Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Outlook poštansko sanduče je ograničene veličine, a mala je verovatnoća da ćete u skorije vreme prestati da dobijate e-poštu. Da biste sprečili da se napuni, možete da premestite stare stavke koje želite da zadržite u arhivu, odvojenu Outlook datoteku sa podacima (.pst) koju možete otvoriti iz programa Outlook kad god vam je potrebno.

Napomena: Komanda i funkcija arhive se ne pojavljuju za bilo koji nalog u vašem Outlook profilu ako uključite Exchange server nalog, a vaša organizacija koristi Microsoft Exchange Server arhivu na mreži. Administrator mreže takođe može da onemogući ovu funkciju.

Outlook podrazumevano koristi automatsko arhiviranje za redovno arhiviranje stavki. Da biste saznali više, pogledajte članak Automatsko arhiviranje starijih stavki.

Stavke možete da arhivirate i ručno kad god poželite. Na taj način možete da kontrolišete stavke koje želite da arhivirate, lokaciju njihovog skladištenja i starost koju stavka treba da dostigne da bi mogla da se arhivira.

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • UOutlook 2013: izaberite stavku Datoteka >informacije > alatke za čišćenje > "Arhiviranje".


   Arhiviranje

  • U programu Outlook 2016: Izaberite stavke Datoteka > Informacije > Alatke > Čišćenje starih stavki

   Čišćenje starih stavki

  Savet: Arhiviranje i automatsko arhiviranje možda nije dostupno ako se profil pošte poveže sa Exchange serverom. Takođe je moguće da vaša organizacija ima smernice za zadržavanje pošte koje zamenjuju automatsko arhiviranje. Obratite se administratoru sistema za više informacija.

 2. Izaberite opciju Arhiviraj ovu fasciklu i sve njene potfascikle, a zatim odaberite fasciklu koju želite da arhivirate.

 3. U okviru Arhiviraj stavke starije od unesite datum.

  Dijalog „Arhiviranje“

 4. Možete da kreirate više .pst datoteka ako neke fascikle želite da arhivirate pomoću drugih postavki. Na primer, možda ćete stavke iz fascikle „Poslato“ želeti da zadržite duže nego stavke iz fascikle „Prijemno poštansko sanduče“.

 5. Proverite izbor u polju Uključi stavke sa izabranom opcijom "Ne arhiviranje automatski" da biste arhivirani pojedinačne stavke koje su izuzete iz automatskog arhiviranje. Ova opcija ne uklanja to izustavljanje iz ovih stavki, već zanemaruje postavku Ne arhiviranje automatski za ovu arhivu.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Isključivanje automatskog arhiviranja

Da biste arhivirali samo onda kada želite, isključite automatsko arhiviranje.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Automatsko arhiviranje kliknite na dugme Postavke automatskog arhiviranja.

 3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana.

Važno:  Office 2010 više nije podržan. Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradite odmah

Starije stavke Outlook automatski arhivirane u redovnom intervalu. Da biste saznali više o automatskom arhivisanju, pogledajte korišćenje automatskog arhiva za brisanje stavki.

Pored automatskog arhiviranje ili kao zamene, možete i ručno da kreirate rezervne osti i arhiviranje stavki. Ručno arhiviranje pruža fleksibilnost i omogućava vam da navedete koje su tačno fascikle uključene u arhivu, a koje se arhive Outlook datoteka sa podacima (.pst).

Da biste ručno Outlook stavke, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka

 2. Izaberite stavku Alatke za čišćenje.

 3. Izaberite stavku Arhiva.

 4. Izaberite opciju Arhivi ovu fasciklu i sve potfascikle, a zatim izaberite fasciklu koju želite da arhivelite. Sve potfascikle u fascikli koju izaberete uključena je u ovu ručnu arhivu.

 5. U okviru Arhiviraj stavke starije od unesite datum.

  Dijalog „Arhiviranje“

 6. Ako ne želite da koristite podrazumevanu datoteku ili lokaciju, u okviru Datoteka arhivekliknite na dugme Potraži da biste naveli novu datoteku ili lokaciju. Potražite datoteku koju želite ili unesite ime datoteke, a zatim kliknite na dugme U redu. Lokacija odredišne datoteke pojavljuje se u polju Datoteka arhive.

 7. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi stavke sa oznakom "Ne arhiviranje automatski" da biste uključili sve stavke koje su možda pojedinačno označene kao izuzete iz automatskog arhiviranje. Ova opcija ne uklanja to izuzetak iz ovih stavki, već zanemaruje polje za potvrdu Ne arhiviranje automatski samo za ovu arhivu.

Isključivanje automatskog arhiviranja

Ako želite da arhiviranje samo ručno, morate da isključite automatsko arhiviranje. Uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Na kartici Više opcija, u okviru Automatsko arhivovanjekliknite na dugme Automatski arhivi Postavke.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhivljanje svakih n dana.

Važno:  Office 2007 više nije podržan. Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradite odmah

Automatsko arhiviranje, koje je podrazumevano uključeno, automatski premešta stare stavke na lokaciju arhive u zakazanim intervalima. Međutim, možete ručno da načinite i arhiviranje stavki na lokaciji koju navedete.

Napomena: Postavke Microsoft Office Outlook 2007 automatskog arhiva mogu da se prilagode. Umesto da ručno kreirate svoju istoriju ili arhiviranje stavki, možda ćete videti da automatsko arhiviranje može da ispuni vaše potrebe. Dodatne informacije potražite u temi Korišćenje automatskog arhiva za brisanje stavki.

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Arhiviranje.

 2. Izaberite opciju Arhivi ovu fasciklu i sve potfascikle, a zatim navedite datum u okviru Arhiviranje stavki starijih od.

  Arhivirane fascikle na spisku fascikli

 3. U okviru Datoteka arhivekliknite na dugme Potraži da biste naveli novu datoteku ili lokaciju ako ne želite da koristite podrazumevanu datoteku ili lokaciju.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi stavke sa izabranom opcijom "Ne arhiviranje automatski" ako želite da poništite prethodnu postavku da ne biste automatski arhivirani određene stavke. Ako odaberete da ručno arhiviranje ovih stavki tokom ove procedure, stavke će ponovo biti podložne poternici Ne arhiviranje automatski, osim ako ubuduće ne poništite tu postavku ručno.

 5. Kliknite na dugme U redu .

Napomena: Outlook automatski kreira drugu datoteku arhive za stavke u navedenoj fascikli i na navedenoj lokaciji.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×