Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Vanmrežni adresar sadrži svojstva korisnika, kao što su e-adrese, Microsoft Outlook je neophodno da pošaljete e-poruku i prikažete informacije o pošiljaocu. Ako koristite vanmrežni adresar, Outlook ne mora da se povezuje sa Microsoft Exchange Server razrešava imena ili otvara zapise za svakog korisnika. Ovo smanjuje mrežni saobraćaj i poboljšava performanse.

Napomena:  Potreban je Microsoft Exchange Server nalog.

Vanmrežni adresar je snimak informacija sa globalnog spiska adresa (GAL). Stoga, u vanmrežnom adresaru nisu dostupne sve informacije iz GAL-a. Sledeće informacije u GAL-u možda neće biti dostupne u vanmrežnom adresaru:

 • Prilagođena svojstva koja dodaje administrator servera, kao što je ID zaposlenog svakog zaposlenog.

 • Hijerarhija organizacije.

 • Članstvo u grupama.

Outlook mora da bude u mogućnosti da pristupi programu Exchange da dobije ove informacije. Stoga, ako radite u keširanom Exchange režimu i ako radite na mreži – to jes, status veze je povezan sa sistemom Microsoft Exchange – Outlook koristi vanmrežni adresar i GAL da bi pružio potpuni spisak korisničkih informacija. Ako se nalazite u keš Exchange režimu veze i status veze je Prekinuta, Ako pokušavate da Povezivanje, ili Van mreže,možete da vidite samo informacije koje se nalazi u vanmrežnom adresaru.

Promena detalja preuzimanja vanmrežnog adresara

Možete da odaberete koliko detalja želite da preuzmete tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga.

 3. Izaberite stavku Preuzmi adresar ili Preuzmi promene od poslednjeg slanja/prijema.

 4. Ako vidite opciju za preuzimanje "Informacije" , izaberitestavku Puni detalji ili Bez detalja.

Napomena: Ako koristite keščeni Exchange režimu, preporučujemo da preuzmete sve detalje vanmrežnog adresara. Ovo smanjuje koliko puta prozor Outlook može da postane neodgovoran i broj nepotrebnih veza sa uslugom Microsoft Windows Server Active Directory.

Vrh stranice

Više informacija o ispravkama vanmrežnog adresara

Ako Outlook radi neprestano u keš Exchange režimu, adresar van mreže automatski ažurira oko jedan dan u zavisnosti od ispravki na računaru koji radi Exchange.

Veličina vanmrežnog adresara može da se razlikuje od nekoliko megabajta do stotina megabajta u nekomprimovanom obliku. Sledeći faktori mogu da utiču na veličinu vanmrežnog adresara:

 • Upotreba bezbednosnih certifikata u organizaciji. Oni su najveći saradnik veličine vanmrežnog adresara.

 • Broj korisnika u uslugama domena Windows Server Active Directory.

 • Broj grupa za distribuciju u uslugama domena Windows Server Active Directory.

 • Informacije koje je organizacija dodala u usluge domena Windows servera aktivnog direktorijuma za svakog korisnika i svaku grupu za distribuciju. Na primer, neke organizacije popune svojstva adrese za svakog korisnika.

Outlook ima sledeće zaštite koje vam pomažu da zaštitite mrežu organizacije od previše preuzimanja vanmrežnog adresara:

 • U podrazumevanoj konfiguraciji samo jedan pokušaj preuzimanja vanmrežnog adresara pravi se u periodu od 13 časova. Svaki put kada se dobije odgovor na server i počne preuzimanje računa se kao pokušaj preuzimanja.

 • U podrazumevanoj konfiguraciji, Outlook ne ograničava broj pokušaja za različite ispravke. Ako ne uspe različita ispravka, posle sat vremena pokuša se još jedan pokušaj.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×