Provera i deljenje rezultata testa

Provera i deljenje rezultata testa

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da snimate i analizirate povratne informacije o poslovnim klijentima? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Microsoft Forms pruža bogat tokovi posla koji vam omogućavaju da, kao autor, efikasno dodelite tačke po potrebi studentima i da pružite povratne informacije na nekoliko načina. Rezultate testa možete da izvezete u Microsoft Excel radi detaljnije analize i grafikona, kao i da izbrišete ili odštampate rezime svih odgovora.

Prikaz rezimea informacija o odgovoru za test

U Microsoft Forms otvorite kviz za koji želite da pregledate rezultate, a zatim kliknite na karticu Odgovori .

Kartica "odgovori" za kviz

Na vrhu ćete videti informacije o rezimeu u realnom vremenu o testu, kao što je broj odgovora i prosečan rezultat. Pored svakog pitanja videćete broj odgovora i grafikon koji prikazuje raspodelu odgovora u svim mogućim odgovorima.

Možete da kliknete na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ da biste izbrisali sve odgovore, odštampali rezime ili dobili rezime veze za deljenje sa drugima.

Opcija "još opcija" u Microsoft obrascima

Redigovanje odgovora za svako pitanje

Izaberite stavku Redigovanje odgovora da biste obezbedili tačke i povratne informacije.

Na kartici osobe možete da vidite pojedinačne detalje za svakog studenta, kao što je vreme koje je potrebno da bi se dovršio test, broj bodova koje se zaradi i opcije koje ste izabrali.

Stranica pregleda odgovora

U ovom prikazu možete da oceniљ sva pitanja za jednog studenta, a zatim da uradite isto za sledeće studente. Kliknite na strelicu pored imena studenta da biste prešli na rezultate drugog studenta. Takođe možete da kliknete na strelice nalevo i nadesno da biste se uključili u detalje o rezultatima drugih studenata.

Da biste obezbedili opšte povratne informacije za studenta, kliknite na ikonu povratnih informacija Ikona "povratne informacije" i otkucajte u okvir za tekst.

Unos povratnih informacija za odziv

Da biste pružali povratne informacije za određeno pitanje, kliknite na ikonu povratne informacije Ikona "povratne informacije" sa desne strane tačaka, a zatim otkucajte okvir za tekst.

Unos povratnih informacija za odgovor na određeno pitanje

Takođe možete da kliknete na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ i odaberete da li želite da izbrišete odgovor, odštampate odgovorili objavite rezultate za određenu osobu.

Brisanje, štampanje i objavljivanje opcija rezultata u Microsoft obrascima

Napomena: Brisanje odgovora nije moguće opozvati.

Savet: Saznajte više o obrascima za štampanje.

Na kartici pitanja možete da vidite svako pitanje i broj odgovora za svaki odgovor.

Pitanja o testu

U ovom prikazu možete da ocenjujete jedno pitanje u svim studentima tako što ćete dodeliti tačke po odgovorima. Kliknite na vezu za odgovore svakog odgovora da biste dobili snimak koji studenti su izabrali taj određeni odgovor. Kliknite na ikonu povratne informacije Ikona "povratne informacije" sa desne strane svakog odgovora da bi se obezbedila masovna povratna informacija svim studentima koji su izabrali taj odgovor.

Kliknite na strelice nalevo i nadesno da biste se kretali kroz detalje drugih pitanja.

Objavljivanje rezultata

Kada budete spremni da delite povratne informacije i upućuju na studente, kliknite na dugme Objavi rezultate na kartici Odgovori .

Za svakog studenta možete da vidite status testa i broj bodova koji se zasluћi. Ako želite da proknjižite ocene svih studenata, kliknite na polje za potvrdu sa leve strane imena u koloni ime . Da biste proknjižili pojedinačne rezultate, potvrdite izbor u polju za potvrdu sa leve strane imena svakog studenta.

Redigovanje, izbor i objavljivanje rezultata

Izaberite stavku Proknjiži rezultate.

Kada knjižite rezultate, možete da se vratite na svoj kviz da biste pregledali rezultate i povratne informacije. Studenti mogu da prikažu svoje rezultate i povratne informacije tako što će otvoriti test.

Savet: Ako se student vraća na kviz posle prosleđivanja, moći će da vidi svoje prethodne odgovore. Ako želite da ponovo preuzmu test bez njihovog odziva, možete da kreirate kopiju originalnog testa. 

Analiza rezultata testa u programu Excel

Možete lako da prikažete sve podatke o odgovoru za test u programu Microsoft Excel. Kliknite na dugme Otvori u programu Excel na kartici Odgovori .

U Excel radnoj svesci detalji svake stvari u testu su predstavljeni u kolonama i svaki odgovor je prikazan u nizu. Prvih pet kolona prikazuju ID tužnih imena, početak i završetak vremena za svaki odziv, kao i ime i adresu e-pošte svakog studenta. Kolone koje slede prikazuju ukupne vrednosti, povratne informacije o testu, srednje proknjiženo vreme, pitanja o testu, tačke za individualna pitanja i povratne informacije za pojedinačna pitanja.

Excel radna sveska koja prikazuje rezultate testa

Napomene: 

  • ID tužena je ekskluzivan za svakog studenta.

  • Sve promene koje napravite u testu podataka u programu Excel neće izmeniti sadržaj testa.

  • Imena i e-adrese neće biti prikazane ako omogućite testu da prihvati anonimne odgovore.

Deljenje rezultata sa drugima

Nabavite opciju rezimiranja u Microsoft obrascima

  1. Izaberite karticu Odgovori .

  2. Izaberite stavku još Dugme „Još opcija“ .

  3. Izaberite stavku Nabavite sužetu povezanost.

  4. Izaberite stavku Kopiraj.

Kada nalepite ovu veze, svako ko ima povezanost moći će da prikaže rezime odgovora za vaš test.

Napomene: 

  • Ako sarađujete na testu sa određenim nastavnicima u školi, samo vi, kao vlasnik testa, možete da kreirate rezimesku povezanost za test ako još uvek ne postoji. Koautori i dalje mogu da kopiraju i dele vašu sužetu povezanost, ali ne mogu sama da je kreiraju. U drugim režimima saradnje koji nisu podešeni za određene osobe u vašoj organizaciji, koautori mogu da kreiraju nove suževe veze.

  • Takođe imajte u vidu da ako delite odgovore na testu sa bilo kim u školi, a zatim odlučite da ih delite samo sa određenim osobama u školi, bilo koje veze rezimea koje već postoji mogu da pristupe bilo ko unutar ili izvan vaše škole. Možete da izbrišete postojeću povezanost rezimea da biste je onemogućili, što će smanjiti pristup podacima odgovora. To možete da uradite tako što ćete otići na karticu odgovori > više opcija Dugme „Još opcija“ > dobili rezimirane veze > Ukloni veze (ikona korpe za otpatke). Opcionalno: možete da kreirate novu povezivanje rezimiranja ako želite da je delite sa novom publikom, ali ova nova sužeta karika će i dalje moći da pristupi svako ko je dobije.

Napomena: Postepeno se okrećemo mogućnostima da sarađujete sa određenim osobama u školi. Ova funkcija će uskoro biti dostupna.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×