Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Statusi prisutnosti uključuju „Dostupan“, „Zauzet“, „Nisam tu“ i „Ne uznemiravaj“. Status se zasniva na Microsoft Outlook kalendar, ako koristite Outlook ili Lync aktivnosti. Na primer, ako imate sastanak koji je trenutno zakazan u usluzi Outlook, vaš status se pojavljuje kao "Na sastanku" u programu Lync. Kada ste u Lync ili video pozivu, indikator prisutnosti je crven, kao Zauzet, a status se ažurira na "U pozivu". Status prisutnosti možete i ručno da postavite i tako kontrolišete kako hoćete da vam se osobe obraćaju i da li to želite. Takođe, prisutnost može da sadrži i ličnu belešku koja se pojavljuje na listi kontakata i kontakt kartici. To osobama pruža više informacija o tome čime se bavite.

Promena statusa prisutnosti

  • Kliknite na padajuću strelicu menija statusa ispod svog imena Lync glavnom prozoru, a zatim kliknite na status koji želite da prikažete drugim osobama.

Da biste se vratili sa statusa koji ste postavili i Lync ažurirali status, kliknite na meni statusa, a zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti statusa.

Izbor odgovarajućeg statusa

Uverite se da ste tačno postavili status. Sledeća tabela opisuje svaki status prisutnosti koji druge osobe mogu da vide, šta svaki od statusa znači i koje statuse možete sami da postavite.

Savet: Statusi prisutnosti su unapred podešeni u programu Lync, što znači da ne možete da kreirate prilagođeni status, ali možete kontaktima dati više detalja o tome gde se nalazite ili šta radite dodavanjem lične beleške. Pogledajte sledeći odeljak za detalje.

Status prisutnosti

Opis

Kako se postavlja ovaj status

Dostupan dostupno

Na mreži ste i dostupni za obraćanje.

Lync postavlja ovaj status kada otkrije da koristite računar. Ovaj status možete postaviti kada želite da druge osobe znaju da ste u kancelariji iako je računar neaktivan.

Zauzet zauzeto

Zauzeti ste i ne želite da vas prekidaju.

Lync postavlja ovaj status kada, prema Outlook kalendar, ako koristite Outlook, imate zakazanu obavezu. Ovaj status možete izabrati i sa padajuće strelice. Ako ručno podesite stavku Lync Zauzeto, ona će se vratiti na status Outlook kalendar za 24 časa, ako ga pre toga ne promenite.

Zauzet pozivom

Trenutno ste u Lync (dvosmerni audio poziv) i ne želite da vas uznemiravaju.

Lync ovaj status postavlja kada otkrije da ste u Lync pozivu.

Zauzet na sastanku

Na sastanku ste i ne želite da vas uznemiravaju.

Lync postavlja ovaj status kada otkrije da ste na Lync sastanku ili kada je planirano da budete na sastanku u skladu sa svojim Outlook kalendarom, ako koristite Outlook.

Zauzet konferencijskom pozivu

Trenutno ste u Lync (sastanak Lync zvukom) i ne želite da vas uznemiravaju.

Lync ovaj status postavlja kada otkrije da učestvujete u Lync konferencijskom pozivu.

Ne uznemiravaj predstavljanje

Držite prezentaciju i ne smeju vas uznemiravati.

Lync ovaj status postavlja kada otkrije da delite ekran ili projektovanje.

Ne uznemiravaj ne uznemiravaj

Ne želite da vas uznemiravaju, a obaveštenja o razgovoru ćete videti samo ako ih je poslao neko iz radne grupe.

Ovaj status možete izabrati sa padajuće strelice. Ako ručno podesite opciju Lync ne uznemiravaj, ona će se vratiti na Outlook kalendar status za 24 časa, ako ne promenite status pre toga.

Away odmah

Nakratko se udaljavate od računara.

Ovaj status možete izabrati sa padajuće strelice.

Away neaktivan/nisam tu

Prijavljeni ste, ali vam je računar neaktivan ili ste bili udaljeni od računara tokom određenog (vi podešavate kog) vremenskog perioda.

Lync postavlja status na "neaktivan" kada je računar u stanju mirovanja pet minuta, kao i na "odsutni" kada status nije aktivan pet minuta. (Da biste promenili ove podrazumevane vrednosti , kliknite na dugme Opcije Ikona „Opcije“ , izaberite stavku Status, a zatim kliknite na strelice pored stavke Prikaži me kao neaktivnog kada mi je status u stanju mirovanja sledeći broj minuta i Prikaži me kao "Nisam tu" kada moj status bude neaktivan sledeći broj minuta.) Ovaj status možete izabrati i sa padajuće strelice.

Away van posla

Ne radite i niste dostupni za stupanje u kontakt.

Ovaj status možete izabrati sa padajuće strelice.

Offline van mreže

Niste prijavljeni. Osobama koje ste sprečili da vide vašu prisutnost bićete prikazani sa statusom „Van mreže“.

Lync postavlja ovaj status kada se odjavite sa računara.

Nepoznato nepoznato

Ne zna se da li ste prisutni ili ne.

Ovaj status može da se pojavi kontaktima koji ne koriste Lync kao program za razmenu trenutnih poruka.

Napomena: Ako koristite Outlook i uključite obaveštenje o odsuta iz kancelarije, beleška koju napišete u programu Outlook prikazuje se i u programu Lync, a pored statusa prisutnosti na dnu oblasti za prikaz slike pojavljuje se crvena zvezdica (*).

Dodavanje ili uklanjanje lične beleške

Otkucajte ličnu belešku, na primer "Radim od kuće", na vrhu glavnog Lync, da biste delili trenutne detalje o statusu. Beleška će se pojaviti sa vašom kontakt karticom. Belešku možete da menjate koliko god često želite.

Da biste dodali ličnu napomenu, uradite sledeće:

  • U Lync prozoru kliknite na polje za belešku iznad svog imena, a zatim otkucajte napomenu, na primer "Radim od kuće" ili "Radim sa krajnjim rokom, pošaljite trenutnu poruku umesto da svratite".

Da biste uklonili ličnu napomenu

  • Kliknite na okvir sa beleškom iznad svog imena i na tastaturi pritisnite taster Backspace, a zatim taster Enter. Tekst u okviru vraća se na podrazumevanu poruku „Šta se danas dešava?“

Uključivanje ili isključivanje obaveštenja u odsustvu

Ako je Lync nalog sinhronizovan sa Outlook kalendarom, poruka o odsuta iz kancelarije prikazuje se kao lična beleška u programu Lync svaki put kada uključite obaveštenje o odsutanju iz kancelarije u programu Outlook. Tako biste, na primer, kada idete na odmor, mogli da postavite obaveštenje u odsustvu u programu Outlook kako biste saopštili da ste na odmoru (i podelili bilo koje druge relevantne informacije, poput informacija da li ćete proveravati e-poštu i ko vas zamenjuje). Ovo obaveštenje se objavljuje na vašoj kontakt kartici i drugim spiskovima kontakata koji se prikazuju kontaktima u okviru Lync.

Važno: Kada se vratite sa odmora, setite se da isključite obaveštenje u odsustvu. To morate da uradite u programu Outlook. Nije moguće izbrisati belešku iz fascikle Lync.

Da biste uključili obaveštenje u programu Outlook, uradite sledeće:

  • U programu Outlook izaberite karticu Datoteka, kliknite na dugme Automatski odgovori, izaberite stavku Šalji automatske odgovore, a zatim napišite poruku u odsustvu i isplanirajte da bude prikazana.

Da biste isključili obaveštenje u programu Outlook i tako uklonili poruku sa Lync ekrana

  • U programu Outlook izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Isključi u tabli „Automatski odgovori". (Može potrajati i do trideset minuta da beleška nestane iz Lync ekrana.)

Da biste sinhronizovali Lync i Outlook naloge

  1. U Lync prozoru kliknite na dugme Opcije .

  2. U Lync – opcije izaberite stavku Lično.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj moje prisustvo na osnovu informacija iz mog kalendara.

  4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži moje informacije o Kancelarija kontaktima privatnosti "Prijatelji i porodica", "Radna grupa" i "Kolege" da biste sinhronizovali Lync i Outlook naloge.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×