Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Problemi na koje nailazite kada pokušate da instalirate Microsoft 365, Office 2021, 2019 ili 2016 i način na koji ih rešavate zavise od toga da li je vaš proizvod deo plana Office za kuću ili Office za preduzeća.

Pored toga, uz planove sistema Office za preduzeća samo administratori odgovorni za upravljanje Microsoft 365 u organizaciji mogu da rade određene zadatke. Stoga administratori treba da prikažu probleme i rešenja navedena u okviru kartica Office za preduzeća Microsoft 365 Administrator.

Savet: Steknite tehničku stručnost uz Business Assist. Povežite se sa savetnicima za mala preduzeća da biste dobili pomoć da Microsoft 365 proizvodi rade za vas i sve u preduzeću. Saznajte više.

Niste sigurni koji plan imate?

Savet: Ako ste kupili Office putem pogodnosti preduzeća, pogledajte stranicu Microsoft 365 kroz Program popusta za klijente kompanije Microsoft. Microsoft 365

Microsoft 365 za kuću

Ako je Microsoft 365 proizvod jedan od sledećih proizvoda, imate Microsoft 365za kućniproizvod. To može biti pretplata ili jednokratna kupovina usluge Microsoft 365 Office, ili individualna Microsoft 365 aplikacija. Ovi proizvodi su obično povezani sa ličnim Microsoft nalogom.

Microsoft 365 pretplate: Sledeći proizvodi uključuju potpuno instalirane Microsoft 365 aplikacije.

  Microsoft 365 Family
  Microsoft 365 Personal

Office 2021, Office 2019 iliOffice 2016 verzije dostupne za jednokratnu kupovinu: Sledeći proizvodi obuhvataju potpuno instalirane Office aplikacije.

  Office Home & Student
  Office Home & Business
  Office Professional

Samostalne aplikacije Office 2021, Office 2019 ili Office 2016 dostupne za jednokratnu kupovinu

  Word
  Excel
  PowerPoint
  OneNote*
  Outlook
  Access
  Publisher
  Project
  Visio

Savet: *Verzija usluge OneNote za računare je dostupna samo u verzijama Microsoft 365, Office 2021 i Office 2016. UOffice 2019, OneNote za Windows 10 je podrazumevano OneNote iskustvo. Pročitajte Najčešća pitanja.

Microsoft 365 za preduzeća

Ako je vaš Microsoft 365 proizvod jedan od sledećih, imate Microsoft 365 proizvod za poslovnuupotrebu. Ovi proizvodi su obično povezani sa poslovnim ili školskim nalogom, a vaša Microsoft 365 licenca (ako je vaša pretplata uključuje) dolazi iz organizacije u kojoj radite ili pohađate školu.  

Microsoft 365 Pretplate: Sledeći proizvodi uključuju potpuno instalirane Microsoft 365 aplikacije.

  Microsoft 365 Apps za manje firme
  Microsoft 365 Business Standard

  Office 365 A5

  Microsoft 365 Apps za velika preduzeća
  Office 365 Enterprise E3
  Office 365 Enterprise E4
  Office 365 Enterprise E5

  Microsoft 365 Business Standard (neprofitne organizacije)
  Office 365 Nonprofit E3
  Office 365 Nonprofit E5

  Office 365 U.S. Government zajednica G3
  Office 365 U.S. Government zajednica G5

  Project Online Professional
  Project Online Premium

Visio Online Plan 2

Microsoft 365 Pretplate bez kompletnih, instaliranih Office aplikacija:

Savet: Uz ove pretplate na Microsoft 365, ne postoje aplikacije za računare za preuzimanje i instaliranje, ali u većini slučajeva i dalje možete da pristupate verzijama Office aplikacija na mreži i koristite ih u veb pregledaču. Pogledajte članak Besplatni Office na vebu.

  Microsoft 365 Business Basic
  Office 365 Enterprise E1
  Office 365 A1
  Microsoft 365 Business Basic (neprofitne organizacije)
  Office 365 Nonprofit E1
  Office 365 U.S. Government G1
  Project Online Essentials
  Visio Online Plan 1

Verzije količinskih licenci Office LTSC 2021, Office 2019, li Office 2016

  Office Professional Plus

Izaberite karticu za svoj plan:

Vođena podrška može da pruži digitalna rešenja za probleme sa sistemom Office

Isprobajte vođenu podršku

Kako da preuzmem i instaliram Office?

Ako tražite korake za preuzimanje i instaliranje najnovije verzije sistema Office, kao što su Microsoft 365, Office 2021, Office 2019 ili Office 2016, pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Kako da ponovo instaliram Office?

Ako ponovo instalirate Office na drugom računaru, a ne na onom na kojem ste prvobitno instalirali Office, imajte na umu sledeće:

 • Za pretplate na Office 365: Možete da instalirate Office na svim svojim uređajima i da se prijavite na pet uređaja odjednom.

 • Za jednokratnu kupovinu sistema Office kao što je Office Home & Business, Office Home & Student ili Office Professional: Office možete da instalirate samo na jednom 1 PC ili Mac računaru. Međutim, Office 2021, 2019 ili 2016 možete da prenesete na drugi računar koji pripada vama ako dođe do otkazivanja hardvera ili kupite novi računar. Više informacija potražite u Microsoft uslovima licenciranja za svoj proizvod ili pogledajte sledeću poruku objavljenu na blogu: </c1>https://blogs.office.com/en-us/2013/03/06/office-2013-now-transferable/Office je sada prenosiv</c0>.

Kad budete spremni da ponovo instalirate Office, prijavite se na adresi https://www.office.com/signin sa istim Microsoft nalogom sa kojim ste originalno povezali svoj Office proizvod kad ste ga prvi put instalirali. Korake za instalaciju možete pronaći i ovde:

Za najnoviju verziju sistema Office, pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Problemi prilikom pokušaja instaliranja sistema Office

Ako ste naišli na problem tokom instaliranja sistema Office na računaru, pokušajte da ponovo pokrenete računar, a zatim da ponovo instalirate Office. Ako to ne pomogne, koristite ovu alatku za brzu popravku da biste potpuno deinstalirali Office. Kada se završi deinstaliranje, pokušajte ponovo da instalirate Office.

Deinstaliranje sistema Office pomoću lake popravke

 1. Kliknite dugme ispod kako biste preuzeli i instalirali alatku podrške za deinstaliranje Office.

  Preuzmi

 2. Pratite uputstva u nastavku da biste preuzeli pomoćnu alatku za deinstaliranje u skladu sa vašim pregledačem.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom ili gornjem desnom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starija verzija) ili Internet Explorer

  • U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru, izaberite opciju „Sačuvaj datoteku“, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite strelicu za preuzimanje > SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. Izaberite verziju koju želite da deinstalirate, a zatim izaberite opciju „Dalje“.

 4. Pratite preostale ekrane i kada bude potrebno, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

 5. Izaberite uputstva za verziju sistema Office koju želite da instalirate ili deinstalirate. Zatvorite alatku za deinstaliranje.

  Microsoft 365 | Office 2021Office 2019 | Office 2016

Ako i dalje ne možete da instalirate Office, proverite da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve za instaliranje sistema Office. Na primer, ne možete da instalirate Office na računarima koji rade pod operativnim sistemima Windows XP ili Windows Vista.

Ako i dalje ne možete da instalirate Office pomoću koraka iz članka Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Office, pokušajte da upotrebite vanmrežni instalacioni program.

Microsoft 365 vanmrežni instalacioni program može da vam pomogne da zaobiđete potencijalne probleme sa proxy serverom, zaštitnim zidom, antivirusnim programom ili internet vezom do kojih može da dođe tokom instalacije sistema Microsoft 365.

Za korake za instalaciju verzije van mreže sistema Microsoft 365, pogledajte odeljak Korišćenje instalacionog programa za Office van mreže i izaberite pravu karticu za svoju verziju sistema Office.

Računari koji rade pod operativnim sistemima Windows Vista ili Windows XP ne ispunjavaju sistemske zahteve za instalaciju sistema Office

Ne možete da instalirate Office 2016 na računarima koji funkcionišu uz operativni sistem Windows Vista ili Windows XP jer ovi operativni sistemi ne ispunjavaju sistemske zahteve za Office. Ako pokušate da instalirate Office na računaru koji radi pod nepodržanim operativnim sistemom, doći će do greške. (Ako želite da saznate više o najnovijoj verziji operativnog sistema Windows, pogledajte članak „Specifikacije za Windows 11“ za detalje.)

Ako na računaru ne možete da instalirate potpunu verziju sistema Office za stone računare zato što računar ne ispunjava sistemske zahteve, pokušajte da koristite aplikaciju Office Online u pregledaču računara. Pogledajte odeljak „Pregledači“ na stranici sa sistemskim zahtevima.

Mogu li da instaliram Office na Chromebook uređaju?

Nije moguće instalirati verzije sistema Office za stoni PC ili Mac na Chromebook uređaju, ali u zavisnosti od Chromebook uređaja, možda ćete moći da instalirate Office aplikacije za mobilne uređaje. Pogledajte članak Instaliranje sistema Microsoft Office na Chromebook uređaju.

Ne želite da instalirate sve Office aplikacije

Kada instalirate Office 2016, istovremeno se instaliraju sve aplikacije koje ste dobili uz određeni Office proizvod. Ne možete da izaberete koje Office aplikacije želite ili ne želite da instalirate, niti možete da izbrišete pojedinačne aplikacije kada se instaliranje završi. Međutim, možete da izbrišete prečice ka aplikacijama koje ne planirate da koristite.

Savet: Ako otkrijete da vam je potrebna aplikacija koju niste dobili uz vaš Office proizvod, imate opciju da kupite samostalnu aplikaciju. Na primer, možete da odlučite da vam je potreban Access ili Outlook, ali te aplikacije niste dobili uz proizvod. Da biste kupili samostalnu aplikaciju, https://products.office.com/ aplikaciju i potražite aplikaciju koju želite da kupite.

Ne želite da instalirate Office na disk jedinici C:, već na nekoj drugoj

Office možete da instalirate samo na sistemskoj disk jedinici na kojoj je instaliran operativni sistem. To je obično disk jedinica C:.

Instalacija 64-bitne verzije sistema Office umesto 32-bitne verzije

Dobićete poruku o grešci ako pokušate da instalirate 64-bitnu verziju sistema Office, a trenutno imate instaliranu 32-bitnu (ili obratno).

Zbog toga, ako ste prethodno instalirali 32-bitnu verziju sistema Office na svom računaru, a sada želite 64-bitnu, ili obratno, moraćete da deinstalirate verziju koju ne želite i instalirate onu koju želite. Koristite ovu jednostavnu popravku da biste deinstalirali Office.

 1. Izaberite dugme ispod kako biste preuzeli i instalirali alat za podršku za deinstaliranje Office.

  Preuzmi

 2. Pratite korake da biste preuzeli u skladu sa vašim pregledačem, a kada se to od vas zatraži u prozoru "Instaliranje aplikacije", izaberite stavku Instaliraj, a zatim Slažem se za Microsoft ugovor o pružanju usluga.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starije)

  • U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru, izaberite opciju „Sačuvaj datoteku“, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite strelicu za preuzimanje > SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. U prozoru "Deinstaliranje Office proizvoda" izaberite verziju sistema Office koju želite da deinstalirate, a zatim izaberite stavku Dalje.

 4. Pratite odzive na preostalim ekranima i kada se to od vas zatraži, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

Ako tražite korake da biste instalirali 64-bitnu verziju sistema Office, pogledajte odeljak Korak 1: prijavite da biste preuzeli Office.

Ako ne znate kako da se odlučite između 64-bitne i 32-bitne verzije, pogledajte članak Izbor 64-bitne ili 32-bitne verzije sistema Office 2016.

Instaliranje sistema Office putem programa Microsoft HUP

Ako je vaša organizacija pretplaćena na Home Use Program (HUP), informacije o njegovoj kupovini i instalaciji pronaći ćete u članku Instalacija ili ponovna instalacija sistema Office putem programa Microsoft HUP.

Ja sam student. Kako da instaliram Office?

Ako ste student ili nastavnik i ne vidite opciju za instalaciju sistema Office putem svoje institucije, možda imate pravo na Office 365 Education, koji obuhvata Word, Excel, PowerPoint i OneNote. Sve što vam je potrebno da biste počeli jeste važeća školska e-adresa. Više informacija potražite u članku Besplatno preuzimanje usluge Office 365.

Poznati problemi sa sistemom Office i operativnim sistemom Windows 10

Pročitajte članak Poznati problemi sa sistemom Office i operativnim sistemom Windows 10.

Greška „Nepodržani operativni sistem“

Dobijate sledeću poruku o grešci kada kliknete na dugme Instaliraj sa sajta office.com/myaccount:

Greška nepodržanog operativnog sistema ukazuje na to da ne možete da instalirate Office na trenutnom uređaju

Do ove greške može doći ako:

Office se predugo instalira

Ako se Office dugo instalira, možda je vaša veza spora. Moguća rešenja potražite u člancima Office se predugo instalira i Office se zakoči na 90%.

Dobijate poruku o grešci KERNEL32.dll kada pokušate da instalirate Office i druge probleme u vezi sa sistemskim zahtevima

Ako pokušavate da instalirate Office na računaru sa operativnim sistemom Windows XP ili Windows Vista, možda ćete dobiti poruku o grešci koja kaže da nije moguće pronaći KERNEL 32.dll dinamičku biblioteku. To se dešava zato što novije verzije sistema Office nisu podržane u ovim verzijama operativnog sistema Windows. Dodatne informacije potražite u članku Zašto ne mogu da instaliram Office 365, ili Office 2019, 2016 u operativnom sistemu Windows XP ili Windows Vista?

Proverite da li vaš računar ispunjava minimalne sistemske zahteve za instaliranje sistema Office. Listu dodatnih zahteva potražite u članku Sistemski zahtevi za Office.

Ako niste sigurni koji operativni sistem imate, pročitajte članak Koji operativni sistem Windows koristim? ili članak Pronađite verziju sistema OS X i broj verzije na Mac računaru.

Ako računar ne može da instalira punu verziju sistema Office za stone računare zato što ne ispunjava sistemske zahteve, možete da pokušate da koristite Office Online u pregledaču računara.

Dugme „Instaliraj“ ne instalira Office

Ako je dugme „Instaliraj“ zasivljeno, možda vam je istekla pretplata na Office 365. Pročitajte članak Obnova usluge Office 365 za kuću.

Dodatna rešenja potražite u članku Dugme „Instaliraj“ ne instalira Office.

Dobijam grešku „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“

Do ove greške može doći ako niste ažurirali na najnoviju verziju ili ako imate samostalnu aplikaciju 2013 koja je već uključena u noviju verziju Office 2016 paketu aplikacija. Pogledajte članak Greška: Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016. Moraćemo da uklonimo sledeće stavke ako nastavite da biste pronašli korake za rešavanje ovog problema.

Poruke o greškama prilikom instaliranja sistema Office

Možda ćete dobiti poruku o grešci koja sadrži broj i možda neki opisni tekst. Iako se poruke teško razumeju, često postoje rešenja. Isprobajte ove veze ako dobijete ove greške.

Ovde nisu navedene sve greške. Ako u poruci o grešci postoji veza Saznajte više, izaberite tu vezu. Ako veza ne postoji, obavestite nas koja se greška pojavila i u kom koraku procesa instalacije ste je dobili. Ostavite komentar pri dnu ove stranice kako biste nam detaljnije objasnili svoj problem.

Problemi sa nadogradnjom ili ažuriranjem sistema Office

Ako imate pretplatu na Office 365 već imate najnoviju verziju sistema Office ili najsavremenijeg kanala koji je postavio administrator sistema Office 365. Za proizvode koji nisu pretplaćeni kao što su Office Home & Business, imate mogućnost da se pretplatite na Office 365 ili kupite najnoviju verziju. Za više informacija pogledajte:

Nadogradnja ili prebacivanje između Office 365 planova

Možete da se prebacite između planova Office 365 Home, Personal ili University, odnosno da se prebacite sa Office 365 plana za kuću na poslovni plan. Više informacija o tome kako to da uradite potražite u članku:

Kako da instaliram ispravke sistema Office?

Redovno ažuriranje sistema Office omogućava vam da imate najnovije bezbednosne ispravke. Informacije o instaliranju ispravki potražite u članku Instalacija ispravki sistema Office.

Gde se prijavljuje u Office 365 ili u Moj Office nalog

Microsoft ima više vrsta usluge Office 365 i svaka usluga ima svoju stranicu za prijavljivanje. Mesto na kom se prijavljujete u veb pregledaču zavisi od usluge koju koristite. Pogledajte članak Prijavljivanje u Office ili Office 365.

Zaboravili ste na nalog koji je povezan s sistemom Office

Ako vam je u okviru Office za kuću naveden neki Office proizvod, u većini slučajeva potreban vam je Microsoft nalog za prijavljivanje da biste mogli da instalirate Office ili upravljate pretplatom na Office 365. Ako se ne sećate koji ste Microsoft nalog povezali sa sistemom Office, pogledajte članak Ne mogu da se setim koji Microsoft nalog koristim sa sistemom Office.

Deljenje Office 365 Home pretplate

Pročitajte članak Kako deliti pretplatu na Office 365 Home sa najviše četiri osobe.

Otkazivanje pretplate

Ako želite da otkažete pretplatu, pogledajte odeljak Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.

Za probne pretplate, pogledajte Otkazivanje besplatne probne verzije usluge Office 365 Home

Rešavanje problema sa neuspelim aktivacijama

Ako imate Office 365 plan, morate da se prijavite barem jednom na svakih 30 dana da bi ostao aktivan. Ako vam pretplata nije istekla, Office će je ponovo aktivirati kada se sledeći put prijavite.

Takođe pogledajte:

Pomoć sa Office šiframa proizvoda

Pročitajte članak Pomoć u vezi sa šifrom proizvoda za Office

Deaktiviranje instalacije

Office možete da aktivirate na najviše pet računara. Ako ste iskoristili svih pet instalacija, a želite da instalirate Office na drugom računaru, treba da deaktivirate neku instalaciju. Deaktivacijom se Office ne uklanja sa računara, ali ne možete da ga koristite na tom računaru dok ga ne aktivirate. Pogledajte članak Deaktivacija instalacije usluge Office 365.

Gde treba instalirati Office na Mac računaru

Ako vas zanima gde da instalirate Office na Mac računaru, pročitajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Problemi sa preuzimanjem i instalacijom na Mac računaru

Probleme sa preuzimanjem i instalacijom na Mac računaru potražite u članku Šta da probate ako ne možete da instalirate Office za Mac.

Ne mogu da pronađem aplikacije na Mac računaru

Kada instalirate Office za Mac, ikone aplikacije se ne dodaju automatski na „dock“ (traku). Da biste je dodali, prevucite ikonu aplikacije iz table za pokretanje ili fascikle „Aplikacije“. Pogledajte odeljak Dodavanje ikone aplikacije Office za Mac na „dock“ (traku)https://support.office.com/article/95db1c14-45e7-450e-86ad-1134f7e80851?wt.mc_id=O365_Cons_TS_Link</c0>.

Deinstalacija sistema Office for Mac

Pročitajte članak:

Aktiviranje sistema Office na Mac računaru

Da biste aktivirali Office na Mac računaru, pogledajte Aktiviranje sistema Office za Mac

Problemi sa aktivacijom na Mac računaru

Da biste rešili probleme sa aktivacijom na Mac računaru, pogledajte karticu „Aktivacija“ u članku Šta možete pokušati ako ne možete da instalirate ili aktivirate Office za Mac.

Instalacija ispravki na Mac računaru

Funkcija „Microsoft automatsko ažuriranje“ obezbeđuje da vaša kopija sistema Office uvek bude ažurirana najnovijim bezbednosnim ispravkama i poboljšanjima. Da biste na Mac računaru instalirali ispravke ili proverili da li one postoje, pogledajte članak Automatska provera da li postoje ispravke sistema Office za Mac

Da biste proverili koja ispravka je najnovija, pogledajte Istorija ažuriranja sistema Office za Mac.

Instalirajte Office aplikacije i podesite e-poštu na mobilnom uređaju (iOS, Android ili Windows telefonu ili tabletu)

Office aplikacije za Android, iOS (iPhone ili iPad) ili Windows mobilne uređaje mogu da se preuzmu iz prodavnice aplikacija za vaš uređaj. Da biste saznali više detalja o tome kako da preuzmete i podesite Office aplikacije, u nastavku izaberite uređaj:

Nije moguće podesiti e-poštu na mobilnom uređaju

Pomoć za rešavanje problema sa podešavanjem e-pošte na telefonu ili tabletu potražite u članku Rešavanje problema sa podešavanjem e-pošte na mobilnom uređaju.

Nije moguće urediti dokumente pomoću Office aplikacija na mobilnom uređaju

U najvećem broju slučajeva, na većini tih uređaja možete da vršite osnovno uređivanje, ali ako imate kvalifikatornu pretplatu na Office 365, možete da dobijete pristup dodatnim funkcijama aplikacija. Ako ustanovite da ne možete da uredite određene dokumente, pročitajte članak Šta možete da radite u Office aplikacijama na Android, iOS ili Windows mobilnom uređaju sa pretplatom na Office 365.

Ne možete da pronađete Office aplikacije nakon instaliranja sistema Office

Ako ne možete da pronađete Office aplikacije nakon instaliranja sistema Office ili ako niste sigurni da li je instalacija uspela, pogledajte članak Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Prikazuje se poruka Office je „prestao sa radom“ kada pokrenete aplikaciju

Možda ćete videti grešku „<aplikacija> je prestala sa radom“ kada pokušate da pokrenete neku od ovih Office aplikacija: Excel, Word, Outlook, PowerPoint, Publisher ili Visio. Starije verzije programskih dodataka mogu dovesti do ove vrste problema.

Da biste rešili problem, prvo se uverite da ste instalirali najnoviju Office ispravku.

Ako aplikacija još uvek ne radi, isprobajte opcije u odeljku Zašto dobijam poruku „prestaje sa radom“kada pokrenem Office aplikaciju?

Koju verziju sistema Office koristim?

Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Obratite se podršci

Ako i dalje imate problema pri instaliranju sistema Office, pročitajte članak Obraćanje podršci za Office.

Ostavite komentar

Cenimo vaše povratne informacije. Javite nam ako utvrdite da vam je neko od ovih rešenja pomoglo tako što ćete nam ostaviti komentar ispod. Ako nije, opišite nam detaljnije problem, uključujući i sve poruke o grešci koje ste primili, te u kojoj ste fazi procesa instalacije bili kada se to desilo. Iskoristićemo te informacije kao pomoć u daljem istraživanju vašeg problema.

Prvo pokušajte ovo

Savet: Da biste pomogli u vezi sa problemima na koje možete naići prilikom instaliranja sistema Office, preuzmite i pokrenite alatku Microsoft pomoćnik za podršku i oporavak .

Alatka za oporavak vam nije pomogla? Izaberite neku od dolenavedenih stavki:

Problemi sa nalogom ili prijavljivanjem

Ne mogu da se prijavim
Zaboravio/la sam lozinku

Aktivacija ili nelicencirani proizvod

Rešavanje problema sa aktivacijom
Deaktiviranje instalacije

Kako da preuzmem i instaliram ili ponovo instaliram Office?

Ako tražite korake za preuzimanje i instaliranje najnovije verzije sistema Office, pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Imam pretplatu za Project ili Visio. Kako da ih preuzmem i instaliram?

Project i Visio trenutno nisu podržani na Mac računaru.

Da biste instalirali Project Online Professional ili Project Online Premium na vašem računaru, pročitajte odeljak Preuzimanje i instaliranje sistema Project.

Da biste instalirali Visio Pro za Office 365 na računaru, pročitajte članak Preuzimanje i instaliranje programa Visio Pro za Office 365.

Ne želite da instalirate sve Office aplikacije

Kada instalirate Office 365, istovremeno se instaliraju sve aplikacije koje ste dobili uz vaš određeni Office proizvod. Ne možete da izaberete koje Office aplikacije želite ili ne želite da instalirate, niti možete da izbrišete pojedinačne aplikacije kada se instaliranje završi. Međutim, možete da izbrišete prečice ka aplikacijama koje ne planirate da koristite.

Savet: Ako otkrijete da vam je potrebna aplikacija koju niste dobili uz vaš Office proizvod, imate opciju da kupite samostalnu aplikaciju. Na primer, možete da odlučite da vam je potreban Access ili Outlook, ali te aplikacije niste dobili uz proizvod. Da biste kupili samostalnu aplikaciju, https://products.office.com/ aplikaciju i potražite samostalnu aplikaciju koju želite da kupite.

Ne želite da instalirate Office na disk jedinici C:, već na nekoj drugoj

Office možete da instalirate samo na sistemskoj disk jedinici na kojoj je instaliran operativni sistem. To je obično disk jedinica C:.

Instalacija 64-bitne verzije sistema Office umesto 32-bitne verzije

Ako ste prethodno instalirali 32-bitnu verziju sistema Office na računaru, ali sada želite 64-bitnu verziju, morate da deinstalirate 32-bitnu verziju i da zatim ponovo instalirate 64-bitnu verziju sistema Office. Da biste deinstalirali 32-bitnu verziju, koristite ovo jednostavno rešenje za deinstaliranje sistema Office.

 1. Izaberite dugme ispod kako biste preuzeli i instalirali alat za podršku za deinstaliranje Office.

  Preuzmi

 2. Pratite korake da biste preuzeli u skladu sa vašim pregledačem, a kada se to od vas zatraži u prozoru "Instaliranje aplikacije", izaberite stavku Instaliraj, a zatim Slažem se za Microsoft ugovor o pružanju usluga.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starije)

  • U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru, izaberite opciju „Sačuvaj datoteku“, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite strelicu za preuzimanje > SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. U prozoru "Deinstaliranje Office proizvoda" izaberite verziju sistema Office koju želite da deinstalirate, a zatim izaberite stavku Dalje.

 4. Pratite odzive na preostalim ekranima i kada se to od vas zatraži, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

Ako tražite korake da biste instalirali 64-bitnu verziju sistema Office, pogledajte odeljak Korak 1: Prijavite se da biste preuzeli Office.

Ako ne znate kako da se odlučite između 64-bitne i 32-bitne verzije, pogledajte članak Izbor 64-bitne ili 32-bitne verzije sistema Office 2016.

Mogu li da instaliram Office na Chromebook uređaju?

Nije moguće instalirati verzije sistema Office za stoni PC ili Mac na Chromebook uređaju, ali u zavisnosti od Chromebook uređaja, možda ćete moći da instalirate Office aplikacije za mobilne uređaje. Pogledajte članak Instaliranje sistema Microsoft Office na Chromebook uređaju.

Problemi prilikom pokušaja instaliranja sistema Office

Ako ste naišli na problem tokom instaliranja sistema Office na računaru, pokušajte da ponovo pokrenete računar, a zatim da ponovo instalirate Office. Ako to ne pomogne, koristite ovu alatku za brzu popravku da biste potpuno deinstalirali Office. Kada se završi deinstaliranje, pokušajte ponovo da instalirate Office.

Deinstaliranje sistema Office pomoću lake popravke

 1. Kliknite dugme ispod kako biste preuzeli i instalirali alatku podrške za deinstaliranje Office.

  Preuzmi

 2. Pratite uputstva u nastavku da biste preuzeli pomoćnu alatku za deinstaliranje u skladu sa vašim pregledačem.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom ili gornjem desnom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starija verzija) ili Internet Explorer

  • U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru, izaberite opciju „Sačuvaj datoteku“, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite strelicu za preuzimanje > SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. Izaberite verziju koju želite da deinstalirate, a zatim izaberite opciju „Dalje“.

 4. Pratite preostale ekrane i kada bude potrebno, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

 5. Izaberite uputstva za verziju sistema Office koju želite da instalirate ili deinstalirate. Zatvorite alatku za deinstaliranje.

  Microsoft 365 | Office 2021Office 2019 | Office 2016

Ako i dalje ne možete da instalirate Office, proverite da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve za instaliranje sistema Office. Na primer, ne možete da instalirate Office na računarima koji rade pod operativnim sistemima Windows XP ili Windows Vista.

Ako i dalje ne možete da instalirate Office pomoću koraka iz članka Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Office, pokušajte da upotrebite vanmrežni instalacioni program.

Microsoft 365 vanmrežni instalacioni program može da vam pomogne da zaobiđete potencijalne probleme sa proxy serverom, zaštitnim zidom, antivirusnim programom ili internet vezom do kojih može da dođe tokom instalacije sistema Microsoft 365.

Za korake za instalaciju verzije van mreže sistema Microsoft 365, pogledajte odeljak Korišćenje instalacionog programa za Office van mreže i izaberite pravu karticu za svoju verziju sistema Office.

Nije moguće instalirati Access

Ako ne možete da pronađete Access na računaru, čak i ako se on dobija uz pretplatu na Office 365, isprobajte sledeća rešenja redosledom kojim su navedena.

Napomena: Access može da se instalira samo na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 ili novijom verzijom. Nije moguće instalirati Access na Mac računaru

Ažuriranje sistema Office

 1. Otvorite neku Office aplikaciju, kao što je Word ili Excel, i napravite novi dokument.

 2. Na traci izaberite stavke Datoteka > Nalog.

 3. U okviru odeljka „Informacije o proizvodu“ izaberite stavku Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

 4. Kada se završi ažuriranje, kliknite na dugme Start i potražite Access na listi aplikacija.

Ponovno instaliranje sistema Office

Pratite korake u članku Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru. Ako treba da instalirate 64-bitnu verziju, izaberite karticu Postupna uputstva za PC i razvijte odeljak „Instaliranje ili ponovno instaliranje proizvoda sistema Office za preduzeća“.

Ako imate probleme prilikom instaliranja sistema Office, možda bi trebalo da ga prvo deinstalirate, a zatim ponovo instalirate. Pročitajte gorenavedeni odeljak ako imate problema prilikom instaliranja sistema Office.

Ako ne vidite opciju za instaliranje sistema Office, proverite da li imate licencu

 1. Ako se još niste prijavili, idite na stranicu http://admin.microsoft.com i prijavite se pomoću poslovni ili školski nalog.

  Napomena: Ako ne možete da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, moguće je da se prijavljujete u pogrešnu Office 365 uslugu. Pogledajte članak Gde se prijavljuje u Office 365.

 2. Iz zaglavlja pregledača izaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Moje postavke aplikacije > Office 365.

  Stranica sa Office 365 postavkama
 3. Na stranici „Moj nalog“ izaberite meni Pretplate.

  Stranica sa Office 365 pretplatama

  Videćete usluge za čije korišćenje imate licencu, kao što je najnovija verzija sistema Office za računare, SharePoint Online ili OneDrive for Business i Exchange Online. Ako na listi ne vidite najnoviju verziju sistema Office za računare (odnosno Project ili Visio ukoliko vaša organizacija poseduje plan koji obuhvata te aplikacije), administrator vam verovatno nije dodelio licencu za Office. Ako ste vi administrator, pogledajte članak Dodela licenci korisnicima u usluzi Office 365 za preduzeća. Dodatne informacije potražite u članku Koji Office 365 Business proizvod ili licencu imam?

  Ako imate licencu, spremni ste da instalirate Office na PC ili Mac računaru (odnosno klijent za računare za Project Online ili Visio Pro za Office 365).

Kompletne instalirane Office aplikacije ne dobijaju se uz sve planove pretplate na Office 365. Pogledajte dno kolone „Office za preduzeća“ da biste pronašli listu planova koji ne obuhvataju Office klijent za računare. Ako vaša organizacija ima neki od tih Microsoft 365 planova, administrator usluge Office 365 može da se prebaci na drugi Office 365 plan ili pretplatu ili da kupi drugu pretplatu na Office 365 za preduzeća za korisnike u organizaciji kojima je potrebna puna verzija sistema Office.

Ako ste administrator i niste sigurni koji plan imate, pratite korake iz članka Koju pretplatu na Office 365 za preduzeća imam? Poređenje planova potražite u članku Poređenje planova za mala preduzeća ilipoređenje planova preduzeća.

Vi ste student ili nastavnik i ne vidite opciju za instalaciju sistema Office

Ako ste student ili nastavnik i ne vidite opciju za instalaciju sistema Office, možda imate pravo na Office 365 Education, koji obuhvata Word, Excel, PowerPoint i OneNote. Sve što vam je potrebno da biste počeli jeste važeća školska adresa e-pošte. Više informacija potražite u članku Besplatno preuzimanje usluge Office 365.

Obavezno proverite sistemske zahteve za Office. Na primer, Office ne možete da instalirate na računarima koji rade pod operativnim sistemima Windows Vista ili Windows XP ili na uređajima koji ne rade pod podržanim Windows ili Mac operativnim sistemom. Međutim, možda ćete i dalje moći da koristite Office Online u pregledaču računara.

Računari koji rade pod operativnim sistemima Windows Vista ili Windows XP ne ispunjavaju sistemske zahteve za instalaciju sistema Office

Ne možete da instalirate Office 2016 na računarima koji funkcionišu uz operativni sistem Windows Vista ili Windows XP jer ovi operativni sistemi ne ispunjavaju sistemske zahteve za Office. Ako pokušate da instalirate Office na računaru koji radi pod nepodržanim operativnim sistemom, doći će do greške. (Ako želite da saznate više o najnovijoj verziji operativnog sistema Windows, pogledajte članak „Specifikacije za Windows 11“ za detalje.)

Ako na računaru ne možete da instalirate potpunu verziju sistema Office za stone računare zato što računar ne ispunjava sistemske zahteve, pokušajte da koristite aplikaciju Office Online u pregledaču računara. Pogledajte odeljak „Pregledači“ na stranici sa sistemskim zahtevima.

Instalacija sistema Office se zakoči ili blokira na 90%

Ako se Office dugo instalira, možda je vaša veza spora ili su u pozadini u toku neka druga instalacija ili ažuriranje. Moguća rešenja potražite u člancima Office se dugo instalira ili Office se zakoči na 90%.

Poznati problemi sa sistemom Office i operativnim sistemom Windows 10

Pročitajte članak Poznati problemi sa sistemom Office i operativnim sistemom Windows 10.

Dugme „Instaliraj“ ne instalira Office

Ako je dugme „Instaliraj“ zasivljeno, možda je istekla pretplata na Office 365. Izaberite vašu pretplatu sa navedene liste Obnavljanje usluge Office 365 za preduzeća da biste videli korake za njeno obnavljanje.

Dodatna rešenja potražite u članku Dugme „Instaliraj“ ne instalira Office.

Dobijate poruku o grešci KERNEL32.dll kada pokušate da instalirate Office i druge probleme u vezi sa sistemskim zahtevima

Proverite da li vaš računar ispunjava minimalne sistemske zahteve za instaliranje sistema Office. Listu dodatnih zahteva potražite u članku Sistemski zahtevi za Office.

Ako pokušavate da instalirate Office na računaru sa operativnim sistemom Windows XP ili Windows Vista, možda ćete dobiti poruku o grešci koja kaže da nije moguće pronaći dinamičku biblioteku KERNEL 32.dll. To se dešava zato što novije verzije sistema Office nisu podržane u ovim verzijama operativnog sistema Windows. Dodatne informacije potražite u članku Zašto ne mogu da instaliram Office 2013 ili Office 2016 u operativnom sistemu Windows XP ili Windows Vista?

Ako niste sigurni koji operativni sistem imate, pročitajte članak Koji operativni sistem Windows koristim? ili članak Pronađite verziju sistema OS X i broj verzije na Mac računaru.

Ako računar ne može da instalira punu verziju sistema Office za stone računare zato što ne ispunjava sistemske zahteve, možete da pokušate da koristite Office Online u pregledaču računara.

Dobijam grešku „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“

Ako se povežete sa Exchange 2007 poštanskim sandučetom (kojem je životni vek istekao 11. aprila 2017.), možda želite da i dalje koristite Office 2013 dok ne nadogradite sa Exchange 2007. Pogledajte sledeće:

Poruke o greškama prilikom instaliranja sistema Office

Možda ćete dobiti poruku o grešci koja sadrži broj i možda neki opisni tekst. Iako se poruke teško razumeju, često postoje rešenja. Isprobajte ove veze ako dobijete ove greške.

Ovde nisu navedene sve greške. Ako u poruci o grešci postoji veza Saznajte više, izaberite tu vezu. Ako veza ne postoji, obavestite nas koja se greška pojavila i u kom koraku procesa instalacije ste je dobili. Ostavite komentar pri dnu ove stranice kako biste nam detaljnije objasnili svoj problem.

Nadogradnja na Office 2016

Ako imate pretplatu na Microsoft 365, na traci sa menijima Microsoft 365 aplikacija videćete obaveštenje o nadogradnji, a možete i ručno da ažurirate svoju verziju tako što ćete se prijaviti u Microsoft 365. Pročitajte članak Nadogradnja na Office 2016 pomoću usluge Office 365 za preduzeća.

Kako da instaliram ispravke sistema Office?

Ažurirani Office vam omogućava da imate najnovije bezbednosne ispravke. Ako vam je administrator dodelio dozvolu za instalaciju ispravki, pogledajte članak Instalacija ispravki sistema Office.

Ako imate problema sa prijavljivanjem

Savet: Možete da preuzmete i pokrenete Microsoft pomoćnik za podršku i oporavak da biste izvršili automatizovane testove i radnje oporavka koje pomažu u identifikaciji i rešavanju problema sa prijavljivanjem.

Microsoft ima više vrsta usluge Office 365 i svaka od njih ima svoju stranicu za prijavljivanje. Mesto na kojem se prijavljujete zavisi od usluge koju koristite.

Prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga na adresi https://www.office.com/signin. Ovo je nalog koji ste napravili odnosno koji je neko iz organizacije napravio u vaše ime.

Ako koristite Office 365 kod operatera 21Vianet u Kini, prijavite se sa poslovnim ili školskim korisničkim imenom i lozinkom na adresi:

Ako koristite Office 365 Germany, prijavite se sa poslovnim ili školskim korisničkim imenom i lozinkom na adresi:

Dodatne informacije o nalozima potražite u člancima Gde se prijavljuje u Office 365 ili Koji je moj korisnički ID i zašto mi je potreban za Office 365 za preduzeća?

Zaboravili ste lozinku

Ako ste zaboravili lozinku za poslovni ili školski nalog koji koristite sa uslugom Office 365, možete da je poništite na adresi https://passwordreset.microsoftonline.com/ ili da se obratite administratoru organizacije.

Problemi sa aktivacijom ili nelicenciranim proizvodom

Ako imate Office 365 plan, morate da se prijavite barem jednom na svakih 30 dana da bi ostao aktivan. Ako vam pretplata nije istekla, Office će je ponovo aktivirati kada se sledeći put prijavite.

Rešavanje problema sa neuspelim aktivacijama

Kao korisnik usluge Office 365 za preduzeća, možete da preuzmete Microsoft pomoćnik za podršku i oporavak da biste rešili probleme sa aktivacijom.

 1. Kliknite na dugme za preuzimanje i instalirajte Microsoft pomoćnik za podršku i oporavak.

  Preuzmi

 2. Pratite dolenavedene korake da biste preuzeli alatku za podršku u skladu sa svojim pregledačem.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor Instaliranje aplikacije.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom uglu kliknite desnim tasterom mišaSetupProd_Act.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starija verzija) ili Internet Explorer

  • Na dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli SetupProd_Act.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru izaberite stavku Sačuvaj datoteku, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača kliknite na strelicu preuzimanja > SetupProd_Act.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. Kada se pojavi prozor Instalacija aplikacije, bićete upitani da li želite da instalirate ovu aplikaciju. Kliknite na dugme Instaliraj da biste nastavili.

 4. Pratite preostale ekrane da biste dovršili instalaciju.

Ako ne rešite problem pomoću te alatke, ako ste nedavno promenili plan i sada dobijate grešku „Nelicencirani proizvod“ ili ako ne možete da koristite Office aplikacije, pročitajte članak Greška „Nelicencirani proizvod“ i greška pri aktivaciji u sistemu Office.

Ako su greške pri aktivaciji počele da se javljaju pošto ste izvršili nadogradnju na Windows 10, pročitajte članak Office kôd greške 0x8004FC12 pri aktivaciji sistema Office.

Deaktiviranje instalacije

Office možete da aktivirate na najviše pet računara. Ako ste iskoristili svih pet instalacija, a želite da instalirate Office na drugom računaru, treba da deaktivirate neku instalaciju. Deaktivacijom se Office ne uklanja sa računara, ali ne možete da ga koristite na tom računaru dok ga ne aktivirate.

Ako koristite Office 365, uradite sledeće da biste deaktivirali instalaciju.

 1. Idite na stranicu https://admin.microsoft.com/Account/#home. Ako se to od vas zatraži, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Na kartici „Status instaliranja“ izaberite stavku Upravljanje instalacijama.

 3. U odeljku Status instaliranja izaberite stavku Deaktiviraj da biste deaktivirali Office instalacije koje više ne koristite.

Više informacija potražite u članku Deaktivirajte Office 365 ako vidite grešku „dostignuto ograničenje”.

Gde da instaliram Office for Mac?

Ako tražite korake koji opisuju kako da instalirate Office na Mac računaru, pročitajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru. Office prepoznaje koji operativni sistem koristite, pa se uverite da ste na Mac računaru kada kliknete na dugme Instaliraj da biste započeli proceduru instalacije.

Problemi sa preuzimanjem i instalacijom na Mac računaru

Probleme sa preuzimanjem i instalacijom na Mac računaru potražite u članku Šta da probate ako ne možete da instalirate Office za Mac.

Ne mogu da pronađem aplikacije na Mac računaru

Kada instalirate Office za Mac, ikone aplikacije se ne dodaju automatski na „dock“ (traku). Da biste je dodali, prevucite ikonu aplikacije iz table za pokretanje ili fascikle „Aplikacije“. Pogledajte odeljak Dodavanje ikone aplikacije Office za Mac na „dock“ (traku)https://support.office.com/article/95db1c14-45e7-450e-86ad-1134f7e80851?wt.mc_id=O365_Comm_TS_Link</c0>.

Deinstalacija sistema Office for Mac

Pogledajte članak Deinstaliranje sistema Office za Mac za uputstva o deinstaliranju Office aplikacija.

Problemi sa aktivacijom na Mac računaru

Da biste rešili probleme sa aktivacijom na Mac računaru, pogledajte odeljak "Aktivacija" u članku Šta da probate ako ne možete da instalirate ili aktivirate Office za Mac.

Instalacija ispravki na Mac računaru

Ako vam je administrator dodelio dozvolu za instalaciju ispravki, funkcija „Microsoft automatsko ažuriranje“ obezbeđuje da vaša kopija sistema Office uvek bude ažurirana najnovijim bezbednosnim ispravkama i poboljšanjima. Da biste na Mac računaru instalirali ispravke ili proverili da li one postoje, pogledajte članak Automatska provera da li postoje ispravke sistema Office za Mac.

Instalirajte Office aplikacije i podesite e-poštu na mobilnom uređaju (iOS, Android ili Windows telefonu ili tabletu)

Office aplikacije za Android, iOS (iPhone ili iPad) ili Windows mobilne uređaje mogu da se preuzmu iz prodavnice aplikacija za vaš uređaj. Da biste saznali više detalja o tome kako da preuzmete i podesite Office aplikacije, u nastavku izaberite uređaj:

Nije moguće podesiti e-poštu na mobilnom uređaju

Pomoć za rešavanje problema sa podešavanjem e-pošte na telefonu ili tabletu potražite u članku Rešavanje problema sa podešavanjem e-pošte na mobilnom uređaju.

Nije moguće urediti dokumente pomoću Office aplikacija na mobilnom uređaju

U najvećem broju slučajeva, na većini tih uređaja možete da vršite osnovno uređivanje, ali ako imate kvalifikatornu pretplatu na Office 365, možete da dobijete pristup dodatnim funkcijama aplikacija. Ako ustanovite da ne možete da uredite određene dokumente, pročitajte članak Šta možete da radite u Office aplikacijama na Android, iOS ili Windows mobilnom uređaju sa pretplatom na Office 365.

Ne možete da pronađete Office aplikacije nakon instaliranja sistema Office

Pročitajte članak Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Nedavno ste promenili Office 365 planove i sada dobijate poruke da ne možete da koristite Office

Kada instalirate Office, on je automatski povezan sa vašim Office 365 planom. To znači da, ako vi ili korisnici iz organizacije vidite greške Obaveštenje o nalogu ili Nelicencirani proizvod u sistemu Office, morate da instalirate verziju sistema Office koja se dobija uz novi Office 365 plan i da deinstalirate verziju koju ste dobili uz prethodni plan. Koristite ovu jednostavnu alatku za popravke da biste deinstalirali Office, a zatim pratite korake da biste ga ponovo instalirali.

 1. Kliknite dugme ispod kako biste preuzeli i instalirali alatku podrške za deinstaliranje Office.

  Preuzmi

 2. Pratite uputstva u nastavku da biste preuzeli pomoćnu alatku za deinstaliranje u skladu sa vašim pregledačem.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom ili gornjem desnom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starija verzija) ili Internet Explorer

  • U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru, izaberite opciju „Sačuvaj datoteku“, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite strelicu za preuzimanje > SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. Izaberite verziju koju želite da deinstalirate, a zatim izaberite opciju „Dalje“.

 4. Pratite preostale ekrane i kada bude potrebno, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

 5. Izaberite uputstva za verziju sistema Office koju želite da instalirate ili deinstalirate. Zatvorite alatku za deinstaliranje.

  Microsoft 365 | Office 2021Office 2019 | Office 2016

Prikazuje se poruka Office je „prestao sa radom“ kada pokrenete aplikaciju

Možda ćete videti grešku „<aplikacija> je prestala sa radom“ kada pokušate da pokrenete neku od sledećih Office aplikacija: Excel, Word, Outlook, PowerPoint, Publisher ili Visio. Starije verzije programskih dodataka mogu dovesti do ove vrste problema.

Da biste rešili problem, prvo se uverite da ste instalirali najnoviju Office ispravku.

Ako aplikacija još uvek ne radi, isprobajte opcije u odeljku Zašto dobijam poruku „prestaje sa radom“kada pokrenem Office aplikaciju?

Ne znate koju licencu ili Office 365 proizvod imate

 1. Ako se još niste prijavili, idite na stranicu http://admin.microsoft.com i prijavite se pomoću poslovni ili školski nalog.

  Ako koristite Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini , prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga i lozinke na sajtu https://login.partner.microsoftonline.cn.

  Ako koristite Office 365 Nemačka prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga i lozinke na adresi https://portal.office.de.

 2. Iz zaglavlja pretraživača izaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Moje postavke aplikacije > Office 365.

  Stranica sa Office 365 postavkama
 3. Na stranici „Moj nalog“ izaberite meni Pretplate.

  Stranica sa Office 365 pretplatama

  Tamo ćete videti usluge za čije korišćenje imate licencu, kao što su najnovija verzija sistema Office za stone računare, SharePoint Online ili OneDrive for Business i Exchange Online. Ako na listi ne vidite najnoviju verziju sistema Office za stone računare, administrator vam verovatno nije dodelio licencu za Office.

  Ako ste administrator, pogledajte članak Dodeljivanje licenci korisnicima u Office 365 za preduzeća.

  Više informacija potražite u članku koji Office 365 proizvod ili licencu imam?

Pomoć oko rešavanja problema sa programima Outlook, Skype za preduzeća, OneDrive za preduzeća ili SharePoint

Ovaj članak se bavi problemima sa instaliranjem sistema Office. Pogledajte sledeće članke ako tražite pomoć oko rešavanja problema za ove Office 365 usluge:

Kontaktirajte nas

Ako i dalje imate problema prilikom instaliranja sistema Office, obratite se administratoru usluge Office 365. Ako administrator ne može da pronađe rešenje za vas pomoću informacija na kartici Administrator usluge Office 365, može da se obrati podršci u vaše ime. Možete da pokušate i sa forumima zajednice.

Ostavite komentar

Cenimo vaše povratne informacije. Javite nam ako utvrdite da vam je neko od ovih rešenja pomoglo tako što ćete nam ostaviti komentar ispod. Ako nije, opišite nam detaljnije problem, uključujući i sve poruke o grešci koje ste primili, te u kojoj ste fazi procesa instalacije bili kada se to desilo. Iskoristićemo te informacije kao pomoć u daljem istraživanju vašeg problema.

Prvo pokušajte ovo

Da biste lakše rešili probleme na koje možete naići prilikom instaliranja sistema Office, preuzmite alatku Pomoćnik za podršku i oporavak za Office 365.

Alatka za oporavak vam nije pomogla? Izaberite neku od dolenavedenih stavki:

Administratori bi trebalo da pogledaju i karticu Office za preduzeća na kojoj se nalaze opštiji problemi prilikom instaliranja sistema Office.

Ja sam administrator usluge Office 365 i nemam opciju da instaliram Office, Project ili Visio

Kada se prvi put upišete za Office 365 za preduzeća i pokušate da instalirate Office (odnosno Project ili Visio ako imate pretplatu i za te aplikacije), možda ćete videti poruku o tome da ne možete da instalirate Office jer nemate licencu. Do toga može doći zbog kašnjenja u podešavanju okruženja pomoću usluge Office 365 u odnosu na prvo prijavljivanje. Probajte da se odjavite iz usluge Office 365 i da se ponovo prijavite.

Ovo može da se desi i ako niste dodelili licencu sebi ili svojim korisnicima. Da biste proverili licence, uradite sledeće.

Proverite da li imate licencu

 1. Ako se još niste prijavili, idite na stranicu http://admin.microsoft.com i prijavite se pomoću poslovni ili školski nalog.

  Napomena: Ako ne možete da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, moguće je da se prijavljujete u pogrešnu Office 365 uslugu. Pogledajte članak Gde se prijavljuje u Office 365.

 2. Iz zaglavlja pregledača izaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Moje postavke aplikacije > Office 365.

  Stranica sa Office 365 postavkama
 3. Na stranici „Moj nalog“ izaberite meni Pretplate.

  Stranica sa Office 365 pretplatama

  Videćete usluge za čije korišćenje imate licencu, kao što su najnovija verzija sistema Office za računare, Project, Visio, SharePoint Online ili OneDrive for Business i Exchange Online. Ako na listi ne vidite najnoviju verziju sistema Office za računare (odnosno Project ili Visio ukoliko ste kupili planove sa tim aplikacijama), pogledajte članak Dodela licenci korisnicima u usluzi Office 365 za preduzeća.

Kompletne instalirane Office aplikacije ne dobijaju se uz sve planove pretplate na Office 365. Pogledajte dno kolone „Office za preduzeća“ da biste pronašli listu planova koji ne obuhvataju instaliranu verziju sistema Office. Ako vaša organizacija ima jedan od tih Microsoft 365 planova, kao administrator možete da pređete na drugi Office 365 plan ili pretplatu ili da, pored pretplate koju već imate, kupite drugu pretplatu na Office 365 za preduzeća za korisnike kojima je potrebna puna verzija sistema Office.

Ako niste sigurni koji plan imate, pratite korake iz članka Koju pretplatu na Office 365 za preduzeća imam? Poređenje planova potražite u članku Office za preduzeća.

Nedavno sam se prebacio/la između Office 365 planova i sada dobijam poruke da ne mogu da koristim Office

Ako vi ili korisnici u vašoj organizaciji vidite „Obaveštenje o nalogu“ or „Nelicencirani proizvod“ greške u sistemu Office, morate da instalirate verziju sistema Office koja se dobija uz novi Office 365 plan, a zatim da deinstalirate verziju koju ste dobili uz prethodni plan. Saznajte kako „Obaveštenje o nalogu“ pojavljuje se u sistemu Office nakon promene Office 365 plana.

Office se predugo instalira

Ako vi ili korisnici utvrdite da se Office veoma dugo instalira, pokušajte da ga instalirate pomoću vanmrežnog instalacionog programa. Pročitajte članak Korišćenje vanmrežnog instalacionog programa za Office 2016 i izaberite karticu Office za preduzeća. Ovi koraci pokazuju kako se preuzima datoteka instalacionog programa koju potom možete da koristite kako biste na računaru instalirali Office kada vam to odgovara.

Kako da instaliram najnoviju verziju sistema Office na više od pet računara?

Office možete da aktivirate na do pet računara po korisniku. Ako korisnik treba da ga instalira na šestom računaru, morate da deaktivirate neku instalaciju. Office se deaktivacijom ne uklanja sa računara, ali ne možete da ga koristite na tom računaru dok ga ne aktivirate. Pročitajte članak Deaktivirajte Office 365 ako vidite grešku „dostignuto ograničenje“.

Kako da podesim Office 365 za preduzeća za ostatak organizacije?

Pročitajte članak Podešavanje usluge Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore da biste lakše izvršili podešavanja u organizaciji.

Nadogradnja na najnoviju verziju sistema Office za korisnike u organizaciji

Ako pojedine osobe u organizaciji koriste stariju verziju sistema Office, preporučujemo nadogradnju na najnoviju verziju. Pogledajte članak Nadogradnja korisnika na najnoviji Office klijent.

Kako da primenim Office na više računara u organizaciji?

Ako ste IT stručnjak i želite da primenite Office u organizaciji, koristite Alatku za primenu sistema Office da biste preuzeli Office softver na lokalnu mrežu. Zatim primenite Office pomoću metoda za primenu softvera koji obično koristite.

Možete da odaberete i da se korisnici prijave na Office 365 portal sa poslovnim ili školskim nalogom i slede korake iz članka Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru kako bi sami instalirali Office.

Kako da upravljam licencama za osobe u organizaciji?

Korisnicima su licence potrebne da bi instalirali Office i koristili Outlook, SharePoint Online, Lync Online i druge usluge. Kao administrator za Office 365 za preduzeća, vi ste odgovorni za Upravljanje korisničkim softverom u usluzi Office 365. Možete da dodelite licence novim korisnicima prilikom pravljenja novih naloga ili da dodate licence postojećim korisnicima. Pogledajte članak Dodela licenci za korisnike usluge Office 365 za preduzeća. Da biste uklonili licence za korisnike, pogledajte članak Uklanjanje licenci za korisnike u usluzi Office 365 za preduzeća.

Ako vam je potrebno još licenci, pogledajte članak Kupovina licenci za pretplatu na Office 365 za preduzeća. Da biste uklonili licencu iz pretplate, pogledajte članak Uklanjanje licenci iz pretplate na Office 365 za preduzeća.

Aktiviranje izdanja sistema Office sa količinskom licencom

Postoje dva tipa metoda aktiviranja za količinska izdanja sistema Microsoft Office: Šifra za višestruku aktivaciju (MAK) i Key Management Service (KMS). Pomoć za aktiviranje tih izdanja potražite u članku Aktivacija količinskih izdanja sistema Office.

Prikaz statusa usluga

Kao Office 365 administrator, možete da proverite ispravnost usluge Office 365.

Pomoć oko rešavanja problema sa programima Outlook, Skype za preduzeća ili OneDrive za preduzeća

Ovaj članak se bavi problemima sa instaliranjem sistema Office. Dolenavedene veze su specifične za administratore koji traže pomoć za rešavanje problema sa ovim Office 365 uslugama. Opštiju pomoć (koja nije specifična za administratore) za te oblasti potražite u odeljku „Dodatna pomoć“ na kartici Office za preduzeća u ovoj temi.

Obratite se podršci

Ako i dalje imate problema, administratori mogu da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Ostavite komentar

Cenimo vaše povratne informacije. Javite nam ako utvrdite da vam je neko od ovih rešenja pomoglo tako što ćete kliknuti na „Da“ ili „Ne“ pored Da li su vam ove informacije bile korisne i ostaviti komentar ispod. Ako i dalje imate problema, opišite nam detaljnije problem, uključujući i sve poruke o grešci koje ste primili, te u kojoj ste fazi procesa instalacije bili kada se to desilo.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×