3-D stubičasti, 3-D kuponski ili 3-D piramidalni grafikon ima dubinski (niz) osa koji je poznat i kao z-dijas i možete da promenite. Možete da navedete interval između podeljka i oznaka za osu, promenite njihovo postavljenje duž zvezdice i obrnete redosled kojim se nizovi prikazuju.

Da biste promenili razmeru drugih eseja u grafikonu, pogledajte promena razmere horizontalne vrednosti (ose kategorije) na grafikonu ili Promena razmere vertikalne ose (ose vrednosti)na grafikonu.

 1. U 3-D grafikonu kliknite na dubinnu osu koju želite da promenite ili uradite sledeće da biste izabrali osu sa liste elemenata grafikona:

  1. Kliknite na bilo koje mesto u grafikonu.

   Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

  2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Trenutni izbor kliknite na strelicu pored polja Elementi grafikona, a zatim izaberite stavku Dubina (8-ena grupe).

   Slika trake

 2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Ova selekcija kliknite na dugme Oblikuj selekciju.

 3. U dijalogu Oblikovanje zvezdice izaberite stavku Opcije e-pošte ako nije izabrana, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  Važno    Sledeće opcije za skaliranje dostupne su samo kada je izabrana dubinska ena.

  1. Da biste promenili interval između podeljka, u polju Interval između podeljka otkucajte broj koji želite.

   Napomena    Broj koji otkucate određuje koliko će grupa podataka biti prikazano između podeljka.

  2. Da biste promenili interval između oznaka za ose, u okviru stavke Interval između oznaka kliknite na dugme Navedite jedinicu intervala, a zatim u okviru za tekst otkucajte željeni broj.

   Savet    Otkucajte 1 da biste prikazali oznaku za svaku grupu podataka, 2 da biste prikazali oznaku za svaku drugu grupu podataka, 3 da biste prikazali oznaku za svaku treću grupu podataka i tako dalje.

  3. Da biste obrnuli redosled grupa, potvrdite izbor u polju za potvrdu Grupa obrnutim redosledom.

   Napomena    To obrće redosled grupa podataka koji se prikazuju duž dubinske ose.

  4. Da biste promenili postavite podeljke i oznake za osu, izaberite željenu opciju u pocima Tip glavnog podeljka, Tip podeljka i Oznake za osu.

Saveti    

 • Nakon promene razmere za osu, možda ćete želeti da promenite i način na koji je ena oblikovana. Dodatne informacije potražite u temi Promena prikaza ese grafikona.

 • Pomere ne menjaju dubinu razlike niti širinu razlike između grupa podataka. Da biste promenili dubinu ili širinu hode, kliknite desnim tasterom miša na grupu podataka, a zatim izaberite stavku Oblikuj grupu podataka. Navedite željene postavke u okviru Opcije grupe.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×