Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za Windows Phone

Žao nam je što imate poteškoće sa računarom OneDrive aplikaciji Windows Phone za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Za sve probleme sa sinhronizacijom, deljenjem i otpremanjem u usluzi OneDrive za mobilne uređaje, proverite da li možete da se povežete sa internetom. Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Proverite Wi-Fi vezu.

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi mrežom, proverite da postavke mobilne telefonije OneDrive da bi se otpremanje sa kamere otpremalo prekomernih veza nije isključeno.

 3. Neke fotografije su možda otpremćene u potfascike Godina > Mesec u okviru fascikle "Snimci kamere".

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Napomena: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste ovo rešili, smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

Morate da otvorite aplikaciju OneDrive na uređaju da biste na snazili sinhronizaciju.

Pogledajte Postavke > Baterija > baterije > OneDrive > pokrene (opcije). To će prikazati opciju Automatski upravljaj i opciju Upravljaj ručno. Izaberite stavku Upravljanje ručno, a zatim omogućite stavku Pokreni u pozadini.

Takođe, OneDrive koristi usluge lokacije da bi podstaći aplikaciju da proveri da li ima novih fotografija koje će se sinhronizovati u pozadini. Kretanje sa uređaja podstiče aplikaciju, a ne aplikacija neprestano proverava da li ima novih fotografija i koristi više baterije.

Ako sinhronizacija ne radi, OneDrive se ne pokreće ili OneDrive pada, pokušajte da uspostavite umekšane početne vrednosti:

 1. Dok je telefon uključen, pritisnite i držite dugmad za jačinu zvuka i dugmad za napajanje sve dok telefon ne vibrira i ponovo se pokrene.

Imajte na to da tokom procesa ne bi trebalo da dodirnete ekran uređaja (čak ni kada se pojavi odziv "prevucite nadole do isključivanja").

Ako to ne pomogne, takođe možete pokušati da uspostavite čvrste početne vrednosti.

 1. Napravite rezervnu kopiju podataka.

 2. Obavite čvrste resetujte na telefonu.

Ako sinhronizacija ne radi, OneDrive se ne pokrene ili OneDrive pada, pokušajte da uspostavite početne vrednosti aplikacije:

 1. Otvorite aplikaciju i kliknite na meni u OneDrive meni.

 2. Izaberite stavku Postavke  OneDrive postavke.

 3. Izaberite stavku O OneDrive.

 4. Kliknite na dugme Uspostavi početne vrednosti aplikacije i potvrdite radnju.

Druga mogućnost je da na listi aplikacija odete na Postavke> Apps> Aplikacije & Funkcije> OneDrive> Napredne opcije >Resetuj

Ako imate problema sa povezivanjem na Wi Fi mrežu i ne možete da se povežete sa internetom, možete da pokušate da rešite probleme sa povezivanjem sa Wi Fi mrežom u programu Windows 10 Mobile.

Ako to ne pomogne, takođe možete pokušati da uspostavite čvrste početne vrednosti.

 1. Napravite rezervnu kopiju podataka.

 2. Obavite čvrste resetujte na telefonu.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ime datoteke (uključujući putanju) predugačko je. Ime datoteke i putanja moraju da sadrže manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Savet: Možete da dobijete ovu poruku ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste nabavili još prostora, dodirnite stavku Meni OneDrive meni a zatim dodirnite i pored imena naloga da biste videli ukupan prostor za skladištenje i dostupan prostor. Pored toga, možete i da odete na stranicu „Prostor za skladištenje“ na mreži.

Preimenujte datoteku koju otpremate.

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se ne završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje neke od ovih znakova: / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×