Ručno arhiviranje stavki

Outlook poštansko sanduče je ograničene veličine, a mala je verovatnoća da ćete u skorije vreme prestati da dobijate e-poštu. Da biste sprečili da se napuni, možete da premestite stare stavke koje želite da zadržite u arhivu, odvojenu Outlook datoteku sa podacima (.pst) koju možete otvoriti iz programa Outlook kad god vam je potrebno.

Napomena: Komanda arhiva i funkcija se ne pojavljuju za bilo koji nalog u Outlook profilu ako uključujete Exchange Server nalog, a organizacija koristi Office arhiv Microsoft Exchange server. Administrator mreže može i da Onemogući ovu funkciju.

Outlook podrazumevano koristi automatsko arhiviranje za redovno arhiviranje stavki. Da biste saznali više, pogledajte članak Automatsko arhiviranje starijih stavki.

Stavke možete da arhivirate i ručno kad god poželite. Na taj način možete da kontrolišete stavke koje želite da arhivirate, lokaciju njihovog skladištenja i starost koju stavka treba da dostigne da bi mogla da se arhivira.

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • U Outlook 2013: izaberite stavke > Info > Alatke za čišćenje > arhiv.


   Arhiviranje

  • U programu Outlook 2016: Izaberite stavke Datoteka > Informacije > Alatke > Čišćenje starih stavki

   Čišćenje starih stavki

  Savet: Arhiviranje i automatsko arhiviranje možda nije dostupno ako se profil pošte poveže sa Exchange serverom. Takođe je moguće da vaša organizacija ima smernice za zadržavanje pošte koje zamenjuju automatsko arhiviranje. Obratite se administratoru sistema za više informacija.

 2. Izaberite opciju Arhiviraj ovu fasciklu i sve njene potfascikle, a zatim odaberite fasciklu koju želite da arhivirate.

 3. U okviru Arhiviraj stavke starije od unesite datum.

  Dijalog „Arhiviranje“

 4. Možete da kreirate više .pst datoteka ako neke fascikle želite da arhivirate pomoću drugih postavki. Na primer, možda ćete stavke iz fascikle „Poslato“ želeti da zadržite duže nego stavke iz fascikle „Prijemno poštansko sanduče“.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključeno stavke "ne automatski Arhiviraj" da biste arhivirati pojedinačne stavke koje su isključene iz automatskog arhiviranja. Ova opcija ne uklanja to isključenje iz ovih stavki, ali umesto toga ignoriše postavku " ne automatski Arhiviraj samo" za ovu arhivu.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Isključivanje automatskog arhiviranja

Da biste arhivirali samo onda kada želite, isključite automatsko arhiviranje.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Automatsko arhiviranje kliknite na dugme Postavke automatskog arhiviranja.

 3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana.

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradite odmah

Starije Outlook stavke se podrazumevano automatski arhiviraju u uobičajenom intervalu. Da biste saznali više o automatskom arhiviranju, pogledajte članak Korišćenje automatskog arhiviranja za pravljenje rezervne kopije ili brisanje stavki.

Možete i ručno da napravite rezervnu kopiju stavki i arhivirate ih, pored automatskog arhiviranja ili kao zamene. Ručno arhiviranje pruža fleksibilnost i omogućava da navedete tačno koje fascikle su uključene u arhivu i koje arhivira Outlook datoteku sa podacima (. pst) se koristi.

Da biste ručno arhivirati Outlook stavke, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka

 2. Izaberite stavku Čišćenje alatki.

 3. Izaberite stavku arhiviranje.

 4. Izaberite stavku Arhiviraj ovu fasciklu i sve potfascikle , a zatim kliknite na fasciklu koju želite da arhivirate. Bilo koja potfascikla fascikle koju izaberete uključena je u ovu ručno arhiviranje.

 5. U okviru Arhiviraj stavke starije od unesite datum.

  Dijalog „Arhiviranje“

 6. Ako ne želite da koristite podrazumevanu datoteku ili lokaciju, u okviru datoteka arhiveizaberite stavku Potraži da biste naveli novu datoteku ili lokaciju. Potražite željenu datoteku ili unesite ime datoteke, a zatim kliknite na dugme u redu. Lokacija odredišta datoteke pojavljuje se u polju arhiva .

 7. Potvrdite izbor u polju za potvrdu uključeno stavke u potvrdni znak "ne automatski Arhiviraj" da biste dodali sve stavke koje mogu biti pojedinačno označene da bi bile isključene iz automatskog arhiviranja. Ova opcija ne uklanja to isključenje iz ovih stavki, ali umesto toga ignoriše polje za potvrdu Nemojte automatski da arhivirate samo ovu arhivu.

Isključivanje automatskog arhiviranja

Ako želite da arhivirate samo ručno, morate da isključite automatsko arhiviranje. Uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Na kartici Više opcija , u okviru Automatsko arhiviranjeizaberite stavku postavke automatskog arhiviranja.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu pokrene automatsko arhiviranje svakih n dana .

Automatsko arhiviranje, koje je podrazumevano uključeno, automatski premešta stare stavke na arhivu u predviđenim intervalima. Međutim, možete ručno da napravite rezervne kopije i arhivirate stavke na lokaciju koju navedete.

Napomena: Postavke automatskog arhiviranja Microsoft Office Outlook 2007 se mogu prilagoditi. Umesto da ručno koristite ili arhivirate stavke ručno, možda ćete otkriti da automatski arhiv može da zadovolji vaše potrebe. Više informacija potražite u članku Korišćenje automatskog arhiviranja za pravljenje rezervne kopije ili brisanje stavki.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku arhiviranje.

 2. Izaberite stavku Arhiviraj ovu fasciklu i sve potfascikle , a zatim navedite datum u okviru arhive starijih od.

  Arhivirane fascikle na spisku fascikli

 3. U okviru datoteka arhiveizaberite stavku Potraži da biste naveli novu datoteku ili lokaciju ako ne želite da koristite podrazumevanu datoteku ili lokaciju.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključeno stavke u "ne automatski Arhiviraj" " ako želite da zamenite prethodnu postavku da ne bi automatski arhivira određene stavke. Ako odaberete da ručno arhivirate ove stavke tokom ove procedure, stavke će se ponovo nalaziti na stranici " ne automatski arhiviranje ", osim ako ponovo ne zamenite tu postavku u budućnosti.

 5. Kliknite na dugme U redu .

Napomena: Outlook automatski kreira drugu arhivu arhive za stavke u navedenoj fascikli i lokaciji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×