Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kontrolor kompatibilnosti je pronašao neke probleme sa kompatibilnošću u vezi sa tipovima podataka.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Ova radna sveska sadrži tipove podataka koji nisu podržani u starijim verzijama programa Excel. U starijim verzijama ovi tipovi podataka će prikazivati grešku ili će biti zamenjeni drugim sličnim tipovima. Ti tipovi možda neće izgledati isti ili se neće isto ponašati.

Šta to znači    Ako steMicrosoft 365 pretplatnik i imate instaliranu najnoviju verziju sistema Office, možete da koristite povezane tipove podataka. Povezani tipovi podataka nisu podržani u starijim verzijama programa Excel. Ćelije će prikazati grešku ili će biti zamenjene drugim sličnim tipom podataka.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na Pronađi da biste pronašli ćelije koje sadrže tipove povezanih podataka, zatim ih konvertujte u tekst pre čuvanja u starijem formatu datoteke. Da biste konvertovali ćeliju sa povezanim tipom podataka u tekst, kliknite desnim tasterom miša na ćeliju koja sadrži tip podataka, a zatim izaberite stavku Tip podataka > Konvertuj u tekst.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×