Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dizajnirate Microsoft Office InfoPath predložak obrasca koji je zasnovan na Microsoft Office Access 2007 (.accdb format) baze podataka ili Access baza podataka sačuvana u starijoj verziji (.mdb), InfoPath automatski kreira glavne podatke za povezivanje u bazu podataka. Ako kasnije, lokaciju promene Access baze podataka, kao što su if premestite bazu podataka na drugu lokaciju, moraćete da promenite glavne podatke za povezivanje predloška obrasca. Ovaj članak objašnjava kako da promenite glavne podatke za povezivanje u InfoPath predložak obrasca koji upućuje na drugu bazu podataka programa Access.

Veze ka dodatnim informacijama o menjanju pomoćnih podataka za povezivanje sa drugim spoljnim izvorima podataka u odeljku Takođe pogledajte .

U ovom članku

Pregled

Da biste promenili predložak obrasca glavnih podataka za povezivanje u novu Access bazu podataka, možete da koristite čarobnjak za povezivanje sa podacima da biste kreirali nove glavne podatke za povezivanje. Kada kreirate nove podatke za povezivanje, InfoPath kreira novi glavni izvor podataka koja sadrži polja i grupe koje odgovaraju načinu na koji su podaci uskladišteni u novoj bazi podataka. Ako novu bazu podataka skladišti podatke na isti način kao na staru bazu podataka, InfoPath automatski povezati postojeće kontrole u predlošku obrasca polja i grupe u novi glavni izvor podataka.

Ako se polja i grupe u novi glavnog izvora podataka se ne podudaraju polja i grupe u izvoru podataka stari, InfoPath uklanja povezivanje izvora podataka iz postojećih kontrola. Ako te povezivanja su uklonjeni, zatim moraćete da povežete kontrole sa drugim poljima i grupama u novi glavni izvor podataka, ako želite da nastavite da koristite ove kontrole ili kontrole možete da uklonite iz predloška obrasca.

Nakon što promenite glavne podatke za povezivanje, trebalo bi da objavite predložak obrasca i test koji obrazaca zasnovanih na ovom predlošku obrasca i dalje funkcionisati u test okruženju. Kada dovršite testove, zatim mogu da dozvolim korisnicima da početi da popunjavaju nove obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca.

Veze ka dodatnim informacijama o objavljivanju predloška obrasca u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što promenite glavne podatke za povezivanje, moraćete sledeće informacije od administratora baze podataka:

 • Lokacija nove baze podataka programa Access.

  Napomena: Ako novi Access baza podataka uskladištena u mrežnu lokaciju, uverite se da lokacija na mreži je dostupna korisnicima.

 • Proverite da li imena tabela, imena polja i relacije u novoj bazi podataka su isti kao oni za staru bazu podataka. Ako vam je potrebno da biste dodali relacije između tabela prilikom prvog dizajniranja predloška obrasca, moraćete da dodate te iste relacije između tabela kada promenite glavne podatke za povezivanje.

Vrh stranice

Korak 1: Promenite glavne podatke za povezivanje u predlošku obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Konvertuj glavni izvor podataka.

 2. U čarobnjaku za podatke za povezivanje proverite izabrane opcije ispravne, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Na sledećoj stranici čarobnjaka, izaberite bazu podataka (Microsoft SQL Server ili Microsoft Office Access), a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Promeni bazu podataka.

 5. U dijalogu Izbor izvora podataka potražite lokaciju na novu Access bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Vrh stranice

Korak 2: Izaberite stavku tabela baze podataka

 1. U dijalogu Izbor tabele kliknite na ime primarnu tabelu ili upit, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Ako koristite drugih tabela ili upita u bazi podataka da unesete podatke u obrazac, dodajte te dodatne tabela ili upita.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme da dodate tabelu.

  2. U dijalogu Dodavanje tabele ili upita , na listi Izaberite podređene tabele da biste dodali kliknite na ime tabele ili upita, a zatim kliknite na dugme dalje.

   Polja u relaciji između ovu tabelu ili upit i primarna tabela ili upit prikazuju se u polju za Povezivanje polja , u dijalogu " Uređivanje relacija ". Verifikujte da želite ova polja u predlošku obrasca.

  3. Da biste uklonili postojeću vezu, kliknite na vezu u listi polja za povezivanje , a zatim kliknite na dugme Ukloni vezu.

  4. Da biste dodali dodatne povezana polja, kliknite na dugme Dodaj relaciju, a zatim u okviru za dijalog Dodaj relaciju , kliknite na polja u obe kolone koje su vam potrebne.

  5. Kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme Završi.

  6. Da biste dodali dodatne tabela ili upita, ponovite ove korake.

 3. Kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime za glavne podatke za povezivanje i zatim kliknite na dugme Završi.

  Napomena: Ako je potrebno da biste promenili bilo koju pomoćnih podataka za povezivanje u predložak obrasca, napravite ove promene pre nego što odete na sledeći korak. Promenom sada pomoćnih podataka za povezivanje, možete da testirate obe nove glavne i pomoćne podatke za povezivanje u isto vreme. Veze ka više informacija o menjanju pomoćnih podataka za povezivanje u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Korak 3: Pregled, objavite i testirate predložak obrasca

 1. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 2. Da biste zatvorili prozor za pregled, kliknite na dugme Zatvori pregled na standardnoj traci sa alatkama.

 3. Objavljivanje predloška obrasca, u meniju datoteka izaberite stavku Objavi i pratite korake u čarobnjaku za objavljivanje koji se pokreće.

 4. Testirajte obrazac detaljno otvaranje obrasca zasnovani na ovom predlošku obrasca i popunjavanje ga. Potvrdite da obrazac zasnovan na tom predlošku funkcioniše na očekivani način.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×