Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Microsoft Power Map za Excel predstavlja alatku za trodimenzionalnu (3-D) vizuelizaciju podataka koja omogućava da informacije prikažete na nove načine. Power Map vam omogućava da otkrijete uvide koje ne možete da vidite u tradicionalnim dvodimenzionalnim (2-D) tabelama i grafikonima.

Power Map data on a 3-D globe

Power Map vam omogućava da prikažete geografske i vremenske podatke na 3-D globusu ili prilagođenoj mapi, prikažete ih tokom vremena i napravite vizuelne obilaske koje možete da delite sa drugim osobama. Power Map bi trebalo da koristite za sledeće:

 • Mapiranje podataka    Unesite više od milion redova podataka vizuelno na Bing mape u 3-D formatu iz Excel tabele ili modela podataka u programu Excel.

 • Otkrivanje uvida    Steknite nova saznanja prikazivanjem podataka geografski i prikazivanjem promena tokom vremena za podatke sa vremenskom oznakom.

 • Deljenje priča    Uhvatite snimke ekrana i izgradite filmske, vođene video obilaske koje možete da delite sa svima, angažujući publiku kao nikad ranije. Ili izvezite obilaske u video zapisu i delite ih i na taj način.

Dugme Mapa pronaći ćete u grupi Obilasci, na kartici Umetanje, na traci programa Excel, kao što je prikazano na ovoj slici.

Dugme „Mapiraj“ na kartici „Umetni“

Napomene: 

 • Ako ne možete da pronađete ovo dugme u svojoj verziji programa Excel, idite na stavku Ne vidim dugme „Power Map“ u programu Excel.

 • Ako imate pretplatu za Microsoft 365 Apps za velika preduzeća, imate pristup Power Map za Excel kao deo usluge samouslužnog poslovnog obaveštavanja. Kad god se objave nova poboljšanja Power Map funkcija i performansi, dobićete ih u sklopu svog plana pretplate.

  Da biste saznali više o planovima za Microsoft 365 pretplate, pogledajte članak istražite Microsoft 365 ProPlus i uporedite sve Microsoft 365 za poslovne planove.

 • Ako ste prethodno instalirali preliminarnu verziju funkcije Power Map, privremeno imate dva dugmeta Mapa na kartici Umetanje: jedno u grupi Obilasci, a drugo u grupi Power Map. Klikom na dugme Mapa u grupi Obilasci omogućava se trenutna verzija funkcije Power Map i deinstalira bilo koja preliminarna verzija.

Pravljenje prve Power Map vizuelizacije

Ako imate Excel podatke koji sadrže geografska svojstva u formatu tabele ili u modelu podataka – na primer, redovi i kolone koji imaju imena gradova, država, okruga, poštanske brojeve, zemlje/regione ili geografske dužine i širine – spremni ste da počnete. Evo kako:

 1. U programu Excel otvorite radnu svesku koja sadrži tabelu ili podatke modela podataka koje želite da istražite u funkciji Power Map.

  Informacije o pripremama za podatke potražite u članku priprema podataka za Power MAP.

  Da biste videli neke primere grupe podataka, pomerajte se nadole do sledećeg odeljka ovog članka.

 2. Click any cell in the table.

 3. Izaberite stavke Umetanje > Mapa. Prvim klikom na stavku Mapa automatski se omogućava Power Map.

  Power Map koristi Bing za geografsko šifrovanje podatke na osnovu njegovih geografskih svojstava. Posle nekoliko sekundi globus će se pojaviti pored prvog ekrana na oknu slojeva.

 4. U oknu slojeva proverite da li su polja ispravno mapirana i kliknite na strelicu za padajući meni nekog pogrešno mapiranog polja da biste ga spojili sa odgovarajućim geografskim svojstvima.

  Na primer, uverite se da je Poštanski broj prepoznat kao zip u padajućem polju.

  Zip Code maps to Zip

 5. Kada Power Map iscrtava podatke, pojavljuju se tačke na globusu.

  Dots are shown on the globe

 6. Kliknite na dugme Dalje da biste pokrenuli prikupljanje i dodatno vizuelizovanje podataka na mapi.

Istraživanje uzoraka skupova podataka u funkciji Power Map

Uzorci skupova podataka sjajan su način da isprobate Power Map. Samo preuzmite jednu od sledećih radnih svezaka koje već imaju neophodne geo-prostorne unose koje treba da započnu. Uslužni programi za Dalas i usluge ishrane u preuzimanjima u Sijetlu imaju oznake vremena, koje vam omogućava da pregledate podatke tokom vremena.

Sledeći koraci za rad sa podacima u funkciji Power Map

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×