Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Pomoću komunikacionog softvera Microsoft Lync 2010 možete da promenite sliku koju vide druge osobe na spisku kontakata i u razgovorima preko trenutnih poruka.

Napomena:  Da biste promenili sliku, morate imati ličnu sliku na lokaciji javne slike, kao što je Windows Mreža internet usluga, Facebook, LinkedIn ili Flickr.

Šta želite da uradite?

Određivanje veličine slike

Da biste odredili veličinu slike, pratite ove korake.

 1. Idite na veb lokaciju koja ima sliku koju želite da koristite.

 2. Veličinu većine slika možete da odredite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na sliku, a zatim izabrati stavku Svojstva.

 3. Ako prilikom 2. koraka ne postoji izbor Svojstva, izaberite stavku Sačuvaj sliku kao, a zatim kliknite desnim tasterom miša na stavku Svojstva na slici koja je sada sačuvana na računaru.

 4. Podrazumevana maksimalna dozvoljena veličina slike u programu Lync 2010 je 30 kB. U zavisnosti od veličine slike, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako je slika veća od 30 KB, moraćete da promenite veličinu i da je smanjite na veličinu pre nego što nastavite. Pogledajte sledeći odeljak da biste saznali kako da smanjite veličinu slike.

  • Ako je slika manja od 30 kB ili jednaka 30 kB, možete otići direktno na Stavku Nabavi adresu za lepljenje u Lync 2010 u ovoj temi.

Vrh stranice

Smanjivanje veličine slike ako je prevelika

Ako nemate personalizovanu sliku koja je manja od 30 KB, možete da je kreirate na sledeći način:

 1. Idite na veb lokaciju koja ima sliku koju želite da koristite i kliknite desnim tasterom miša na dugme Sačuvaj kao. Možete i da otvorite sliku sa čvrstog diska.

 2. Slika mora da ima prihvatljivu radnu oblast, koja iznosi približno 1 do 1,5 inča kvadrat. Da biste to postigli, kliknite desnim tasterom miša na sliku, a zatim izaberite stavku Otvori pomoću, izaberite program (Windows je dobar prikazivač fotografija). Prevlačite uglove dok ne dobijete potrebnu veličinu (na primer, kvadrat od 1 do 1,5 inča za oblast koju želite da koristite, a to je obično samo vaše lice).

 3. Sada treba da isečete samo oblast slike koju želite. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, a zatim stavku Alatka za isecanje.

 4. U alatki za isecanje kliknite na dugme Novo, a zatim izaberite stavku Pravougaoni isečak.

 5. Pomoću alatke za isecanje izaberite oblast koju želite da uključite u sliku (obično samo vaše lice), izaberite stavku Datoteka, a zatim stavku Sačuvaj kao. Obavezno izaberite JPG kao tip datoteke.

 6. Sačuvajte datoteku na lokaciji na računaru, kao što je "Moje slike".

 7. Proverite veličinu nove sačuvane slike da biste se uverili da je manja od 30 kB. Ako je veća od 30 KB, proverite da li je slika na ekranu manja ili isecite manji deo slike.

Vrh stranice

Otprema sliku

Kada imate sliku koja je odgovarajuće veličine (izvršavanjem prethodne procedure), otpremite je na sledeći način.

 1. Idite na postojeću lokaciju slika, kao što je Windows Live, Facebook, LinkedIn ili Flickr.

 2. Kreirajte novu fasciklu sa slikama (album).

 3. Otprema sliku sa računara u ovaj album.

Vrh stranice

Nabavite adresu za lepljenje u Lync 2010

Sada treba da dobijete adresu lokacije slike na mreži kako biste mogli da je nalepite u opciju "Moje slike" u programu Lync 2010.

 1. Idite na postojeću lokaciju slike i idite u fasciklu u kojoj se nalazi slika koju želite da koristite. Ako još uvek nije tamo, pogledajte prethodni odeljak o otpremanju slike. Nemojte koristiti adresu na vrhu stranice jer neće biti ispravna.

 2. Uverite se da je album javno dostupan tako što ćete izabrati stavku Svi, Javno ili Jednako na lokaciji koju koristite.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na sliku, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. U dijalogu Svojstva kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst Adresa (URL) i izaberite celu adresu. Obavezno uhvatite celu adresu jer su u okviru za tekst prikazana samo prva dva reda. Morate da izaberete datoteku dok ne .jpg oznaku tipa datoteke i kraj adrese.

 5. Kliknite desnim tasterom miša na izabrani tekst, izaberite stavku Kopiraj, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Otvorite Lync 2010 i kliknite na sliku pored svog imena.

 7. Izaberite stavku Prikaži sliku sa veb adrese. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, a zatim izaberite stavku Nalepi da biste nalepili adresu koju ste kopirali.

 8. Kliknite na dugme Povezivanje "Slika". Ako vidite stavku Povezano sa slikom uspešno, kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Podešavanje opcija "Moja slika" Postavljanje

opcija video

uređajaKorištanje Lync 2010 pretrage

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×