 grupa.

  OneDrive datoteke su navedene u Moj SharePoint datoteke > sve.

  SharePoint lista datoteka

 3. Kliknite na dugme Izaberi, a zatim kliknite na dugme Objavi.

Izaberite na GIF

Koristite ovu opciju samo ako tražite GIF sa veba. Ako dodajete datoteke koje se dešava sa GIF, koristite otpremanje datoteke opcije.

 1. Izaberite GIF ikonu Ikona za prilaganje u GIF.

 2. Otkucajte frazu u polje za pretragu za na GIF koji obuhvata suština na koji želite da komunicirate, kao što su Hvala ili iznenađenje.

 3. Kliknite na dugme GIF koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme Objavi.

  Listu dostupnih GIF datoteke

Najčešća pitanja: rešavanje problema

P: dobijam grešku kada pokušam da priložite datoteku.

Uverite se da je datoteka u okviru ograničenja navedene ispod.

Ako datoteke neće priložili poruku, pokušajte da odete na meni " datoteka " za grupu i otpremite datoteku tamo i povezivanjem na nju, ili ako je grupa Office 365 povezani grupu, pokušajte da ga otprema u biblioteci dokumenata Sharepoint grupe.

Najčešća pitanja: Prilaganje datoteka

P: Šta se dešava sa moje datoteke kad priložiti poruku?

A: Ako poruka objavljena u grupi, on se dodaje na listu datoteka za grupu za koju je objavljene poruke. Da biste pronašli datoteku, izaberite grupu, i zatim kliknite na dugme datoteke i izaberite datoteku ili prelazak na poruku koja sadrži datoteku. Ako datoteka priložena poruku u Office 365 povezani grupu i imate nove sačuvajte Yammer datoteke u SharePoint funkcije, datoteka će biti sačuvane u sistemu SharePoint. U suprotnom, datoteka će sačuvati u Yammer oblaku skladišta.

Ako šaljete u privatnu poruku sa priloženom datotekom, on će biti sačuvan u Yammer povezan sa u privatnu poruku. Da biste ga pronašli, kliknite na ikonu Yammer postavke Yammer Ikona "Postavke" , a zatim izaberite stavku datoteke. Grupi će biti naveden kao Privatno poruku.

P: mogu li da izaberem gde želite da otpremite datoteku?

O: Ne. Ako povezani grupu možete da sačuvate datoteke u sistemu SharePoint, sve nove datoteke za tu grupu će biti sačuvana tamo. Druge datoteke sačuvane u Yammer oblaku skladišta.

P: mogu sve grupe skladišti Yammer datoteke u sistemu SharePoint?

O: Ne. Čak i kada skladištite Yammer datoteke u sistemu SharePoint je dostupan za vaše preduzeće, određene tipove grupe možete samo da uskladištite datoteke u Yammer:

 • Grupe

 • Privatne poruke

 • Spoljne grupe

 • Bilo koje grupe koji nisu povezani

P: da dodate datoteke direktno u aplikacijama/Yammer fascikli u sistemu SharePoint i da ih vidite na listi datoteka u usluzi Yammer?

O: Ne. Da biste videli ili Traženje datoteke na listi datoteka u usluzi Yammer, morate da je priložite poruku ili da otpremite u Yammer.

Najčešća pitanja: Rad sa datotekama kada se dodaju u usluzi Yammer

P: mogu da uredim datoteke nakon da je objavite?

O: Da. Više informacija potražite u članku uređivanje dokumenata u usluzi Yammer.

P: kako da znam ako neko drugi urediti datoteku?

A: da biste pratili datoteke tako da ćete dobijati obaveštenja kada se otprema nove verzije ili saradnicima da raspravljaju o datoteku, izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Praćenje.

 • Da biste prikazali istoriju verzija za datoteke koje su uskladištene u usluzi Yammer, na listi datoteka kliknite na datoteku i u desnom oknu, potražite u odeljku Istorija verzija .

 • Za datoteke koje su uskladištene u sistemu SharePoint, na matičnoj stranici grupe u okviru Office 365 resursima, izaberite SharePoint biblioteke dokumenata i pronađite fasciklu u Aplikacijama/Yammer . Zadržite pokazivač na ime datoteke, a zatim u meniju Prikaži radnje izaberite stavku Istorija verzija.

P: kako da zakačim datoteke na matičnu stranicu grupe?

A: na matičnoj stranici grupe, u odeljku zakačeno na desnoj strani stranice, kliknite na dugme Dodaj, a zatim izaberite izaberete datoteke iz Yammer ili da izaberete datoteke iz SharePoint.

Samo korisnici koji imaju pristup datoteku možete da pristupite zakačene datoteku.

P: kako drugi korisnici pregled datoteke objavila sam u Yammer?

A: prilog prikazivanja u feedu zavisi od tipa datoteke. Sve datoteke koje nisu slike prilog vidljiv kao vezu u okviru poruke. Korisnici mogu da kliknu na vezu da biste prikazali datoteku. Slika prilozi su vidljivi kao sličica u okviru poruke. Da biste prikazali slike, korisnici mogu da kliknu na sličicu.

Korisnicima možete da prikažete i preuzimanje datoteke sa liste datoteke grupe ili listi Yammer datoteke . Kliknite na datoteku, a u desnom oknu, u odeljku Datoteke radnje izaberite stavku Preuzimanje.

P: ko može da prikaže datoteke se objavljivanje u usluzi Yammer?

A: ovo je drugačiji za Yammer datotekama uskladištenim u Yammer oblaku skladišta i Yammer datotekama uskladištenim u sistemu SharePoint.

Za datoteke koje su uskladištene u usluzi Yammer:

 • Ako datoteka je otpremljena javnoj grupi, svi koji su na Yammer mrežu možete da pristupite datoteku.

 • Ako datoteka je objavio u privatnu grupu, samo članovi grupe koja možete pregledati i urediti datoteku. Takođe možete da delite datoteke sa osobama koje nisu članovi grupe.

 • Mreža nivoa goste možete prikazati i otpremite datoteke u grupama pripadaju.

 • Razgovor nivoa goste možete da prikažete datoteke upućuje u razgovoru, a možete da otpremite datoteke u razgovor.

 • Spoljni goste možete prikazati i otpremite datoteke u grupama pripadaju.

Za datoteke koje su uskladištene u sistemu SharePoint:

 • Ako datoteka je otpremljena javnoj grupi, bilo koji običan Yammer korisnik u mreži Yammer možete da pristupite datoteku.

 • Ako datoteka je objavio u privatnu grupu, redovni korisnici koji su članovi grupe možete pregledati i urediti datoteku. Članovi grupe možete deliti datoteke sa drugim korisnicima Yammer koje nisu članovi grupe.

 • Mreža nivoa gosti nemaju pristup podrazumevani prikaz Yammer datoteke sačuvane u sistemu SharePoint.

  • Ako želite da oni mogu da biste zatražili pristup da biste prikazali određene datoteke, mora biti dodat kao gost Azure B2B na Office 365 zakupca. Više informacija potražite u članku Azure Active Directory B2B dokumentacije.

  • Ako želite da budu u mogućnosti da biste otpremili datoteke na određene grupe ili imaju pristup podrazumevana datoteka u sistemu SharePoint, ih dodati kao član grupe u sistemu SharePoint.

 • Razgovor nivoa gosti nemaju podrazumevani pristup bilo koje datoteke sačuvane u sistemu SharePoint. Ako želite da oni mogu da biste zatražili pristup određenim datotekama u razgovoru, dodajte ih kao gost na Azure B2B na Office 365 zakupca. Oni mogu da otpremite datoteke.

 • Spoljni goste mogu biti samo članovi spoljne grupe. Spoljne grupe samo skladištiti datoteke u usluzi Yammer.

P: kako da delite datoteke sa određenim saradnicima?

A: u privatnu poruku pošaljete te saradnicima i priložite datoteku na poruku ili ako datoteka je već navedena na stranici " datoteka ", izaberite datoteku, a zatim kliknite na dugme deli. Da biste delili sa grupom, izaberite stavku Objavi u grupi i izaberite grupu. Da biste delili sa pojedincima, izaberite stavku Pošalji privatnu poruku i izaberite primaoce.

P: da li pretrage Pogledaj u sadržaj datoteke ili ime datoteke?

A: za datotekama uskladištenim u usluzi Yammer, Yammer pretraga uključuje prvo 5000 znakova u najnovijoj verziji programa .docx, .pptx, i .pdf formatu datoteke, kao i metapodatke kao što su naslov i autor.

Za datotekama uskladištenim u sistemu SharePoint, Yammer pretragu pretražuje samo naslov i autor. Ako treba da sadržaja pretragu datotekama uskladištenim u sistemu SharePoint, moraćete da biste otišli do biblioteke dokumenata.

P: kako da izbrišem datoteku?

A: samo za datoteke vlasnika i grupu administratori možete da izbrišete datoteke. U usluzi Yammer, kliknite na datoteku i u odeljku Datoteke radnje izaberite stavku Izbriši ovu datoteku.

Napomena: Uvek brisanje datoteka preko mreže Yammer. Brisanje Yammer datoteke direktno iz SharePoint biblioteke dokumenata gde je uskladištena ili veze ka on će ostati u usluzi Yammer.

P: Šta se dešava sa moje datoteke ako izbrišem poruku koju sam povezan da?

A: datoteka će ostati uskladištene u grupu u koju ste objavili poruku. Ako želite da izbrišete, kliknite na datoteke, kliknite na datoteku i zatim u okviru Datoteke radnjeizaberite stavku Izbriši ovu datoteku.

P: kada moje preduzeće pokrene pomoću datoteke koje su uskladištene u sistemu SharePoint, šta se dešava sa datoteke već imamo u usluzi Yammer?

A: promene ne postoje za grupe koji nisu povezani. Za povezani grupe postojeće datoteke u Yammer oblaku skladišta i su napravljeni samo za čitanje. Sve nove datoteke u povezanim grupama su uskladišteni u sistemu SharePoint. To znači da da biste uredili datoteku koja je prethodno uskladištena u usluzi Yammer, moraćete da ponovo otpremite datoteku. Sve buduće promene će biti uskladištene u sistemu SharePoint. Više informacija potražite u članku Uređivanje prethodno otpremili datoteke kada vaš Yammer povezani datoteka skladišti grupe u sistemu SharePoint.

Podržani tipovi datoteka i veličine

Možete da priložite pdf datoteke, datoteke slika, video datoteke, Microsoft Office datoteka i još mnogo toga. Svake objave može da ima najviše 100 datoteka.

Za slike uskladištene u Yammer u oblaku za skladištenje:

 • Maksimalna veličina priloga u jednoj datoteci je 5 gigabajta (GB) za Yammer Enterprise mreže i 100 megabajta (MB) za Yammer osnovne mreže.

 • Maksimalna dimenzije su 7,680 piksela i 4,320 piksela visoko, a maksimalnu veličinu je 10 megabajta (MB).

 • Sledećih tipova video zapisa su podržane za gledanje video liniji: .wmv .avi, .mpeg, .3gp, .flv, .mov, .mp4, .mpg, .ogm, .mkv, .ogv i .ogg, korisnici mogu da kliknu na sličicu da biste pogledali video zapisa u tekstu. Yammer koristi Usluge Azure Media Services da biste prikazali video zapise.

Za Yammer datoteke koje su uskladištene u sistemu SharePoint:

 • Maksimalna veličina priloga u jednoj datoteci je 15 gigabajta (GB).

 • Postoje ograničenja bez dimenzija za slike, ali SharePoint maksimalnu veličinu postavke u vašoj organizaciji primenite.

 • Bilo koji tip datoteka mogu se dodati.

Je moj Yammer grupu povezan sa Office 365?

Uređivanje dokumenata u usluzi Yammer

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×