U programu PowerPoint pozadine slajdova se pružaju ka svim ivicama ekrana. Ali kada odštampate prezentaciju, dobijate belu marginu oko ivica, kao što je prikazano ispod. Ovo ograničenje potiče od dizajna mnogih štampača koji ne štampaju sadržaj na marginama.

Margine se možda ne odštampaju zbog ograničenja štampača

PowerPoint ne može da promeni ovo ograničenje štampača – margine, ali postoji način zaobilaženja problema koji možete da isprobate. Nažalost, malo je vremenski intenzivno i zahtevaju neku probnu i grešku.

  1. Idite na dizajn >Veličina slajda >Prilagođena veličina slajda.

  2. Izaberite stavku Uspravniili Uspravni, u zavisnosti od položaja slajda koji želite da odštampate.

  3. Izaberite stavku Prikaz > Master napomene.

  4. U grupi Čuvari mesta opozovite izbor u poljima za potvrdu za čuvare mesta za tekst koje ne želite da odštampate (na primer Broj stranice, Zaglavlje, Podnožje i Datum).

  5. Prevucite sliku slajda tako da bude nešto manja od čitave stranice. Proverite kolika je prateća margina na štampaču i napravite margine sa obe strane mastera napomena najmanje te veličine.

  6. Izaberite stavku Datoteka > Štampanje > Odštampaj da biste odštampali probnu stranicu. Ako nije centrirana, izaberite stavku Prikaz > Master napomene, pokušajte da centrirate sliku slajda i ponovo je odštampajte. Možda ćete morati više puta da ponovite ove korake da biste postigli željeni izgled.

Takođe pogledajte

Štampanje PowerPoint slajdova ili propratnih sadržaja

Promena margina između teksta i ivice okvira za tekst ili oblika

Štampanje slajdova sa ili bez beležaka govornika

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×