Problem: navedeni XML izvor ne upućuje na šemu

Ako vidite ovu poruku u programu Excel, to je zato što pokušavate da uvezete XML datoteku koju Excel ne razume kao važeću šemu.

Jedan primer gde se to može desiti jeste ako pokušate da uvezete XSD datoteku umesto XML datoteke.

Da biste to ispravili, trebalo bi da proverite XML datoteku koju pokušavate da uvezete da biste se uverili da je to pravi tip i da je XML dobro oblikovan.

Ako ne želite da vidite poruke ovog tipa u budućnosti, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ubuduće ne pokazuj ovu poruku .

Kliknite na dugme u redu ako želite da Excel nastavi proces uvoza. Imajte u vidu da će Excel generisati novu šemu za XML datoteku tako što će analizirate podatke uključene u datoteku. Rezultati možda nisu ono što očekujete.

Kako da otkaћem uvoz?   

Ako kliknete na dugme Zatvori u dijalogu, Excel nastavlja proces uvoza, a zatim otvara dijalog Uvoz podataka . Ako želite da otkažete proceduru uvoza, kliknite na dugme Otkaži u dijalogu Uvoz podataka .

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×