Sinhronizovanje datoteka OneDrive u Windows

Važno: Od 1. januara 2022. prestaje naša podrška za izabrane OneDrive aplikacije za računare koje rade u operativnim sistemima Windows 7, 8 i 8.1. Saznajte više.

PomoćuOneDrive možete da sinhronizujete datoteke između računara i oblaka, tako da možete da dođete do Vaših datoteka sa bilo kog mesta - računara, mobilnog uređaja, pa čak i preko OneDrive veb sajta na OneDrive.com. Ako dodate, promenite ili izbrišete datoteku ili fasciklu u VašemOneDrivefolderu, ta datoteka ili fascikla se dodaje, menja ili briše naOneDriveveb lokaciji i obrnuto. Možete da radite sa Vašim sinhronizovanim datotekama direktno u istraživaču datoteka i pristupite datotekama čak i kada ste van mreže. Kad god ste na mreži, sve izmene koje Vi ili drugi učinite će se automatski sinhronizovati.

Ovaj članak opisuje kako da preuzmete OneDrive aplikacija za sinhronizacijui prijavite se koristeći lični nalog ili poslovni ili školski nalog da biste započeli sinhronizaciju. Ako koristite Microsoft 365 Apps za manje firme, takođe možete da sinhronizujete datoteke sa SharePoint lokacija. Ako ne koristite aplikaciju za Microsoft 365 Apps za manje firme, pogledajte sinhronizovanje datoteka SharePoint aplikacijom za OneDrive for Business sinhronizaciju (Groove.exe).

Napomena: Informacije o sinhronizovanju datoteka u macOS potražite u temi Sinhronizovanje datoteka sa OneDrive na Mac OS X.

Napomena: Za više informacija o tome kako se koristi OneDrive, pogledajte OneDrive video obuku.

Pregledač ne podržava video zapis.

Instalirajte i podesite

 1. Ako koristite Windows 10, Vaš računar vec ima OneDrive instaliranu aplikaciju - pređite na korak 2.

  Ako nemate datoteku Windows 10 verziju Kancelarija 2016, instalirajte Windows verziju nove aplikacije OneDrive aplikacija za sinhronizaciju.

 2. Početak OneDrivepodešavanja.

Ako nemate nijedan nalog prijavljen u OneDrive

Ako trenutno nemate nalog prijavljen na OneDrive, koristite ova uputstva da biste započeli OneDrive.

 1. Kliknite na dugme Start, potražite „OneDrive“, a zatim ga otvorite:

  • Na Windows 10 izaberite stavku OneDrive.

   Snimak ekrana traženja OneDrive aplikacije za stone računare u operativnom sistemu Windows 10

  • U operativnom sistemu Windows 7, u okviru stavke Programi izaberite Microsoft OneDrive.

   Snimak ekrana traženja OneDrive aplikacije za stone računare u operativnom sistemu Windows 7

  • UWindows 8.1, potražiteOneDrive for Business, a zatim izaberiteOneDrive for Business aplikaciju.

 2. Kada se OneDrive pokrene instalacija, unesite svoj lični nalog ili poslovni ili školski nalog i izaberitePrijavi se.

  Snimak prvog ekrana instaliranja usluge OneDrive

Ključne tačke u instaliranju usluge OneDrive

Postoje dva ekrana u instaliranju usluge OneDrive koja su korisna za praćenje:

 • Na ekranu Ovo je vaša OneDrive fascikla, izaberite stavku Dalje da biste prihvatili podrazumevanu lokaciju fascikle za VašeOneDrivedatoteke. Ako želite da promenite lokaciju fascikle, izaberite stavku Promena lokacije – sada je najbolje vreme da izvršite ovu promenu.

  The This is Your OneDrive Folder screen in the Welcome to OneDrive wizard

 • Na ekranu Sve datoteke, spremne i na zahtev, videćete kako su datoteke označene da bi se prikazale samo na mreži, lokalno dostupne ili uvek dostupne. Datoteke na zahtev vam pomažu da pristupite svim datotekama u OneDrive bez potrebe da ih sve preuzmete i koristite prostor za skladištenje na Windows uređaju. Kliknite na dugme Dalje.

  Ekran Datoteke na zahtev u čarobnjaku "Dobro OneDrive"

Napomena: Ako ste već sinhronizovali OneDrive za posao ili školu sa računarom (koristeći prethodnu aplikaciju za sinhronizaciju) i upravo ste instalirali aplikacija za sinhronizaciju, nećete videti fasciklu Ovo je vaša OneDrive fascikla ili Sinhronizacija datoteka sa OneDrive ekrana tokom OneDrive instalacije. aplikacija za sinhronizaciju automatski preuzima sinhronizovanje na istoj lokaciji fascikle koju ste ranije koristili. Da biste odabrali koje fascikle sinhronizujete, kliknite desnim tasterom miša na plavu ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova i izaberite stavke Postavke > Nalog > Odaberi fascikle.

Pogledajte OneDrive svoje datoteke i upravljajte njima

Spremni ste. Vaše OneDrive datoteke će se pojaviti u istraživaču datoteka OneDrive u fascikli. Ako koristite više od jednog naloga, Vaše lične datoteke se pojavljuju u okviru usluge OneDrive –Personal, a Vaše poslovne ili školske datoteke se pojavljuju u okviruOneDrive – CompanyName.

Snimak ekrana OneDrive for Business datoteka u istraživaču datoteka

Sada imate novu belu ili plavu ikonu oblaka (ili obe) u Vašoj sistemskoj traci poslovanja i Vaše datoteke se sinhronizuju sa računarom. Kada zadržite pokazivač iznad plave ikone oblaka, videćete tekst OneDrive – [ime zakupca].

OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju

Napomena: Contoso je primer imena - Vaš će prikazati ime Vaše organizacije.

Svaki put kada želite da promenite fascikle koje sinhronizujete sa računarom, kliknite desnim tasterom miša na ikonu oblaka u sistemskoj traci poslova na traci zadataka i izaberite Postavke > Nalog > Odaberi fascikle. Pronađite druge informacije o svom nalogu i promenite drugeOneDrive postavke ovde.

Dijalog „Dodavanje OneDrive naloga“

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Važno: 
Podrška za staru aplikaciju za sinhronizaciju OneDrive for Business sa sistemom SharePoint Online je završena. Ako vidite ovu Stara ikona za OneDrive for Businessikonu na traci zadataka, pročitajte ovaj članak da biste saznali više. 

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Podrška putem e-pošte
Ako Vam je i dalje potrebna pomoć, protresite svoj mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×