„Kontrolor kompatibilnosti“ pronašao je neke probleme sa kompatibilnošću grafikona.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Grafikon sadrži naslov ili oznaku podataka sa više od 255 znakovas. Znakovi koji premašuju ograničenje od 255 znakova neće biti sačuvani.

Značenje    Naslovi grafikona ili osa i oznake podataka ograničene su na 255 znakova u verzijama Excel 97-2003 i svi znakovi koji prekorače to ograničenje će se izgubiti.

Radnja koju treba izvršiti    U alatki „Kontrolor kompatibilnosti“ kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli naslove ili oznake podataka koji prekoračuju ograničenje od 255 znakova, izaberite naslove ili oznake podataka, a zatim ih uredite tako da sadrže 255 ili manje znakova.

Neka oblikovanja u grafikonima u ovoj radnoj svesci nisu podržana u starijim verzijama programa Excel i neće biti prikazana.

Značenje    Prilagođene popune, konture i efekti oblika (kao što su efekti sjaja i kosine ili oblikovanje linije sa prelivima) nisu podržani u verzijama Excel 97-2003 i nije ih moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli prilagođeno oblikovanje koje nije podržano i promenite ga u oblikovanje koje je podržano u starijim verzijama programa Excel.

Starije verzije programa Excel podržavaju samo boje iz palete boja. Kada se radna sveska otvori u starijoj verziji programa Excel, sve boje linija biće mapirane na najbližu boju u paleti boja i grafikon može prikazati više grupa u istoj boji.

Značenje    Excel 2007 i kasnije podržavaju do 16 miliona boja, ali su Excel 97-2003 ograničene na boje koje su dostupne na standardnoj paleti boja. Boje koje nisu podržane biće promenjene u najsličniju boju na standardnoj paleti boja, a to može biti boja koja se već koristi.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli prilagođene boje koje nisu podržane, a zatim promenite oblikovanje boje koje nije podržano koristeći standardnu paletu boja.

Ova radna sveska sadrži grafikone sa više mesta podataka koja mogu da se prikažu u ranijim verzijama programa Excel. Kada se radna sveska otvori u verziji programa Excel koja je starija od aktuelne verzije, prikazaće se samo prvih 32.000 mesta podataka po grupi u 2-D grafikonima i prvih 4.000 mesta podataka po grupi u 3-D grafikonima.

Značenje    U Excel 2010 i kasnijim, možete da koristite više od 32.000 mesta podataka po nizu u 2-D grafikonima i više od 4.000 mesta podataka po nizu u 3-D grafikonima. To premašuje ograničenja za mesta podataka po grupama u programima Excel 97-2007.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli grafikon koji premašuje ograničenje za mesta podataka po grupi i izvršite neophodne promene da biste mesta podataka zadržali u okviru ograničenja.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×