Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Vanmrežni adresar sadrži svojstva korisnika, kao što su e-adrese, koja Microsoft Outlook zahteva da pošalje e-poruku i prikaže informacije o pošiljaocu. Ako koristite vanmrežni adresar, Outlook ne morate da se povežete sa Microsoft Exchange Server biste razrešili imena ili otvorili zapise za svakog korisnika. To smanjuje mrežni saobraćaj i poboljšava performanse.

Napomena:  Potreban je Microsoft Exchange Server nalog.

Vanmrežni adresar je snimak informacija sa globalnog spiska adresa (GAL). Zbog toga nisu sve informacije u GAL-u dostupne u vanmrežnom adresaru. Sledeće informacije u GAL-u možda nisu dostupne u vanmrežnom adresaru:

 • Prilagođena svojstva koja je dodao administrator servera, kao što je ID zaposlenog svakog zaposlenog.

 • Organizaciona hijerarhija.

 • Grupna članstva.

Outlook može da pristupi sistemu Exchange da bi dobio ove informacije. Stoga, ako radite u keširanom Exchange režimu i ako radite na mreži – to jesti, status veze je Povezan sa Microsoft Exchange serverom – Outlook koristi i vanmrežni adresar i GAL za obezbeđivanje kompletne liste korisničkih informacija. Ako se nalazite u keširanom Exchange režimu, a status veze je "Prekinuta veza", "Pokušaj povezivanja" ili "Van mreže", možete da vidite samo informacije koje se nalaze u vanmrežnom adresaru.

Promena detalja preuzimanja vanmrežnog adresara

Možete da odaberete koliko detalja želite da preuzmete tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga.

 3. Izaberite stavku Preuzmi adresarili Preuzmi promene od poslednjeg slanja/prijema.

 4. Ako vidite opciju za preuzimanje informacija, izaberite stavku Puni detalji ili Bez detalja.

Napomena: Ako koristite keširani Exchange režim, preporučujemo da preuzmete sve detalje vanmrežnog adresara. To smanjuje koliko puta prozor programa Outlook može da postane neodgovoran i broj nepotrebnih veza sa uslugom Microsoft Windows Server Active Directory.

Vrh stranice

Više informacija o ispravkama vanmrežnog adresara

Ako Outlook radi neprekidno u keširanom Exchange režimu, on automatski ažurira vanmrežni adresar oko jedan dan u zavisnosti od ispravki na računaru koji radi pod sistemom Exchange.

Veličina adresara van mreže može da se razlikuje od nekoliko megabajta do stotina megabajta u nekomprimovanom obliku. Sledeći faktori mogu da utiču na veličinu vanmrežnog adresara:

 • Upotreba bezbednosnih certifikata u organizaciji. Oni su najveći saradnik veličine vanmrežnog adresara.

 • Broj korisnika u sistemu Windows Server Usluge domena aktivnog direktorijuma.

 • Broj grupa za distribuciju u sistemu Windows Server Usluge domena aktivnog direktorijuma.

 • Informacije koje je vaša organizacija dodala u Windows Server Usluge domena aktivnog direktorijuma za svakog korisnika i svaku grupu za distribuciju. Na primer, neke organizacije popunjavaju svojstva adrese za svakog korisnika.

Outlook ima sledeće mere zaštite koje vam pomažu da zaštitite mrežu organizacije od previše preuzimanja vanmrežnih adresara:

 • U podrazumevanoj konfiguraciji, u periodu od 13 časova kreira se samo jedan pokušaj preuzimanja vanmrežnog adresara. Svaki put kada se dobije odgovor na serveru i počne preuzimanje računa se kao pokušaj preuzimanja.

 • U podrazumevanoj konfiguraciji, Outlook ne ograničava broj pokušaja za različite ispravke. Ako ažuriranje razlike ne uspe, biće izvršen još jedan pokušaj posle jednog sata.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×