Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office InfoPath, možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu koja je zasnovana na uslove koji se javljaju u obrascu. Ako su određeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca, uslovno oblikovanje se primenjuje.

Ovaj članak objašnjava kako da koristite uslovnog oblikovanja za skrivanje kontrole koja je zasnovana na vrednosti druge kontrole u predlošku obrasca. Na primer, možete da dodate uslovno oblikovanje da biste se uverili da okvir za tekst za broj licenci skriven, osim ako korisnik unese odgovarajući starost drugu kontrolu u obrascu.

U ovom članku

Pre nego što počnete

Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati barem dve kontrole u predlošku obrasca – jednu kontrolu koju želite da sakrijete i drugu čija se vrednost će odrediti stanje na prvu kontrolu.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Lista kontrola koje je moguće sakriti pomoću uslovnog oblikovanja

Sledeća tabela navodi Office InfoPath 2007 kontrole koje je moguće sakriti pomoću uslovnog oblikovanja i da li su dostupne za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Kontrole koje je moguće sakriti

Dostupno za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem?

Combo box

Ne

Horizontalnu ponavljajuću tabelu

Ne

Okvir sa listom za višestruki izbor

Ne

Mastilo slike

Ne

Slika

Ne

Vertikalna oznaka

Ne

Izbor odeljka

Ne

Rekurzivne koji se ponavljaju

Ne

Mastera/detalja

Ne

Prilog datoteke

Da

Okvir za tekst

Da

Polje za izraz

Da

Odeljak

Da

Opcionalni odeljak

Da

Koji se ponavljaju

Da

Ponavljajuća tabela

Da

Okvir za obogaćeni tekst

Da

Dugme

Da

Dugme opcije

Da

Okvir padajuće liste

Da

Okvir sa listom

Da

Polje za potvrdu

Da

Vrh stranice

Skrivanje kontrole zasnovane na vrednostima u obrascu

  1. U predlošku obrasca, kliknite na kontrolu koju želite da sakrijete.

  2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

  3. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

  4. U okviru Ako je ovaj uslov ispunjen, podesite uslov koji želite. Na primer, da biste sakrili kontrolu koju ste izabrali u koraku 1 samo kada je određena vrednost uneta u drugu kontrolu u predlošku obrasca, izaberite drugu kontrolu u prvo polje i zatim navedite vrednost koja će odrediti da li želite da biste sakrili kontrolu tu Izaberi svoje u koraku 1.

  5. U okviru Primeni ovo oblikovanje, kliknite na dugme Sakrij ovu kontrolu.

  6. Da biste sačuvali uslov i vratili se u predložak obrasca, dvaput kliknite na dugme u redu .

  7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×