Promena širine kolone ili visine reda

Ako ne možete da vidite sve podatke u ćeliji, promena visine reda ili širine kolone može pomoći oko sledećeg:

Da biste povećali širinu jedne kolone, na primer kolone B na dolenavedenoj slici, prevucite ivicu sa desne strane zaglavlja kolone B dok širina kolone ne bude onakva kakvu želite. Da biste smanjili širinu, prevucite nalevo.

promena širine kolone

Savet:  Brz način da veličinu teksta uklopite u širinu kolone jeste da kliknete dvaput na ivicu između zaglavlja kolona.

Da biste povećali širinu većeg broja uzastopnih kolona, izaberite kolone koje želite da promenite. Kliknite na ivicu zaglavlja bilo koje izabrane kolone i prevucite nadesno, kao na dolenavedenoj slici. Da biste smanjili širinu, prevucite nalevo.

Promena širine većeg broja kolona

Promena visine reda

Da biste promenili visinu jednog reda, prevucite ivicu ispod naslova reda dok visina reda ne bude onakva kakvu želite. Da biste smanjili visinu, prevucite donju ivicu nagore.

Savet:  Brz način da veličinu teksta u redu uklopite u visinu reda jeste da kliknete dvaput na ivicu između zaglavlja redova.

promena visine reda

Da biste promenili visinu većeg broja redova, izaberite redove koje želite da promenite, a zatim prevucite ivicu ispod bilo kog od izabranih naslova redova.

Da li imate pitanje vezano za određenu funkciju?

Objavite pitanje na forumu Excel zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Excel

Imate li predloge za to kako možemo da poboljšamo sledeću verziju programa Excel? Ako imate, pogledajte teme na lokaciji Excel User Voice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×