Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako je reprodukcija usporena, ako postoji kašnjenje između zvuka i video zapisa, ako je zvuk isprekidan a sličice se gube, postoji nekoliko saveta koji bi mogli da vam pomognu da poboljšate reprodukciju zvuka i video zapisa i kompatibilnost medijskih sadržaja koje ste uključili u prezentaciju.

Obaveљtenje   Određeni stariji formati video datoteka možda ne komprimuju ili ne izvoze ispravno u sistemu Office na računarima sa operativnim sistemom Windows RT. Preporučujemo da koristite novije formate medija, kao što su H.264 i Advanced Audio Coding (AAC). Želite li da saznate koju verziju sistema Office koristite?

 • Komprimujte medijske datoteke u prezentaciji kako biste joj smanjili veličinu.

 • Ograničite korišćenje specijalnih efekata u video zapisima, kao što su senke, refleksije, efekti sjaja, umekšane ivice, kosine i 3-D rotiranje.

 • Instalirajte još memorije ili umetnite snažniju grafičku karticu u računar.

 • Ako koristite operativni sistem Vista ili Windows 7.0, pogledajte indeks Windows iskustva u operativnom sistemu Windows da biste videli koje oblasti možete da poboljšate.

  Indeks Windows iskustva meri mogućnost hardverske i softverske konfiguracije računara, a kao meru navodi „osnovni rezultat“. Viši osnovni rezultat obično znači da će računar raditi brže i bolje od računara sa nižim osnovnim rezultatom. Više informacija potražite u Windows pomoći i podršci.

 • Proverite da li su upravljački programi grafičke kartice ažurni. Moraćete da se obratite proizvođaču grafičke kartice ili da odete na njegovu veb lokaciju kako biste to proverili.

 • Uključite hardversko ubrzanje. Da biste to uradili u programu PowerPoint, idite na stavke >Opcije > Više opcija, a zatim u okviru Prikazuverite se da je jasan izbor u polju za potvrdu Onemogućavanje hardvera za hardver .

 • Proverite da li na uređaju na kojem ćete održati prezentaciju ima dovoljno slobodnog prostora na disku.

 • Promenite postavku dubine boja na 16-bita. Dubina boja je broj vrednosti boje koje se dodeljuju jednom pikselu na slici. Dubina boja se može kretati u opsegu od 1 bita (crno i belo) do 32 bita (više od 16,7 miliona boja).

 • Zatvorite sve druge programe.

 • Preporučuje se da medijske datoteke ugradite umesto da napravite vezu do njih. Ugrađivanje medijskih datoteka garantuje njihovu reprodukciju, ali povećava datoteku prezentacije. Možete da komprimujete medijske datoteke u prezentaciji.

 • Ako morate da se povežete sa video zapisima, uverite se da na mestu na kojem planirate da vodite prezentaciju imate funkcionalnu mrežnu vezu. Uz to, svakako proverite vezu pre prezentacije. To će pomoći da otkrijete probleme pre nego što započnete prezentaciju. Korist od povezivanja sa medijumom je u smanjenoj veličini datoteke prezentacije. Međutim, svakako kopirajte povezane medijske datoteke u isti direktorijum u kojem se nalazi i prezentacija kako bi se reprodukovale.

Ako prezentacija sadrži datoteku sa videom ili zvukom iz starije verzije programa PowerPoint, možete da nadogradite format datoteke kako biste iskoristili poboljšane mogućnosti reprodukovanja multimedijalnog sadržaja. Nadogradnja će automatski ažurirati i ugraditi medijske stavke. Da biste nadogradili format datoteke u programu PowerPoint, na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim Konvertuj dokument.

Ako dvaput kliknete na zastareli video, prikazaće se dijalog koji će omogućiti da ažurirate datoteke video zapisa.

Ako u fascikli TEMP imate mnogo datoteka, to može dramatično da uspori PowerPoint (i druge programe). Povremeno treba da proveravate i brišete suvišne datoteke iz fascikle TEMP.

Da biste pronašli fasciklu TEMP, uradite sledeće:

 1. Zatvorite PowerPoint i sve druge programe koje koristite.

 2. Kliknite na dugme Start.

 3. Izaberite stavku Pokreni.

 4. U okviru Otvori otkucajte %temp%.

 5. Izaberite stavku U redu.

 6. Izaberite suvišne .tmp datoteke, a zatim pritisnite taster DELETE.

  Obično možete da izbrišete sve datoteke koje pronađete u fascikli TEMP. Ako dobijete poruku „greška u pristupu“, to je verovatno zato što pokušavate da izbrišete datoteku koja se trenutno koristi.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×