Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Lync 2010 vam omogućava da koristite laptop ili računar kao telefon kako biste mogli da radite audio, video i veb konferencije direktno sa računara. Sve što vam je potrebno je univerzalni serijski autobuski (USB) uređaj koji je optimizovan za komunikacioni softver Microsoft® Lync™ 2010. Ovi dodatni uređaji i uređaji za reprodukciju obično imaju jednostavno podešavanje i ne zahtevaju da softver bude instaliran drugačije od programa Lync 2010. Kada je USB uređaj povezan sa programom Lync, možete da uštedite vreme, radite efikasno i uradite nešto što ste možda oduvek želeli da uradite – da koristite računar kao telefon. Evo sedam razloga zašto bi trebalo da koristite računar kao telefon.

U ovom članku1 – status prisutnosti kontakta

1 – Provera statusa prisutnosti kontakta

Status prisutnosti na Lync spisku kontakata vas obaveštava kada je kontakt dostupan za razgovor, što znači da ne morate da traćete vreme pozivajući osobe koje nisu tamo. Evo nekih saveta.

 • Pre upućivanja poziva proverite status prisutnosti. Otvorite Lync i pogledajte spisak kontakata. Ako je status prisutnosti kontakta Dostupan, slobodno ga pozovite.

Check Presence Status

 • Koristite Lync da biste saznali više o promenama u statusu kontakta. Na spisku kontakata samo kliknite desnim tasterom miša na ime, a zatim izaberite stavku Označi za obaveštenja promene statusa. Možete da označite koliko god kontakata želite. Kada to uradite, Lync će prikazati obaveštenje svaki put kada se status kontakta promeni u "Dostupan" ili "Van mreže".

 • Kliknite na status prisutnosti kontakta da biste otvorili kontakt karticu i koristite karticu da biste započeli poziv. Možete da kliknete na status prisutnosti na spisku kontakata, u polju Rezultati pretrage ili u prozoru Razgovor.

Open Contact Card

2 – Upućivanje poziva jednim klikom

Koristite Lync da biste upućili telefonske pozive jednim klikom ka osobama sa spiska kontakata. Opcionalne brojeve možete da pozovete i tako što ćete kliknuti na meni Opcije pozivanja.

Upućivanje poziva jednim klikom

 • Na spisku kontakata kliknite na dugme Pozovi osobe .

Call Button

Pozivanje alternativnog broja telefona

 • Na spisku kontakata kliknite na strelicu Opcije pozivanja sa desne strane dugmeta Pozovi, a zatim kliknite na broj koji želite da pozovete.

Call Alternate Number

Unesite broj telefona za pozivanje

 • Otkucajte broj u polju Pretraga, a zatim kliknite na dugme Pozovi pored broja na koji se pojavljuje u polju Rezultati pretrage. Možete da unesete interno proširenje telefona, spoljni broj, alfanumerički broj kao što je 425-555-TAXI ili ime kontakta.

Kopiranje i lepljenje u poziv

 • Iz Microsoft Outlook® ® e-poruke, veb stranice ili dokumenta kopirajte broj, nalepite ga u polje za pretragu, a zatim kliknite na dugme Pozovi pored broja koji se pojavljuje u polju Rezultati pretrage.

Pozovite nekoga u poziv

 • U prozoru "Razgovor" kliknite na meni Radnje, a zatim izaberite stavku Pozovi po imenu ili Telefon Broj ili Pozovi putem e-pošte.

3 – Odgovaranje na poziv jednim klikom

Kada primite telefonski poziv, obaveštenje o pozivu se pojavljuje u donjem desnom uglu ekrana računara. Na poziv možete odgovoriti na staromodan način tako što ćete preuzeti slušaću sa USB uređaja ili kliknuti na obaveštenje o pozivu na ekranu. Ako ne želite da odgovorite na poziv, možete da ga odbijete, preusmerite na drugi broj ili da odgovorite trenutnom porukom.

Kada primite poziv, na računaru uradite nešto od sledećeg:

 • Kliknite na levo okno obaveštenja o pozivu za telefonski poziv na dnu ekrana računara.

 • Ako imate stoni telefon na kojem je pokrenut Lync 2010 Telefon Edition ili USB audio uređaj, podignite telefonsku slušalicu, pritisnite dugme zvučnika ili kliknite na zelenu ikonu Prihvati.

Accept a Call

Preusmeravanje poziva ili odgovaranje putem trenutne poruke

 • Kada primite dolazni poziv na telefonu, izaberite stavku Preusmeri, a zatim izaberite opciju iz menija. Ako odaberete da preusmerite poziv na trenutnu poruku, pozivaocima se šalje poruka o odbacivanja poziva i otvara se prozor Razgovor tako da možete pozivaoca da pošaljete trenutnu poruku.

Redirect a Call

4 – Kontrolisanje poziva

Kontrole poziva su ikone u prozoru razgovora koje vam omogućavaju da lako upravljate telefonskim pozivima. Na primer, pozivaoca možete staviti na čekanje, preneti ga drugom korisniku ili telefonu ili privremeno isključiti zvučnik ili mikrofon.

Kontrole poziva

Nova kontrola poziva u programu Lync pruža mogućnost prebacivanja audio uređaja tokom poziva. Na primer, možete da se prebacujete između slušalica ili USB uređaja.

Promena audio uređaja

 • U prozoru razgovora kliknite na ikonu Promeni audio uređaj, a zatim sa liste izaberite drugi uređaj.

Switch Audio Device

Korišćenje kontrola poziva

Sledeća tabela opisuje svaku funkciju kontrole poziva.

Izaberite ovu stavku

Da biste izvršili sledeću radnju

Slika dugmeta „Napusti poziv“

Završavanje poziva.

Hold a Call

Stavljanje poziva na čekanje.

Transfer a Call

Prenesite dolazni poziv drugoj osobi ili telefonu.

Kada kliknete na ikonu Prenos, izaberite stavku Druga osoba, a zatim izaberite kontakt ili telefon na koji želite da prenesete poziv.

Dialpad

Prikazivanje tastature telefona.

Ova kontrola se često koristi kada se zatraži PIN za govornu poštu ili pristupne kodove.

Mute Speaker

Privremeno isključite zvučnik ili podesite jačinu zvuka zvučnika.

Kliknite na ikonu Privremeno isključi zvučnik da biste isključili zvučnik na USB telefonu. Kliknite na strelicu i koristite klizač da biste podesili jačinu zvuka zvučnika.

Mute Microphone

Privremeno isključite mikrofon.

Switch Audio Device

Prebacite audio uređaj.

5 – Prosleđivanje poziva jednim klikom

Lync nudi nekoliko opcija za automatsko prosleđivanje dolaznih poziva. Na primer, možete prosleđivati pozive na govornu poštu, jedan od drugih brojeva telefona ili na drugu osobu. Kada su pozivi prosleđeni, telefon ne zvoni. Umesto toga, pozivi se automatski prosleđuju na navedeno odredište. Prosleđivanje poziva na govornu poštu, drugi telefon ili kontakt.

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Prosleđivanje poziva, a zatim izaberite stavku Prosleđivanje poziva Postavke.

Call Forwarding Settings

 1. Na listi Prosledi pozive na kliknite na broj ili izaberite stavku Govorna pošta ili izaberite stavku Novi broj ili kontakt, a zatim unesite broj ili izaberite kontakt.

 2. Ako želite da navedete vremenski period pre prosleđivanja poziva, u polju Zvoni sledeći broj sekundi pre preusmeravanja koristite strelice da biste povećali ili smanjili vremenski interval. U suprotnom, poziv će odmah biti prosleđen.

Pozivanje drugog broja u isto vreme kada vam broj zvoni

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Prosleđivanje poziva.

 2. Izaberite stavku Istovremeno pozovi.

 3. Izaberite broj ili kliknite na dugme Novi broj, a zatim unesite broj.

Napomena:  Brojevi dostupni u meniju Istovremeno pozivanje zasnovani su na brojevima koje ste objavili na kartici Telefon Opcije. Svaki novi broj koji unesete zamenjuje postojeći broj u meniju Istovremeno pozovi.

6 – Prikaži saradnike vaš broj mobilnog telefona

Kontaktima možete da dodelite nivoe pristupa da biste kontrolisali njihov pristup vašem statusu prisutnosti. Različiti atributi su izloženi za svaki odnos privatnosti, kao što su "Blokiraj", "Javno", "Preduzeće", "Tim" i "Lično". Na primer, mobilni Telefon je dostupan na nivou tima, ali ne na nivou Preduzeće.

Kada objavite brojeve telefona, morate da dodelite odnose privatnosti kontaktima za koje želite da vide brojeve telefona. Ako želite da kontakt vidi brojeve kućnog i mobilnog telefona, dodelite ga nivou " Prijatelji i porodica ". Ako želite da vide samo poslovne i mobilne brojeve, dodelite ih nivou Kolege .

Uređivanje i objavljivanje brojeva telefona

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije.

Options Button

 1. U dijalogu Opcije izaberite stavku Telefoni, a zatim kliknite na dugme za broj koji želite da dodate ili uredite.

Edit Phone Numbers

 1. Kada unesete broj, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi u moju kontakt karticu, a zatim kliknite na dugme U redu.

Dodeljivanje pristupa brojevima telefona

 • Da biste kontaktu dodelili odnos privatnosti, u glavnom prozoru programa Lync, na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na kontakt, postavite pokazivač na stavku Promeni odnos privatnosti, a zatim izaberite relaciju.

Privacy Relationships

Uređivanje i objavljivanje brojeva telefona

Kada navodite brojeve telefona, unesite pozivni broj za zemlju/region, pozivni broj i lokalni broj koristeći samo cifre 0123456789 a opcionalno i simbol +. Nemojte koristiti alfanumerične brojeve. Stoga američki broj može da izgleda ovako: 4255550101, 14255550101 ili +14255550101. Međunarodni broj koji se poziva iz Sjedinjenih Država može da izgleda kao: +441223479818 ili 011441223479818. Obratite se timu podrške za zahteve biranja (kao što je dodavanje 9 za spoljne pozive) koji mogu biti specifični za vašu organizaciju.

7 – Slušanje govorne pošte

Porukama govorne pošte možete da pristupite tako što ćete kliknuti Telefon ikonu u glavnom prozoru programa Lync Prikazuju se poruke koje se ne čuju. Najnovije su prikazane podebljano.

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na ikonu Telefon.

 2. Kliknite na ime kontakta koji je ostavio poruku, a zatim kliknite na zelenu strelicu.

Play Voice Mail

Saveti

 • Da biste pročitali pregled govorne pošte, kliknite desnim tasterom miša na govornu poštu, a zatim izaberite stavku Otvori stavku u programu Outlook.

 • Da biste zvati osobu ponovo, postavite pokazivač na poruku, a zatim kliknite na dugme Pozovi.

Voice Mail Preview

 • Da biste podesili opcije govorne pošte, kao što je snimljeni pozdrav, kliknite na dugme Prikaži opcije govorne pošte.

Voice Mail Options

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×