Promena korisničkog imena i inicijala

Office 365 pretplata, Office 2019, Office 2016, Office 2013, Office 2010

Kada prvi put instalirate i koristite Office program, od vas će se tražiti korisničko ime i inicijali u dijalogu koji liиe na sledeće:

Dijalog "korisničko ime"

Vaše ime i inicijali će biti povezani sa bilo kojim Office dokumentom koji kreirate i pojaviće se na mestima kao što su komentari, revizije i Opšta svojstva dokumenta. Možete da unesete bilo šta što vam se sviđa, ali preporučuje se da razmotrite sa kime možete da delite dokumente ili da pregledate dokumente za biranje korisničkog imena. Većina ljudi jednostavno koristi svoje ime i prezime.

Ako vidite dijalog "korisničko ime" svaki put kada otvorite Office program, pogledajte članak Sprečavanje programa da traži korisničko ime i inicijale.

Promena korisničkog imena i inicijala

Ako kreirate Office dokumente koji će se deliti sa drugima, odgovarajući opis i tačna informacije o autorskom sistemu mogu biti važni. Možete da promenite svoje korisničko ime i inicijale u bilo kom trenutku.

Važno: Promena imena ili inicijala u jednom Office programu promeniće vaše ime i inicijale u svim drugim Office programima koji su instalirani na računaru.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije.

 2. U dijalogu Opcije promenite korisničko ime i inicijale u okviru personalizovanje kopije sistema Microsoft Office .

  Word 2010 opcije za personalizaciju

Napomena: Excel 2010 koristi samo korisničko ime, a ne inicijale.

 1. U otvorenom dokumentu kliknite na dugme Office Dugme „Microsoft Office“ , a zatim kliknite na dugme Opcije na dnu menija.

  Napomene: 

  • U programu OneNote, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  • U programu Project i Visio izaberite meni Alatke , izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite karticu Opšte .

 2. U dijalogu promenite korisničko ime i inicijale u polja korisničko ime i inicijali . Dijalog koji vidite može da se razlikuje od dolenavedenih primera, u zavisnosti od Office programa koji koristite.

  Word 2007 opcije za personalizaciju

Napomena: Excel 2007 koristi samo korisničko ime, a ne inicijale.

Sprečavanje programa da traži korisničko ime i inicijale

Dijalog "korisničko ime" treba da vidite samo jednom – kada prvi put otvorite novi instalirani Office program. Međutim, ako vidite ovaj dijalog svaki put kada otvorite program, možda ćete moći da sprečite da se ovo dogodi tako što ćete promeniti dozvole u registratoru.

Upozorenje: Ova procedura sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator na računaru. Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Obavezno slijedite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Tako možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Da biste saznali kako da napravite rezervnu kopije i vratite registrator u prethodno stanje, pogledajte članak pravljenje rezervne kopije i Vraćanje registratora u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows.

 1. Na Windows početnom ekranu u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8, Windows 7 ili Windows Vista otkucajte rigedit. exe u polju za pretragu, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Napomena: U operativnom sistemu Windows XP kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte ponovno gedit. exe, a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. U uređivaču registratora potražite sledeću lokaciju: HKEY_Current_User \Software\microsoft\office\local \Korisnikinfo.

 3. Izaberite stavku informacije o useru.

 4. U meniju Uređivanje izaberite stavku dozvole.

 5. Kliknite na korisničko ime.

 6. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući za potpunu kontrolu.

 7. Kliknite na dugme Prijavise, a zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Zatvorite uređivač registratora.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Praćenje promena u programu Word

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×