Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije RTD u programu Microsoft Excel.

Opis

Preuzima podatke u realnom vremenu iz programa koji podržava COM automatizaciju.

Sintaksa

RTD(ProgID, server, tema1, [tema2], ...)

Sintaksa funkcije RTD ima sledeće argumente:

  • ProgID    Obavezno. Ime registrovanog programski dodatak za COM automatizaciju instaliranog na lokalnom računaru, predstavljeno pomoću identifikatora ProgID. Stavite ime pod navodnike.

  • server    Obavezno. Ime servera na kojem bi programski dodatak trebalo da bude pokrenut. Ako ne postoji server, a program se pokreće lokalno, ostavite argument prazan. U suprotnom, unesite znake navoda ("") oko imena servera. Kada koristite RTD u okviru Visual Basic za aplikacije (VBA), dvostruki znaci navoda ili VBA svojstvo NullString potrebni su za server, čak i ako server radi lokalno.

  • Tema1, tema2, ...    Tema1 je obavezna, a naredne teme su opcionalne. 1 do 253 parametra koji zajedno predstavljaju jedinstveni deo podataka u realnom vremenu.

Primedbe

  • Programski dodatak RTD COM automatizacije mora biti kreiran i registrovan na lokalnom računaru. Ako nemate instaliran server podataka realnog vremena, kada pokušate da koristite RTD funkciju dobićete poruku o grešci u ćeliji.

  • Kada server bude isprogramiran da kontinuirano ažurira rezultate, za razliku od drugih funkcija, RTD formule će se promeniti kada program Microsoft Excel bude u režimu automatskog izračunavanja.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis (rezultat)

Rezultat

=RTD("mycomaddin.progid";;"ime_servera";"cena")

Podaci u realnom vremenu preuzeti iz programa koji podržava COM automatizaciju

#NAME?

Napomena

Programski dodatak RTD COM automatizacije mora biti kreiran i registrovan na lokalnom računaru. Ako nemate instaliran server podataka realnog vremena, kada pokušate da koristite RTD funkciju u ćeliji ćete dobiti poruku o grešci #NAME? u ćeliji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×