Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Da biste se uverili Excel radne sveske nema problema sa kompatibilnošću koji dovlače do znatnog gubitka funkcionalnosti ili manjeg gubitka tačnosti u ranijoj verziji programa Excel, možete da pokrenete "Proveru kompatibilnosti". "Provera kompatibilnosti" pronalazi sve potencijalne probleme sa kompatibilnošću i pomaže vam da kreirate izveštaj kako biste mogli da ih rešite. Ovaj članak detaljno opisuje neke probleme koji mogu da se javaju ako radna sveska sadrži Excel tabelama.

Važno:  Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti mogu ali ne moraju biti rešeni pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske—podaci ili funkcionalnost nisu izgubljeni ali radna sveska možda neće izgledati ili funkcionisati na potpuno isti način kada je otvorite u starijoj verziji programa Microsoft Excel.

U ovom članku

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Alternativni tekst se primenjuje na tabeli u radnoj svesci. Alternativni tekst u tabelama biće uklonjen u verzijama starijim od verzije Excel 2007.

Značenje    Alternativni tekst nije dostupan u verzijama Excel 97-2003 i nije ga moguće prikazati u ovim prethodnim verzijama programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli Excel tabelu koja sadrži alternativni tekst. Da biste prikazali alternativni tekst u starijoj verziji programa Excel, možete ga kopirati u praznu ćeliju na radnom listu ili umetnuti komentar koji sadrži tekst.

Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u tabeli, izaberite stavku Tabela, a zatim stavku Alternativni tekst. U polju Opis izaberite alternativni tekst, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste ga kopirali.

Vrh stranice

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problem

Rešenje

Tabela sadrži prilagođenu formulu ili nevažeći tekst u redu sa zbirom. U starijim verzijama programa Excel podaci se prikazuju bez tabele.

Značenje    Iako formule i tekst ostaju neizmenjeni u programu Excel 97-2003, opseg više neće biti u formatu tabele.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja sadrži prilagođenu formulu ili tekst, uklonite tu formulu ili tekst iz reda sa zbirom i koristite samo formule koje su dostupne u redu sa zbirom.

Tabela u radnoj svesci ne prikazuje red zaglavlja. U prethodnim verzijama programa Excel verzije programa Excel tabele podaci se prikazuju bez tabele osim ako nije izabrano polje za potvrdu "Red zaglavlja"(Alatkeza tabelu , kartica Dizajn, grupa Opcije stila tabele).

Značenje    U programu Excel 97-2003 nije moguće prikazati tabelu bez reda zaglavlja.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja je prikazana bez reda zaglavlja, a zatim prikažite red zaglavlja.

Stil tabele je primenjen na tabelu u ovoj radnoj svesci. U prethodnim verzijama programa Excel nije moguće prikazati oblikovanje stila tabele.

Značenje    U programu Excel 97-2003 stilovi tabele zasnovani na temama nisu dostupni i nije ih moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu na koju je primenjen stil tabele, uklonite taj stil tabele i ručno oblikujte tabelu.

Tabela u ovoj radnoj svesci je povezana sa spoljnim izvorom podataka. Funkcionalnost tabele će se izgubiti, ali će podaci ostati povezani. Ako su redovi tabele skriveni pomoću filtera, ostaće skriveni i u prethodnim verzijama programa Excel.

Značenje    Funkcionalnost tabele se gubi u programu Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja je povezana sa spoljnim izvorom podataka, a zatim prekinite vezu tabele sa spoljnim izvorom podataka. U programima Excel 97-2003 ponovo možete da povežete podatke sa spoljnim izvorom podataka.

Tabela u ovoj radnoj svesci ima vezu samo za čitanje sa listom sistema Windows SharePoint Service. Funkcionalnost tabele, kao i mogućnost osvežavanja ili uređivanja veze biće izgubljeni. Ako su redovi tabele skriveni filtriranjem, ostaju skriveni u prethodnim verzijama programa Excel.

Značenje    Funkcionalnost tabele se gubi u programu Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja ima vezu samo za čitanje sa listom sistema Microsoft SharePoint Foundation, a zatim prekinite vezu tabele sa SharePoint listom. U programu Excel 2003 zatim možete da uvezete SharePoint listu kao listu za čitanje/upisivanje.

Listu za čitanje/pisanje možete da napravite i u Excel 2003 radnoj svesci, a zatim da radite na ovoj radnoj svesci u režimu kompatibilnosti u programu Excel 2013, koji je čuva u Excel 97-2003 formatu datoteke.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da dobijete podršku u Answers zajednici.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×