Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft OneNote za veb vam omogućava da hvatate beleške i organizujete stranice sa beleškama u veb pregledaču. Za naprednije funkcije uređivanja koristite komandu OneNote za vebOtvori u programu OneNote . Kada sačuvate beležnicu u programu OneNote, ona se čuva na veb lokaciji na kojoj ste je otvorili u programu OneNote za veb.

Beležnica koju otvorite u programu OneNote za veb ista je kao beležnica koju otvorite u OneNote aplikaciji za računare, ali neke funkcije rade drugačije u dva okruženja.

Ovaj članak sadrži:

Formati datoteka podržani u programu OneNote za veb

OneNote za veb otvara OneNote 2010 i novije beležnice (.one datoteke).

OneNote za veb ne može da otvori beležnice u drugim formatima datoteka. Na primer, ovi formati nisu podržani: OneNote 2003 ili OneNote 2007 beležnice (.one), OneNote paket (.onepkg) i Portable Document Format (PDF).

Vrh stranice

Funkcije podržane za prikazivanje i štampanje

Kada prikazujete beleške u programu OneNote za veb, možete da preusmerite stranice kroz beležnicu, razvijete i skupite odeljke, vidite ko je dodao koje beleške i da vidite prethodne verzije stranice.

Međutim, neke funkcije u pregledaču rade drugačije nego u OneNote aplikaciji za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u programu OneNote za veb, izaberite stavku Otvori u programu OneNote (OneNote 2010 ili noviji).

Ova funkcija

Funkcioniše ovako u OneNote za veb

Odštampaj

Štampanje nije dostupno u programu OneNote za veb. Umesto toga koristite funkciju štampanja u pregledaču. Koristite pregled pre štampanja da biste videli da li treba da se pomerite do dela beležnice ili da prebacite položaj stranice sa uspravnog na položeni.

Audio i video

OneNote za veb ne reprodukuje audio i video sadržaj, ali se mediji čuvaju u beležnici i možete da preuzmete audio i video datoteke na računar da biste ih reprodukuli.

Pretraga

Pretraga je ograničena na trenutni odeljak u programu OneNote za veb.

Zumiranje

Zumiranje nije dostupno u programu OneNote za veb. Umesto toga koristite funkciju zumiranja pregledača.

Oblici, jednačine, zapis perom

U OneDrive, OneNote za veb prikazuje oblike i zapise perom, ali se jednačine prikazuju kao čuvari mesta. U sistemu SharePoint zapis perom je moguće prikazati, jednačine su prikazane kao čuvari mesta, a oblici skriveni.

Linije vodilje i boja stranice

OneNote za veb ih nije moguće prikazati, ali se čuvaju u beležnici.

Prelomi redova

Prelomi redova se prikazuju kao čuvari mesta.

Vrh stranice

Funkcije koje se razlikuju između pregledača i radne površine

Kada uređujete beleške, neke funkcije rade drugačije u pregledaču nego u OneNote aplikaciji za računare. Sledeće tabele opisuju kako OneNote za veb podržava funkcije koje se mogu primeniti na beleške. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u programu OneNote za veb, izaberite stavku Otvori u programu OneNote (OneNote 2010 ili noviji).

Otvaranje beležnica

Ova funkcija

Funkcioniše ovako u OneNote Online

Information Rights Management (IRM)

U SharePoint bibliotekama koje su zaštićene IRM-om OneNote za veb otvara beležnice za čitanje, ali ne i za uređivanje. IRM zaštitu nije moguće dodati u beležnice u programu OneNote za veb.

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Funkcioniše ovako u OneNote za veb

Kopiranje i lepljenje

Kopirajte i nalepite tekst i kopirajte/nalepite slike sa veba. Tekst nalepljen unutar beležnice zadržava originalno oblikovanje, ali tekst nalepljen izvan programa OneNote za veb kao što su podebljavanje i kurziv.

Oblikovanje fonta

Primenite podebljavanje, kurziv, podvlačenje, font, veličinu i boju. Napomena: komanda Četkica za oblikovanje nije dostupna u programu OneNote za veb.

Oblikovanje teksta

Poravnavanje teksta levo, desno ili po sredini; pokreni tekst zdesna nalevo ili sleva nadesno; povećavanje ili smanjivanje uvlačenja; oblikujte tekst kao listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenite ugrađene formate numerisivanja ili znakova za nabrajanje.

Stilovi

Primenite jedan od galerija ugrađenih stilova. Možete i da obrišete oblikovanje.

Pretraga

Pretraga je ograničena na trenutni odeljak u programu OneNote za veb.

Umetni razmak

Komanda za kreiranje praznog prostora na stranici nije dostupna u programu OneNote za veb. Pokušajte da premeštate beleške da biste kreirali mesta ili započnite novu stranicu.

Linije vodilje i boja stranice

Komande za promenu izgleda stranice nisu dostupne u programu OneNote za veb. Linije vodilje i boja stranice skrivene su OneNote za veb, ali se čuvaju u beležnici.

Koautorstvo

Više autora može istovremeno da radi u programima OneNote 2010, OneNote za veb i OneNote Mobile. Prikažite i sakrijte imena autora.

Praćenje beležaka

Ova funkcija

Funkcioniše ovako u OneNote za veb

Oznake

Označite beleške za praćenje i uklonite oznake kada to želite. Oznake nije moguće prilagoditi u programu OneNote za veb, a prilagođene oznake nisu dostupne za primenu. Međutim, OneNote za veb prikazuje prilagođene oznake i možete da ih uklonite.

Pronađi oznake

Ova funkcija nije dostupna u programu OneNote za veb.

Integracija programa Outlook

OneNote za veb ne podržava komande koje rade sa programom Microsoft Outlook (stranica e-pošte, Outlook zadaci ili detalji o sastanku).

Pregledanje

Ova funkcija

Funkcioniše ovako u OneNote za veb

Alatke za proveru

Proverite pravopis i podesite jezik za proveru pomoću ugrađenog rečnika. OneNote za veb ne koristi prilagođeni rečnik i ne uključuje prevod ili rečnik sinonima.

Verzije stranica

Prikažite i vratite prethodne verzije stranice.

Pregled beležaka po nepročitanim, nedavnim i autorima

Beleške nije moguće označiti kao pročitane ili nepročitane u programu OneNote za veb i pregledati uređivanja po tome koliko su nedavne ili od strane autora nisu dostupne.

Objekti

Ova funkcija

Funkcioniše ovako u OneNote za veb

Hiperveze

Umetnite, uredite i pratite hiperveze ka vebu ili drugim stranicama u istoj beležnici. Veze ka lokacijama u okviru beležnice rade na stranici, ali ne i sa pasusom, nivo u OneNote za veb.

Tabele

Tabele se kreiraju na isti način OneNote za veb kao u OneNote aplikaciji za računare.

Slike, clip art kolekcije i isečci ekrana

Umetnite slike uskladištene na računaru ili umetnite clip art kolekciju dostupnu na Office.com. Možete da promenite veličinu slika i dodate alternativni tekst. Naprednije funkcije za rad sa slikama, kao što su rotiranje ili redosled u slojevima od napred ka prvom, nisu dostupne u programu OneNote za veb. Ne možete da hvatate isečake ekrana u programu OneNote za veb, ali isečci ekrana u beleškama prikazuju se kao slike u programu OneNote za veb.

Audio i video

One se čuvaju u beleškama, ali ih nije moguće snimiti u programu OneNote za veb. Možete da preuzmete audio i video datoteke na računar da biste ih reprodukuli.

Oblici, jednačine i zapis perom

Njih nije moguće umetnuti ili urediti u programu OneNote za veb. U OneDrive možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za oblike, zapise perom i jednačine. U sistemu SharePoint možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za ove objekte.

Simboli

Njih nije moguće umetati ili uređivati u programu OneNote za veb, ali OneNote za veb ih prikazuje na očekivani način.

Ugrađene datoteke

Preuzmite ih na računar da biste ih otvorili.

Vremenska oznaka

Komande za umetanje trenutnog datuma i vremena nisu dostupne u programu OneNote za veb, OneNote za veb ih prikazuju na očekivani način.

Povezane beleške

Mogućnost povezivanja beležaka sa datotekama nije dostupna u programu OneNote za veb, a veze ka datotekama su skrivene. Međutim, one se čuvaju u beleškama.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×