Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Word Online verzijama word i verzijama za računare obezbeđuje mogućnost da više osoba istovremeno uređuje dokument (koautorstvo). Ako ne možete koautorski da radite na dokumentu, uzrok može biti neki od sledećih razloga:

  • Dokument je otvoren u verziji Word aplikacije za računare koja ne podržava koautorstvo. Ako želite koautorski da radite u Word aplikaciji za računare, koristite Word 2010 ili novije verzije.

  • Dokument je uskladišten na serveru koji ne podržava koautorstvo. Uskladištite dokument u usluzi OneDrive da biste iskoristili prednosti koautorstva u programu Word Online.

  • Format datoteke nije podržan. Samo .docx dokumenti mogu biti koautori u programu Word Online. Kada izaberete stavku Uredi u pregledaču, Word Online od vas traži da konvertujete .doc datoteku u novi format. Izaberite stavku Konvertuj, a zatim kliknite na dugme Uredi. Uverite se da vaši koautori rade sa .docx dokumentom. Možda ćete želeti da dodate "rezervnu kopiju" imenu originalnog dokumenta, koji Word Online skladišti u istoj fascikli u kojoj se .docx kreira.

  • Dokument je označen kao konačni da bi se sprečile slučajne promene. Ako treba da uredite dokument, otvorite ga u programu Word i isključite opciju Označi kao konačno.

  • Dokument sadrži OLE objekat ili telo dokumenta sadrži ActiveX kontrolu.

  • U dokumentu nije izabrano polje za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja. (Na traci izaberite karticu Datoteka, izaberite stavku Opcije da biste prikazali dijalog Word opcije, izaberite stavku Centar za pouzdanost, izaberite stavku Postavke centra za pouzdanost da biste prikazali dijalog Centar za pouzdanost, izaberite stavku Opcije privatnosti, a zatim u odeljku Postavke određenog dokumenta proverite da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja.)

  • Dokument je veoma velika veličina datoteke. Savete o smanjenju veličine datoteke dokumenata potražite u članku Smanjivanje veličine datoteke slike.

  • Određene postavke smernica Microsoft Office grupe sprečavaju koautorstvo, uključujući Onemogućavanje smernica klijenta za automatsko objedinjavanje i Onemogućavanje Co-Authoring klijentske smernice.

  • Dokument koristi master dokumente sa poddokumentima ili sadrži HTML skupove okvira.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×