Kontrolor kompatibilnosti pronašao je neke probleme povezane sa kompatibilnošću programskih dodataka Office.

Napomena: Novo ime za aplikacije za Office – programski dodaci za Office. Trenutno ažuriramo svoje proizvode, dokumentaciju, primere i druge resurse kako bismo ih uskladili sa promenom imena platforme iz „aplikacije za Office i SharePoint“ u „Office i SharePoint programski dodaci“. Tu promenu smo napravili radi lakšeg razlikovanja platforme proširenja od Office aplikacija. Dok se te promene odvijaju, dijalozi i poruke koje vidite u aplikaciji mogu se razlikovati od onoga što vidite u ovom članku.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Radna sveska sadrži programski dodatak u oknu zadatka.

Značenje    Programski dodaci u oknu zadatka mogu se sačuvati samo u Office Open XML formatima datoteka i uklanjaju se kada datoteku sačuvate u drugim formatima. Svi podaci na radnom listu koje koristi programski dodatak ostaju nepromenjeni. Sve ćelije koje sadrže rezultate iz okna zadatka čuvaju se sa vrednošću prikazanom u ćeliji pre nego što se datoteka sačuva u starijem formatu datoteke.

Radnja koju treba izvršiti    Razmotrite ponovno pravljenje funkcionalnosti programskog dodatka u oknu zadatka, na primer pomoću formula ćelija, objekata ili referenci za spoljne podatke.

Radna sveska sadrži programski dodatak u sadržaju.

Značenje    Programski dodaci u sadržaju se mogu sačuvati samo u Office Open XML formatima datoteka i konvertuju se u slike kada datoteku sačuvate u drugim formatima.

Radnja koju treba izvršiti    Neki programski dodaci u sadržaju su grafikoni, pa programski dodatak možete zameniti grafikonom koji je podržan u starijim verzijama programa Excel. Razmotrite opciju zamene drugih tipova programskih dodataka u sadržaju objektom povezanim sa VBA kôdom koji će raditi u starijim formatima Excel datoteka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×