Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Mogu da skladište i organizuju sve korisničke obrasce u biblioteci dokumenata na serveru na kojem je pokrenut Microsoft Windows SharePoint Services. U biblioteci dokumenata, korisnici mogu da popunjavaju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca, izvoz podataka iz popunjenih obrazaca u Microsoft Office Excel 2003 ili Microsoft Office Excel 2007ili objedinjavanje podataka iz više obrazaca u jedan obrazac.

Da biste dozvolili korisnicima da prosleđuju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca u biblioteci dokumenata, vaš predložak obrasca koji prosleđuje podatke možete dodati pomoćnih podataka za povezivanje. Nakon što dodate podatke za povezivanje, možete da konfigurišete predložak obrasca da biste omogućili korisnicima da prosleđivanje podataka obrasca u biblioteci dokumenata. Kada to uradite, Microsoft Office InfoPath dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju datoteka u obrascu. Takođe, možete da prilagodite opcije prosleđivanja za predložak obrasca na sledeće načine:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Kreiranje prilagođenih poruka da biste prikazali korisnika kada prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li želite da obrazac ostane otvoren, zatvorite obrazac, ili otvorite drugi prazan obrazac nakon prosleđivanja.

Dodavanje prosleđivanju

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

 2. U dijalogu Opcije prosleđivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac .

 3. Kliknite na dugme Pošalji podatke obrasca na jedno odredište, a zatim sa liste izaberite stavku SharePoint biblioteke dokumenata .

 4. Kliknite na dugme Dodaj.

 5. U čarobnjaku za podatke za povezivanje, u okviru biblioteke dokumenata Otkucajte lokaciju SharePoint biblioteke dokumenata.

 6. U polju ime datoteke otkucajte ime koje će se koristiti za identifikaciju obrasca u biblioteci dokumenata.

  Savet: Formule možete da koristite i da biste se uverili da je svako ime obrasca jedinstveno.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Umetni formulu Slika dugmeta.

  2. U dijalogu Umetanje formule uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste koristili polje u formuli, kliknite na dugme Umetni polje ili grupu, kliknite na polje koje želite da koristite u dijalogu Izbor polja ili grupe i zatim kliknite na dugme u redu.

   • Da biste koristili funkciju u formuli, kliknite na dugme Umetni funkcijuizaberite funkciju koju želite da koristite u dijalogu Umetanje funkcije i zatim kliknite na dugme u redu.

    Savet: Ako funkcija zahteva korišćenje parametara, izaberite funkciju u dijalogu Umetanje funkcije , kliknite na dugme u redu, a zatim u okvir Formula u dijalogu Umetanje formule , kliknite dvaput na funkciju koju ste dodali i kliknite na polje ili grupa. Veze ka više informacija o funkcijama potražite u odeljku Takođe pogledajte .

   • Da biste umetnuli vrednost ili matematički operator u formulu, otkucajte vrednost ili simbol za matematičku operaciju u polju za formulu .

  Operacija

  Simbol

  Add

  +

  Oduzimanje

  -

  Množenje

  *

  Deljenje

  /

  • Napomena: Ako formula koristi operator deljenja (/), uverite se da je razmak pre i posle deljenja. Ako operator deljenja nema razmaka pre i posle nje, možda ćete tumačenje InfoPath „/” kao znak za razdvajanje XPath lokaciju korake za, a ne kao operator za deljenje.

  • Da biste proverili formula za ispravnu sintaksu, u dijalogu Umetanje formule izaberite stavku Potvrda Formula.

   Veze ka više informacija o formulama potražite u odeljku Takođe pogledajte .

 7. Da biste zamenili postojeće obrasce sa istim imenom u biblioteci dokumenata, potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli zamenu ako datoteka postoji .

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polju Unesite ime za ovu vezu za prenos podataka otkucajte opisno ime za ovaj skup podataka za povezivanje.

 10. Potvrdite da su ispravne informacije u odeljku Rezime , a zatim kliknite na dugme Završi.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Savet: Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 11. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   1. Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   2. Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet: Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   3. Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×