Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft 365 nudi različite tipove grupa koje mogu pomoći timovima da efikasnije sarađžuju. Svaki tip grupe ima jedinstvenu svrhu, kao što je upravljanje razgovorima putem e-pošte, deljenje datoteka ili organizovanje događaja. U ovom članku ćemo istražiti različite tipove grupa u usluzi Microsoft 365 i za šta se one mogu koristiti, tako da možete da izaberete odgovarajuću za potrebe saradnje vašeg tima.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Tipovi grupa u usluzi Microsoft 365

  1. Microsoft 365 grupe  su dizajnirane za saradnju u okviru organizacije. Oni dolaze sa e-adresom grupe i SharePoint lokacijom na kojoj možete da delite dokumente, beleške i dnevni red sastanaka. Možete da koristite Microsoft 365 grupe za upravljanje projektima, timske komunikacije i deljenje dokumenata.

  2. Grupe za distribuciju se koriste za emitovanje informacija i ažuriranja za osobe unutar i izvan organizacije. One mogu da se koriste za deljenje ažuriranja posla, organizacionih promena ili događaja sa određenim skupom klijenata ili zaposlenih.

  3. Bezbednosne grupe su dizajnirane da dodele pristup Microsoft 365 resursima i olakšaju administraciju. Oni mogu da se koriste za odobravanje pristupa važnim resursima preduzeća kao što su alatke, portali, izveštaji i uređaji kao što su štampači.

  4. Bezbednosne grupe sa omogućenom poštom su kao bezbednosne grupe, ali sa dodatnom mogućnostim slanja e-poruka svim članovima. One mogu da se koriste za slanje vesti, promocija i ažuriranja preduzeća prodajnom timu.

Grupe mogu da se kreiraju u Microsoft 365 centar administracije ili Microsoft 365 aplikacijama kao što su Outlook, Teams i još mnogo toga. Grupe možete da kreirate na mreži ili lokalno, u zavisnosti od podešavanja organizacije. Kada se kreiraju, možete da dodajete članove, postavljate dozvole i počnete da ih koristite za resurse za saradnju, komunikaciju i deljenje.

Uloge vlasnika, članova i gostiju u grupama

  1. Vlasnik – vlasnik grupe je osoba koja kreira grupu i ima potpunu kontrolu nad tim. Vlasnici mogu da dodaju ili uklanjaju članove, menjaju postavke grupe i upravljaju resursima grupe kao što su datoteke i kalendari.

  2. Član – Članovi su osobe koje je vlasnik dodao u grupu. Članovi mogu da pristupe resursima grupe i učestvuju u grupnim razgovorima.

  3. Gost – gosti su osobe koje nisu članovi vaše organizacije, ali imaju pristup resursima grupe od strane vlasnika. Gosti mogu biti pozvani da se pridruže grupi kako bi sarađivali na određenim projektima ili da bi pružili povratne informacije. Saznajte više o tome kako da dodate korisnike sa statusom gosta u Microsoft 365 grupe

Upravljanje grupama u usluzi Microsoft 365

Grupu možete da kreirate, upravljate i na kraju povučete grupu u usluzi Microsoft 365. Prilikom kreiranja grupe, vlasnik može da odabere tip grupe, dodaje članove i postavlja dozvole. Kada se grupa kreira, vlasnik može da upravlja njima dodavanjem ili uklanjanjem članova, promenom postavki grupe i upravljanjem resursima kao što su datoteke i kalendari. U nekom trenutku grupa možda više nije neophodna i vlasnik može da povuče grupu, što je uklanja iz sistema i sprečava svakoga da pristupi njenim resursima.

Važno je da imate na umu da grupe zahtevaju da vlasnik ispravno funkcioniše. Ako grupa nema vlasnika ili je vlasnik izbrisan, automatizovani sistem dodeljuje grupi novog vlasnika. Ovaj proces pomaže u održavanju funkcionalnosti grupa i obezbeđuje da uvek postoji vlasnik odgovoran za upravljanje grupom. Saznajte više o tome kako da upravljate microsoft 365 grupama bez vlasništva

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×