Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Word Online programu Word za računare i verzijama programa Word za računare, najdalje Word 2010 pružaju mogućnost da više osoba istovremeno uređuje dokument (koautoritet). Ako ne možete da budete koautor dokumenta, uzrok može biti neki od sledećih razloga:

  • Dokument je otvoren u verziji Word aplikacije za računare koja ne podržava koautoring (kao što su Word 2007 ili starija verzija ili Word za Mac 2008 ili starija verzija). Ako želite da ste koautor u Word aplikaciji za računare, koristite Word 2010 ili noviju.

  • Dokument je uskladišten na serveru koji ne podržava koautorenje. Uskladištite dokument na OneDrive biste iskoristili prednosti koautorskog koautorskog radnog Word Online.

  • Format datoteke nije podržan. Samo .docx dokumenti mogu biti koautori u Word Online. Kada izaberete stavku Uredi upregledaču, Word Online od vas traži da konvertujete .doc datoteku u novi format. Izaberite stavku Konvertuj, a zatim izaberite stavku Uredi. Uverite se da vaši koautori rade sa .docx dokumentom. Možda ćete želeti da dodate "rezervnu kopiju" imenu datoteke originalnog dokumenta, koji Word Online skladišti u istoj fascikli u kojoj je .docx kreira.

  • Dokument je označen kao konačan da bi se sprečile slučajne promene. Ako želite da uredite dokument, otvorite ga u programu Word i isključite opciju Označi kao konačno. (Izaberite stavku Otvori u programu Word. U Word 2007 kliknite Microsoft kancelarija dugme , postavite pokazivač na stavkuPriprema ,a zatim izaberite stavku Označi kao konačno. U Word 2010 i kasnije izaberite stavku Ipak uredi na traci "Označeno kao konačno" u vrhu dokumenta. Sačuvajte dokument. Ako ste ga otvorili u Word 2007, zatvorite dokument tako da može da se uređuje u programu Word Online.)

  • Dokument sadrži OLE objekat ili telo dokumenta sadrži kontrolu ActiveX podataka.

  • U dokumentu nije izabrano polje za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja. (Na traci izaberite karticu Datoteka, izaberite stavku Opcije da biste prikazali dijalog Word opcije, izaberite stavku Centar za pouzdanost, stavku Centar za pouzdanost Postavke da biste prikazali dijalog Centar za pouzdanost, izaberite stavku Opcije privatnosti, a zatim u odeljku Postavke određenog dokumenta proverite da li je izabrano polje za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja.)

  • Dokument je veoma velika veličina datoteke. Savete za smanjivanje veličine datoteke dokumenata potražite u temi Smanjivanje veličine datoteke slike.

  • Određene Microsoft kancelarija smernica grupe sprečavaju koautoritet, uključujući smernice za onemogućavanje klijenta automatskog objedinjavanja i onemogućavanje smernica Co-Authoring klijenta.

  • Dokument koristi master dokumente sa poddokumentima ili sadrži HTML skupove okvira.

Napomena: U SharePoint 2010 i SharePoint 2013, Word Online se zove Word Web App.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×