Publikacija je u RGB režimu

Komercijalne uslužne štamparije danas uglavnom prihvataju (ili čak or even preferiraju) PDF datoteke za štampanje publikacija. Sačuvajte publikaciju kao PDF u programu Publisher tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Izvoz > Kreiranje PDF/XPS dokumenta > Kreiraj PDF/XSP.

Publikacija je podešena za štampanje u RGB bojama i potvrdili ste izbor u polju za potvrdu Pokreni provere komercijalnog štampanja. Da biste dobili predvidljivije rezultate štampanja – posebno ako se publikacija štampa u komercijalnoj štampariji – podesite publikaciju za štampanje sa procesnim ili spot bojama.

Automatsko ispravljanje

Konvertovanje drugi režim boje    Izaberite ovu ispravku da biste otvorili dijalog Model boje u kojem možete da izaberete različite procese štampanja.

U dijalogu Model boje izaberite neku od sledećih opcija:

 • Spot boje

  Ako izaberete opciju Spot boje, Microsoft Office Publisher konvertuje sve RGB boje u mastila sa spot bojama i navodi ih na kartici Mastila. Publisher navodi sve boje koje se koriste u publikaciji na kartici Boje. Nova mastila sa spot bojama možete dodati ako na kartici Mastila izaberete stavku Novo mastilo.

  Napomene: 

  • Ako imate više od dva mastila sa spot bojama i potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni provere komercijalnog štampanja, prikazaće se poruka o grešci u oknu zadataka „Kontrolor dizajna“.

  • Šeme boja nisu dostupne ako vršite konvertovanje u mastila sa spot bojama.

 • Procesne boje (CMYK)

  Ako izaberete opciju Procesne boje (CMYK), Publisher konvertuje sve RGB boje u procesne boje i navodi cijan, magentu, žutu i crnu – CMYK – kao jedina mastila na kartici Mastila. Publisher navodi sve boje koje se koriste u publikaciji na kartici Boje.

 • Procesne boje i spot boje

  Ako izaberete opciju Procesne boje i spot boje, Publisher konvertuje sve RGB boje u procesne boje i navodi spot boje i procesne boje na kartici Mastila. Publisher navodi sve boje koje se koriste u publikaciji na karticama Boje i Zapis perom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×