Možete da podesite prosleđivanje poziva i istovremeno pozivanje da ne bi propustili pozive. Dolazne pozive prosleđujete podešavanjem pravila za prosleđivanje. Opcije prosleđivanja poziva dostupne su samo ako je vaša organizacija konfigurisana da ih podrži. Obratite se timu tehničke podrške vaše organizacije ako niste sigurni koje funkcije programa Microsoft Lync 2010 su omogućene.

Ako su opcije prosleđivanja poziva omogućene, možete da koristite funkcije prosleđivanja poziva programa Lync 2010 za prosleđivanje poziva na drugi broj ili drugi kontakt. Funkcije prosleđivanja poziva su naročito korisne ako putujete ili radite od kuće, jer se pozivi mogu proslediti na vašu trenutnu lokaciju. Ako ste van kancelarije, pozivi se mogu automatski proslediti kolegi kako važni pozivi ne bi bili izgubljeni.

Važno:  Kada ažurirate broj mobilnog telefona, u postavci Moj broj mobilnog telefona takođe ćete morati da ažurirate opcije Istovremeno pozivanje ili Prosleđivanje poziva.

Napomena:  Iako možete da podesite opcije prosleđivanja poziva na iPad, dolazni i odlazni pozivi primaju se na vašem mobilnom telefonu. Kada uputite ili primite Lync poziv od korisnika iPad poziv, poziv odlazi na broj mobilnog telefona koji ste naveli u polju Moj broj mobilnog telefona.

Šta želite da uradite?

Prosleđivanje poziva na govornu poštu ili na drugi broj

Opcija „Prosleđivanje poziva“ se obično koristi za prosleđivanje poziva na govornu poštu ili na drugi broj telefona sem vašeg broja mobilnog telefona. Kada podesite postavke za prosleđivanje poziva u programu Lync, svi dolazni pozivi automatski se prosleđuju na odabrano odredište.

Uradite sledeće da biste podesili prosleđivanje poziva:

 1. Dodirnite moje informacije, a zatim dodirnite Istovremeno pozivanje ili Prosleđivanje poziva.

 2. Na ekranu Prosleđivanje poziva dodirnite stavku Prosledi pozive, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

  • Dodirnite stavku Govorna pošta da bi poziv prešo u govornu poštu odakle ga kasnije možete preuzeti.

  • Dodirnite Prilagođeno da biste izabrali broj koji ste ranije dodali, na primer broj vašeg mobilnog telefona.

  • Kliknite na dugme Novi broj i otkucajte novi broj telefona.

  • Dodirnite stavku Novi kontakt, a zatim potražite kontakt u prikazanom dijalogu.

  • Dodirnite stavku Moji delegati da bi se pozivi slali delegatima.

Zaustavljanje prosleđivanja poziva

Uradite sledeće da biste zaustavili prosleđivanje poziva:

 1. Na dnu ekrana dodirnite stavku Moje informacije, a zatim dodirnite strelicu pored stavke Istovremeno pozivanje ili Prosleđivanje poziva.

 2. Na ekranu Prosleđivanje poziva dodirnite stavku Ne prosleđuj.

Podešavanje istovremenog pozivanja

Za razliku od prosleđivanja poziva gde vam telefon ne zvoni, možete podesiti da dolazni pozivi istovremeno pozivaju vaš telefon i drugi broj ili kontakt u slučaju da ste zauzeti ili trenutno nedostupni. Ova postavka osigurava da pozivaoci ne dobiju signal zauzetosti i da ne propustite njihove pozive. U isto vreme, neće znati da je njihov poziv prosleđen.

Napomena:  Ako opcija Prosleđivanje poziva nije podešena da istovremeno poziva vaš mobilni telefon, nećete primati dolazne Lync pozive na mobilnom telefonu.

 1. Dodirnite stavku Moje informacije, a zatim dodirnite strelicu pored stavke Istovremeno pozivanje ili Prosleđivanje poziva.

 2. Na ekranu Prosleđivanje poziva dodirnite stavku Istovremeno pozivanje, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

 • Dodirnite Prilagođeno da biste izabrali broj koji ste ranije dodali, na primer broj vašeg mobilnog telefona.

 • Kliknite na dugme Novi broj i otkucajte novi broj telefona.

 • Dodirnite stavku Moji delegati ili Grupa timskog poziva da bi se pozivi slali vašim delegatima ili grupi timskog poziva.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×