Promena podrazumevanog formata datoteke za čuvanje radnih svezaka

U Microsoft Excel, radne sveske se podrazumevano Excel kao Excel (.xlsx). Podrazumevani format datoteke možete da promenite u bilo koji drugi format datoteke koji je podržan u Excel. Na primer, ako često kreirate makroe u radnoj svesci, možda ćete želeti da novu radnu svesku automatski sačuvate kao Excel Macro-Enabled radnu svesku (.xlsm). Ili, ako radite sa drugima koji koriste starije verzije programa Excel, možda ćete želeti da sačuvate novu radnu svesku kao Excel 97-2003 radnu svesku (.xls).

  1. U Excel 2007: Kliknite na Microsoft kancelarija dugme u Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

    U svim drugim verzijama Excel: izaberite stavku Opcije >datoteke.

  2. U kategoriji Čuvanje, u okviru Čuvanje radnih svezaka,sa liste Sačuvaj datoteke u ovom formatu izaberite format datoteke koji želite da koristite.

    Savet: Više informacija potražite u dokumentu Formati datoteka koji su podržani u Excel.

Napomene: 

  • Kada navedete podrazumevani format datoteke, sve nove radne sveske će biti sačuvane u izabranom formatu datoteke osim ako prilikom čuvanja radne sveske ne navedete drugi format u dijalogu Čuvanje kao.

  • Neke funkcije i oblikovanje možda neće biti dostupne ako radnu svesku sačuvate u formatu datoteke starije verzije programa Microsoft Excel ili nekog drugog programa za unakrsne tabele.

    Dodatne informacije potražite u Excel oblikovanja i funkcija koje se ne prenose u druge formate datoteke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×