Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Word Web App vam omogućava da budete osnovni uređivanja i oblikovanja promene u dokument u Veb pregledaču. Za više opcija, izaberite komandu programa Word Web App Otvori u programu Word . Kada sačuvate dokument u programu Word, on će biti sačuvan na Veb lokaciji gde ste je otvorili u Veb aplikaciji.

Dokument otvorite u programu Word Web App je isti dokument otvorite u programu Word aplikaciju za računare, ali neke funkcije rade drugačije u ta dva okruženja.

U ovom članku

Formati datoteka podržani u programu Word Web App

Word Web App otvara dokumente u ovim formatima:

 • Word dokument (.docx)

 • Word predložak (.dotx)

 • Word dokument sa makroima (.docm) ili Word predložak sa makroima (.dotm)
  Dokument se može otvoriti ali se makroi neće pokrenuti.

 • Word 97-2003 dokument (.doc) ili Word 97-2003 predložak (.dot)
  Word Web App prikazuje dokumente u ovim formatima, ali za uređivanje dokumenta u pregledaču, Word Web App čuva novu kopiju dokumenta u formatu .docx ili .dotx. Word Web App nije moguće sačuvati dokumente u .doc ili .dot formatima.

 • OpenDocument Text (.odt)
  Ovaj format je podržan za dokumente uskladištene u SharePoint biblioteci.

Word Web App ne može da otvori dokumente u drugim formatima datoteka. Na primer, ove formate nisu podržani: otvaranje Format dokumenta (ODF) formatu obogaćenog teksta (RTF), Hypertext Markup Language (HTML), Multipurpose Internet Mail Extensions HTML (MHTML) i Portable Document Format (PDF). ODT format nije podržan za dokumente uskladištene u OneDrive.

Vrh stranice

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Kada prikaz ili štampanje dokumenta u programu Word Web App, dokument izgleda isto kao kada ga u rasporeda za štampanje prikaza u programu Word na radnoj površini aplikacije Word Web App koristi PDF čitač za štampanje dokumenata (pogledajte listu podržani PDF čitači). Ako želite da Word funkcije za štampanje (na primer, Podešavanje margina stranice), kliknite na dugme Otvori u programu Wordi štampanje u Word aplikaciju za računare.

Kada prikazujete dokument, neke funkcije drugačije funkcionišu u pregledaču nego u Word aplikaciji za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u programu Word Web App, kliknite na dugme Otvori u Word.

Ova funkcija

Radi ovako u programu Word Web App

Prikaz rasporeda za štampanje

U prikazu za čitanje programa Word Web App prikazuje dokument onako kako to izgleda u prikazu rasporeda za štampanje. Druge prikaze dostupne u Word aplikaciji za računare (strukture radne verzije, Veb raspored i čitanje preko celog ekrana) nisu dostupne u programu Word Web aplikacije na sličan način, okna za navigaciju--Uporedni prikaz, a Razdeljivanje windows nisu dostupne u programu Word Web App.

Lenjiri i linije koordinatne mreže

Word Web App ne prikazuje lenjire i koordinatne linije.

Vrh stranice

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Kada uređujete dokument u programu Word Web App, dokument je prikazan u prikazu za uređivanje tako da možete da uređujete i oblikovanje teksta. Prikaz za uređivanje ne prikazuje stranicu oblikovanja, kao što su margine ili prelome stranica, naslovne stranice ili zaglavlja i podnožja. Pored toga, raznih objekata su prikazani kao čuvari mesta.

U sledećim tabelama opisuju kako Word Web App podržava funkcije koje se mogu primenjivati na dokumente. Da biste koristili funkcije izvan koje je dostupno u programu Word Web App, kliknite na dugme Otvori u programu Word.

Otvaranje i čuvanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu Word Web App

Zaštita datoteke: IRM ili lozinka

Word Web App ne može da otvori dokumente koji su šifrovani lozinkom ili zaštićeni pomoću usluge Information Rights Management. Otvorite te dokumente u Word aplikaciji za računare.

Dozvola za izmenu

U dokumentu koji zahteva lozinke za izmenu on se otvara u programu Word Web App u prikazu za čitanje, ali dokument nije moguće urediti u pregledaču. Kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste uklonili ograničenja uređivanja.

Sačuvaj

Ručno sačuvate dokument u programu Word Web App; Ne postoji automatskog čuvanja funkcija.

Upravljanje verzijama

Verzija se upravlja na serveru, a ne u programu Word Web App. Ako je dokument uskladišten na OneDrive, koristite funkciju Istorija verzija u OneDrive. Ako dokument uskladišten u SharePoint biblioteci, pogledajte članak ako funkciju Istorija verzija je konfigurisan za biblioteku.

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu Word Web App

Kopiranje i lepljenje

Kopirajte i nalepite tekst. Tekst se oblikuje da se podudara sa tekstom koji okružuju je nalepljen u programu Word Web App.

Oblikovanje fonta

Primenite podebljanje, kurziv, podvlačenje, precrtani tekst, indeksni tekst, eksponentni tekst, font, veličinu, boju i markiranje. Možete i da opozovete oblikovanje fonta.

Oblikovanje pasusa

Poravnajte pasuse levo, desno ili po sredini; ispisujete tekst zdesna nalevo ili nadesno; Povećajte ili smanjite uvlačenje; Oblikovanje pasusa kao listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu. Takođe možete da obrišete oblikovanje. Ne možete da prilagodite proreda u programu Word Web App.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenite jedan od nekoliko ugrađenih stilova numerisanja ili nabrajanja.

Stilovi

Primenite jedan od galerije ugrađenih stilova. Možete i da Brisanje oblikovanja. Nije moguće kreirati nove stilove ili promenite stilove u programu Word Web App.

Pronađi

Pronađi dostupna je samo u prikazu za čitanje. Pronalaženje i zamena nije dostupna u programu Word Web App.

Okvir za grupisanje „Zum”

Zumiranje je dostupno jedino u prikazu za čitanje. Koristite postavke prikaza pregledača da biste uvećali ili umanjili prikaz Uređivanja.

Margine i položaj stranice

Raspored na stranici je sačuvan, ali ne može uređivati u programu Word Web App.

Prelomi reda i prelom stranica

Prelomi između redova i stranica su prikazani u prikazu za čitanje. U prikazu uređivanja, prelomi reda su predstavljeni čuvarima mesta a prelomi stranica nisu označeni.

Kolumne

Raspored na stranici je sačuvan, ali ne može uređivati u programu Word Web App.

Tema, boja stranice, vodeni žig

Tema i pozadina stranice su sačuvane u dokumentu, ali ne može uređivati u programu Word Web App.

Koautorstvo

Više autora može da radi istovremeno u programu Word Web App za dokumente uskladištene u OneDrive. Koautorstvo funkcioniše u programu Word 2010, Word za Mac 2011 i Word Web App. Za dokumente uskladištene u SharePoint biblioteci koautori možete da koristite Word 2010 i/ili Word for Mac 2011, ali ne Word Web App.

Redigovanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu Word Web App

Alatke za proveru

Provera pravopisa i postavljanje jezika za proveru, koristite ugrađeni rečnik. Word Web App ne koristi prilagođeni rečnik i ne obuhvata provere gramatike, prevod ili rečnik sinonima.

Komentari

Komentari se pojavljuju u prikazu za čitanje. Da biste dodali komentare ili uredili dokument sa komentarima, izaberite stavku Otvori u programu Word.

praćene promene

Praćene promene pojavljuju se u prikazu za čitanje. Da biste pratili promene ili da biste uredili dokument sa praćenim promenama u njemu, kliknite na dugme Otvori u programu Word. Ovo važi i ako funkcije "Prati promene" bila uključena kada je dokument poslednji put sačuvana u programu Word. Funkcija za poređenje verzije nije dostupna u programu Word Web App.

Objekti

Ova funkcija

Radi ovako u programu Word Web App

Hiperveze

Umetanje i uređivanje praćenje hiperveze. Veze obeleživača i unakrsno upućivanje rad, a možete da uredite tekst za prikazivanje, ali ne njihove odredište u programu Word Web App.

Tabele

Umetanje tabele. Izaberite tabelu, kolone, red ili ćeliju; da biste izbrisali tabelu, kolonu ili red; Umetanje redova i kolona; Poravnavanje teksta u ćeliji levo, desno ili Centrirano Naprednije funkcije tabele, kao što su stilovi tabele, veličina ćelije, smer teksta i redosled sortiranja, objekti su sačuvani u dokumentu, ali ne može biti konfigurisan u programu Word Web App.

Slike i clip art kolekcije

Umetanje slike uskladištene na računaru ili Umetanje clip art kolekcije dostupna na lokaciji Office.com. Možete da promenite veličinu slike i clip art, a možete da ih dodate alternativnog teksta. Da biste premestili sliku ili clip art sliku, isecanje i nalepite ga. Naprednije funkcije za rad sa slikama, kao što su Dodavanje efekata i izrezivanje, nisu dostupne u programu Word Web App. Nije moguće kreirati snimke ekrana direktno u programu Word Web App, ali snimke ekrana u dokument prikaza kao slike u programu Word Web App.

Oblici, grafikoni, okviri za tekst, SmartArt, WordArt objekta

Ovi prikazivati u dokumentu, kao što je očekivano u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao čuvari mesta koje možete da izbrišete, ali ne uređuju. Ne mogu da premestite ili promenite veličinu u programu Word Web App.

Jednačine, simboli, zapisi perom

Ovi prikazivati u dokumentu, kao što je očekivano u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao čuvari mesta koje možete da izbrišete, ali ne uređuju. Ne mogu da premestite ili promenite veličinu u programu Word Web App.

Polja, kontrole sadržaja, naslovna stranica

Ovi objekti su prikazani kao i obično u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje, pojavljuju se kao čuvari mesta koje možete da izbrišete ali ne možete da ih uređujete ili ažurirate. Naslovna stranica se pojavljuje kao čuvar mesta za kontrolu sadržaja.

Zaglavlja i podnožja stranica

Ovi objekti su prikazani kao i obično u prikazu za čitanje. Zaglavlja i podnožja, uključujući brojeve stranice, skriveni su u prikazu za uređivanje.

Fusnote, endnote, bibliografija, sadržaj, indeks

Ovi objekti su prikazani kao i obično u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje, pojavljuju se kao čuvari mesta koje možete da izbrišete ali ne možete da ih uređujete ili ažurirate.

Makroi

Možete da prikažete, uređujete, štampate i delite dokumente koji sadrže makroe ali da biste pokrenuli makroe, morate izabrati komandu Otvori u programu Word.

ActiveX kontrole, ugrađeni OLE objekti, linija za potpis

Ovi prikazivati u dokumentu, kao što je očekivano u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao čuvari mesta koje možete da izbrišete, ali ne uređuju. Ne mogu da premestite ili promenite veličinu u programu Word Web App.

Povezane slike, ugrađene datoteke

Ovi objekti su sačuvani u dokumentu, ali su prikazani kao čuvari mesta u programu Word Web App.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×